reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2014

reklama
justine pokój piekny !!! moje klimaty, spokojnie i wszystko ładnie pasuje :tak:

rjoanka, agnicha to czyli mam się cieszyc że mój śpi chociaż dwa trzy razy dziennie po około 1-2h czasem dwa razy ale ten raz np 3,5h zwłaszcza na specerach czy zakupach.
jakoś tez myślałam że będzie więcej spał a bardziej to że jak nie śpi to ładnie polezy itd a ten albo chce jesc albo nosić się, szybko nas nasze dzieciaczki ściągnęły na ziemię

Ostatnia edycja:
Martina - tez palnowalam tak karmic jednak zycie zweryfikowalo je. Stwierdzilam, ze jesli ja bede nieszczesliwa i nerwowa to dziecko bedzie to bardzo odczuwać i odwzajemniac moje emocje i tak bylo. Teraz boje sie tymbardziej ze w domku bedzie czekal na nas Tymek ktory potrzebuje uwagi, mojego czasu. Bede sie starac karmic poki maz bedzie w domu i potem moja mama. Bedzie to ok miesiaca lacznie. Potem zaczne karmienie mieszane, swoje odciagniete na przemian z mm.
Nie zaluje ze przeszlam na mm bo po tym poczulam sie wreszcie mama, zaczelam sie usmiechac cieszyc malym. Nie chce aby moje dzieci mialy nieszczesliwa mamę bo co im po tym. Teraz te mleka sa super jakosci, moj maly za wyjatkiem katarku nie chorowal wogole. Wiem ze mleko matki jest najlepsze ale zrozumilam tez ze nic na sile. A przeplakalam nie jedna noc

I nie mysl ze będziesz zla mama. Ja tez chcialam przejsc na mm a ciagnelam karmienie od tej decyzji jeszcse jakies 2 tyg przeszlam zapalenie piersi i antybiotyk, potem stos uwag od tesciowej .

Justine - piekny pokoik !!!!

Hejka!
Jestem na sali przedporodowej na porodowce :)
Mam małe rozwarcie 3cm ale jAk przyjechałam miałam 1cm. To moze cos ruszy? Skurcze słabe ale krawie i czop mi odchodzi... Skakałam na piłce a teraz sie położyłam i boli jak na okres... Oj nie wiem czy prędko urodzę... :/

Justine cudny pokoik!!

Dziewczyny moja śpi pięknie w dzień. Za to w nocy masakra :-/ macie jakieś pomysły żeby jej odwrócić ten dzień z nocą?

Marrika ja to zielona jestem, ale u mnie działa ( tfu tfu odpukać) metoda na " wymeczenie". Otóż moja Panna też pieknie spi w dzień a w nocy tak kolo np. 2 rozbudza się i kweka...więc od 2 dni ma pore karmienia podwieczorkowa np. po 18 dostaje butle i robimy wszystko zeby nie usnela. Pokazujemy jej rozne rzeczy, nosimy, przebieramy itp pozniej jest kąpiel i zabiegi pielegnacyjne i Pola dostaje cieplutka butle i pada. Dziś też wyprobujemy mam nadzieje ze poskutkuje.

Justine sliczny pokoik :) w moim stylu troszkę marynarskich klimatow wyczuwam ;)

Garmelka skacz na pilce pomaga;) Trzymam mocno kciuki za Ciebie!!

Martina ja się podpisuję pod tym co Gosiak pisze. Ja dokarmiam Pole mm. I nie czuję sie przez to gorszą mamą. Gorszą to bylam jak non stop płakałam ze mała sie nke najada, że nie dam rady, ze jestem zmęczona, sfrustrowana, że nie tego oczekiwałam mogłabym tak długo. ..mleczko swoje odciagam a i cyca dam ale pary razy w dzien (4 x) dostaje mm. Inaczej nie dalabym rady. Ja nie mam nikogo do pomocy niestety los odebrał mi dosc wcześnie Mamę a teściowa spoko kobieta, ale do pomocy się nie pali :/

Ostatnia edycja:
Justine wooow pięknie.

Garmelka u mnie to samo. Czop brązowy z krwią, zaczyna boleć, ok. 4 cm rozwarcia.. może się zacznie u nas coś dziać wkoncu..
A jak było u Mam u których czop z krwią odchodził za ile urodziłyście??

A ja cos czuje ze zostanę ostatnia :) zero objawow czegokolwiek. W czwartek mam wizytę u położnej moze ona mi cos rozjaśni w głowie. Póki co wypatruję sygnału jakiegokolwiek i nic.

reklama
Do góry