reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2014

Cześć dziewczyny

gratki dla wszystkich nowych mamusiek :)

Ja nadal nie urodziłam. Dziś byłam na kolejnym KTG, jest ok. Rozwarcie znów nieco większe, wg lekarki wszystko ładnie postępuje i aż żal będzie sztucznie wywoływać, więc ma nadzieje, że organizm sam zacznie akcję porodową do środy. Moja lekarka prowadząca ma w środę całodzienny dyżur w szpitalu, więc jeżeli samo się wcześniej nie rozpocznie to będziemy rodzić pod dobrą opieką.

Pozdrawiam Was wszystkie :*

reklama
Powiem wam ze odkąd młoda przez weekend była tylko na mm to spokojniejsza jest. Nawet jak kupkę robi to lekko się napręży z języczkiem na wierzchu (heh młody też wysuwał jęzorek przy kupkaniu - może wszystkie dzieci tak robią), wczoraj nie było napadu płaczu wieczorem i mimo katarku leży sobie bez płaczu i obserwuje np. leżącego obok niej kota:) Kupka jest często ale ładna gęsta w sam raz i pupcia mimo że się nie odparzała to jednak czasami zaczerwieniała się od rzadkich kupek po piersi a teraz ideał. Nawet krosteczki i zaczerwienienia które miała nad brewkami zniknęły. Coś mi się wydaje że zostaniemy na mm, chociaż trochę mi żal bo jednak polubiłam tą bliskość jak młoda sobie cycała. I wygoda że w nocy nie trzeba pędem przygotowywać mleczka a wystarczyło wyciągnąć cyca.

Cyntia
pytałaś o mm - my jesteśmy na mleku Hipp Bio Combiotic i jest ok.

Hej, po pierwsze gratuluje wszystkim rozpakowanym mamuska !:* u nas czas leci jak szalony, Kacper domaga sie wiekszej uwagi,Alicja niby na cycka co 3 h ale bardzo dlugo odbija wiec cala ta otoczka dokookola karmienia trwa z godzine czasem dluzej.... Ja wlasciwie nie trzymam niewiadomo jakiej diety... Wiadomo nie jem kapusty grochu etc... Wszystko tak z umiarem... Poki co raz mielismy problem z kupka ale na szczescie zaparzony majeranek z kminkiem dal rade ;) serio jesli Wasze pociechy maja problem z kupkami to zaparzcie majeranek, i troche kimnku. Przy Kacprze jak i teraz zdalo egzamin;) czytam Was na biezaco ale czasu brak na dluzsze pisanie:/ dzisiaj jeszcze malz wrocil do pracy i pierwszy dzien sama... Kacperek rano sie poplakal jak tatus wychodzil:( o Ala w gotowosci do jedzonka, to sobie popisalam... Buziaki;*

marrika hm co u mnie skupiam sie na wychowaniu pozostalych dzieci :) a ze zbliza sie termin mojego porodu tzn powinien sie zblizac totez postanowilam zajrzec obejrzec Wasze Cuda

psolka i spolka rozpakowana?

Kotulica - super, ze jest poprawa !co do bliskosci to przrciez tak samo mozna tulic malutka czy kangurowac ja i nie zabraknie Wam tego ;) a przygotowania mleka w nocy to kwestia wprawy. My mielismy nalana chlodna wode w buteleczki a ciepla w termosie melczkozas poporcjowane w pojemniczku. Zanim ja wyciagnelam malegk z lozeczka maz juz potrzasal butla

Babina - a mialam dodac ze wit D tak czy inaczej bym podawala bo teraz jesien i zima slonca mniej i nie ma skad sie syntetyzowac :)

reklama
Rjoanka, dokładnie ujelas moje przemyslenia zaczynajac od cyca do porodow. Tak znienawidzona przez nas cesarka ratowala nie tylko nas ale i nasze dzieci. Z kolejnych przemyslen, oprocz ogromu zmeczenia i milosci doszedl teraz wielki strach o nasza Julie. Staje na bacznosc przy kazdym jeknieciu, a przy kazdym kwileniu staje mi serce ze sie dusi. Calkowice ogarnela moje zycie i stwierdzam ze mam po prostu syndrom kwoki. Najpewniej czuje sie trzymajac ja na brzuchu albo blisko mnie. Chyba wariuje ;(

Do góry