reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2014

Panna ja robiłam masaż piersi. Po I porodzie robiła mi to położna i ja teraz powtórzyłam to samo. Boli jak cholera ale przynosi ulgę...Masowałam te grudki i wyciskałam w pieluchę tetrową. Miałam tyle pokarmu że zalewałam się mlekiem....Później na szczęście to się normuje:-)

Babina mnie powiedziała położna na wizycie że jak się karmi sztucznym mlekiem to już bez witaminy K bo to mleko już ją zawiera;-)

Pscółka
rozumiem Cię bo sama tak miałam, a ja urodziłam w 35 tygodniu wiec jeszcze nie miałam aż tak źle. Życzę Ci w nagrodę mega szybkiego porodu!!!

Ostatnia edycja:
reklama
pscolka -oj ta zgaga nas wykonczy !!! z Tymkiem tak nie mialam.... hemoroidek tez sie cxzasem odezwie, ale ja chce te skurczybyczki wreszcie !

kazdy dzien konczy sie rozczarowanie, bo jakos nie wierze, ze tak NAGLE mnie dopadnie :sorry2:

gosiak - ja zdaję sobie sprawę, że jeszcze muszę poczekać, bo teraz jakbym pojechała do szpitala to bym mogła jeszcze zarazić jelitówką, ale tak egoistycznie to już chciałabym:baffled:

No i po wizycie:-) szyjka jak zawsze miekka i skrocona ale doszlo rozwarcie!!! wprawdzie na jeden palec ale nawet to mnie juz teraz cieszy:-D czop ciagle od nocy odchodzi po kaawalku:-)
Jedyna zla wiadomosc to moje cisnienie:-( jest za wysoki u ginekolog mialam 166/89 i nie chcialo spasc a jak spadlo to mialam tetno 135 :-/ tak wiec dostalam tabletki. W czwartek jak cos ktg, mam nadzieje ze skurcze beda mocniejsze i czesciej dawaly o sobie znac niz ostatnio czyli wiecej niz 90 musi byc:p a jak do 19 nie urodze to 20 szpital!

Ostatnia edycja:
Czyli nas 2w1 jeszcze troszkę zostało tylko jakoś tak mniej sie udzielamy ;) ja sie nie oszukuje ze nagle sie cos zacznie. Moj P juz tez by chciał . No nic zostaje czekać i zobaczymy ktora bedzie ostatnia ;)

Kacha ja też 20 szpital jak sie nie ruszy.
Judy no troszkę nas chyba zostało, ale i tak już większość maluszkow po drugiej stronie brzuszka.
Mi od godziny brzuch sie stawia i trochę boli ale wkurzyl mnie mój malz i pewnie dlatego bo na nic innego nie liczę .

Judy, Gosiak: ze starszą córką też nic nie wskazywało porodu. Jednej nocy dostała skurczy i za 6 godzin dziecko było na świecie. Wody i czop odeszły mi w momencie wychodzenia dziecka przez drogi rodne. Dlatego nie przejmuję się, że teraz żadnych objawów nie mam.

Judy: to wszystko zależy od organizmu. Z porodem mam jak moja mama. Każdy jej poród był ekspresowy bez wód, krwawień czy czopów. A robiłaś wywiad w rodzinie odnośnie porodów?

reklama
Moja mama rodziła zazwyczaj tydzien przed terminem i dość szybko. Z bratem nawet sie nie zorientowała ze rodzi... ;) a pozniej spokojnie pociągiem pojechała do szpitala. Liczę żebym i ja rodziła tak lekko.

Do góry