reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2014

16 października przyszedł na świat Jeremiasz:) 2800g 52cm. 38w 3d, przez cc, decyzja zapadła dosłownie w minutę a za kolejne 3 lezalam już na stole... ale zakochalam się w mym synu nim po uszy!

reklama
Od 1 w nocy zaczęły mi odchodzić wody-3 spore chlusty następujące po sobie co ok pół godziny, do 8 rana skurcze co ok 5 -7 minut wzięłam prysznic zjadlam lekkoe sniadanko i skurcze przeszły ale i tak juz musieliśmy jechać do szpitala. Przyjelo mmie ma salę przedporodową i byłam pod ktg skurcze do godziny 14 -15 powoli zaczęły wracać z podobną siłą jak były w domu. I wraz z kolejnym skurczrm tetno dziecka spadało, i działo się tak regularnie. Podejrzenie owiniecia pepowona, za chwilę badanie na fotelu-lekarz widzi dużo krwawienie wewnetrzne- podejrzenie odklejanego łożyska, 3 minuty i byłam na stole. Sumarycznie okazały się złogi w łożysku, mlpdy mógłby noe znieść trudów porodu...
Moje samopoczucie na nic zlego nie wskazywało, dobrze że istnieje zapis ktg:)

reklama
Kasku gratulacje!!! U mnie zmeczenie siegneloa apogeum, chodze i wygladam jak zombi. Mala co dwie godziny jest na cycu, a do tego jeszcze slabo jej sie odbija. Dokladam do tego bardzo nieznosny bol kregoslupa. Dobrze ze mam pomoc inaczej bym sie zalamala. Do poludnia spie, moj L przynosi mi mala tylko na kramienie i ja nawet nie mam sil na wyrzuty sumienia.

Do góry