reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2014

Gratuluje wszystkim rozpakowanym mamusią:) Ja to chyba do świąt nie urodzę...
Melduje się po wizycie
Szyjka całkowicie zgładzona, mały napiera główką ale rozwarcia brak.... aj
W dzień terminu mam już się zgłosić po zaświadczenie na macierzyński a nie po chorobowe dalsze??? Dlaczego? to chorobowe jest do daty orientacyjnej nie do porodu????

reklama
kasku, pscółka gratulacje:)

Ale jestem wściekła - dzwoniłam do przychodni zarejestrować młodą i okazało się że nie ma jej w systemie!! Jak byłam z M w ośrodku to ja poszłam do mojego lekarza po tabletki na tarczyce a on poszedł zanieść tą kartę szczepień i oświadczenie o odmowie szczepień młodej i ta pi.da w rejestracji to przyjęła ale nie dała mu deklaracji do wypełnienia (chociaż to logiczne że powinna od razu powiedzieć że musimy ją wypełnić skoro dokumenty dostarczyliśmy do wybranej przez nas przychodni) i młoda nie została nigdzie zgłoszona do przychodni i tym samym nie było info dla położnej o dziecku:/
Przecież szpital też nas pytał o wybraną przychodnię i jej adres a ta rejestratorka mówi że szpital nic nie zgłasza tylko rodzice:/

Wydaje mi się że cała sprawa wynikła ze złośliwości odnośnie braku naszej zgody na szczepienia:/

Pscolka, Krotusia, kasku, garmelka gratuluję maluszków!! Niech zdrowo rosną a Wy nabierajcie sił i wracajcie do formy!!

Nie dam rady nadrobić, normalnie urwanie kapeluta mam. Dziś pierwszy raz od ponad tygodnia włączyłam komputer...Młoda jest rozkoszna, ale starsza robi się zazdrosna i trzeba jej dużo czasu poświęcać, a do tego jest takim małym trzpiotem, że poezja... Ale pomalutku się docieramy, tylko póki co czasu brak na wszystko...
Trzymam mocno kciuki za te jeszcze nierozpakowane i życzę jak najszybszych spotkań z małymi cudami:)
miłego dnia dziewczynki!

Kotulcia - ja odmówiłam szczepienia na gruźlicę, więc miałam właśnie telefon z przychodni na drugi dzien i pogadanki, bo poszła informacja do przychodni o niezaszczepieniu (szpital w takiej sytuacji musi poinformowac przychodnie).

Babina - nasze maluszki widzą póki co na odległość 20-30 cm. Obraz ponoć jest rozmazany i niekolorowy, ale buzię mamy dostrzegają - tylko nie do końca rozumieją, że to ich mama.

Marrika - a to mleczko ile kosztuje i czy jest na receptę? Bo ja już rozważam przejście na mm. Młody cierpi z powodu brzuszka. Ja jestem na takiej diecie, że nonstop kręci mi się w głowie. Jak u Was? Jest poprawa?

cyntia ja tez rozwazam przejscie calkowite na MM, bo mam malo mleka i juz mnie to zaczyna denerwowac,wiecznie chodze glodna,a maly je nie wiecej niz 1-2 raz z cyca...

Ja podaje mu bebilon 1, na kolki i zaparcia

Ja jestem na sucharkach, suchym pieczywie, platkach kukurydzianych, waflach ryzowych. No i do tego obiad (mieso plus kasza). A do picia tylko woda. Czuję się fatalnie. Mały też. A nie o to chodzi w karmieniu piersią. Mleka mam dużo....
Próbuję właśnie SabSimplex. Myślałam, że pomaga, ale raczej nie.
P. dzisiaj kupi Dicoflor.
Dostanę jeszcze jakieś krople, ale jak to nic nie da, to poddaję się. Choć mam ochotę już dziś przejść na mm :(

reklama
cześć,
To widze że coraz więcej z nas rozważa przejście na mm. Mnie karmienie piersią zaczyna denerwować, mała je ponad godzinę i prawie za każdym razem kończy sie dokarmianiem mm. Jak jestem sama w domu, w sensie jak Mati jest w przedszkolu to ok, ale jak jest w domu to wtedy wcale nie mam dla niego czasu. W weekend ciągle mnie wołał a ja co chwilę nie mogę bo karmię, szkoda mi mojego straszego dziecka, czuję że go zaniedbuje i nie raz doprowadziło mnie to do płaczu :(
Z drugiej strony jak karmię piersią to czuję taką bliskośż z małą, ahhhhhhh

Do góry