reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2014

Martina - poniekad Cie rozumiem. Ja prz synku czulam sie podonie, choc nie mialam jeszcze dziecka. Co kamrinie placz, nerwy, poczucie uwiazania. Pokarmu mialam duzo, ale psychicznie nie dawalam sobie z tym rady.
Punktem kulminacyjnym byla nocka, kiedy nakrmilam malego, maz wzial go do odbicia a ja odwrocilam sie do nich plecami. Tak mnie sama to zabolalao, ze podjelam decyzje o mm. Nie byla ona latwa, ale po odstawieniu poczulam sie wreszcie pelna sil, checi do dzialania. Maly nie wisial na mnie i choc jeszcze przez jakies 2 tyg. biegalam z laktatorem i odciagalam pokarm aby zasuszyc piersi i bylo to uciazliwe czulam sie lepiej. Maly moze i nie spal lepiej po nocach bo trzy karmienia mm mielismy , ale dla mnie to bylo niebo a ziemia....

Wiem , ze teraz nie bede bala wahala sie przejsc na mm i to zrobie po paru tygodniach....

reklama
Czarna - jak wcześniej miał kolki, to po po podaniu Delicolu był okropny krzyk i histeria parę godzin. Parę godzin się prezyl i nie mógł zrobić kupki. Wydaje mi się bezsensu przepisywać Delicol, jeśli dziecko nie ma stwierdzonej nietolerancji laktozy. Ale może Wam pomoże?

Czy któraś z mam podaje Espumisan lub coś podobnego? Na ulotce jest napisane, że po ukończeniu 1 miesiąca podawać (tak też pediatra nam powiedziała), ale mały cierpi przez gazy. Wczoraj ucinal krótkie drzemki i był amtywny od 8 do 20. Cały dzień marudził. Dziś zapowiada się podobnie. Budzi się co godzinę. Wcześniej budził się co 3 godziny. Nie wiem co robić. Nie chce by cierpiał.

Ostatnia edycja:
Martina, Gosiak ja też mam poczucie uwiązania. Jestem zmęczona przez nie przespane nocki i ciągły bieg w dzień. A i tak się nie wyrabiam :-/ Ale sił dodaje mi to że przecież to szybko minie. Dzieciaczki z miesiąca na miesiąc będą coraz bardziej kumate :-) najgorsze pierwsze 2 lata. Potem już trochę więcej luzu :-) a taka jak moja 6 latka to już dziecko idealne :-) bardzo samodzielna jest. A tak naprawdę te 6lat to zleciało nie wiadomo kiedy

cześć dziewczyny,

Najpierw gratulacje dla nowych mamuś i wielkie kciuki za te, które są w trakcie i powodzenia dla tych, które mają problemy.

Wiem, udzielam się niewiele, ale niestety za szybko żyję, zresztą jeszcze w dwupaku :) do terminu z USG i wizyty u gina zostały 3 dni, chciałabym jeszcze te 3 dni się pokulać, bo mam coś do zrobienia w tym tygodniu, ale zobaczymy... żadnych poważnych skurczy czopa czy innych rzeczy zapowiadających rozpakowanie nie zauważyłam, ale tak myślę, że wypadałoby chyba już torbę spakować ;-) co?
BTW jak się nie zacznie samo w czwartek to chyba na poważnie muszę rozważyć jakieś "domowe" sposoby przyspieszenia.

gosiak ja też ciągle powtarzam sobie że pierwsze pare tyg, tak min 3 mies i idę na mm. ale codziennie czekam na ten czas i nie wiem czy jest sens tak żyć, gdy ciągle myślę kiedy to będzie, że mały ma ponad trzy tyg a tu tyle czasu jeszcze.

marrika toś mnie pocieszyła z tymi dwoma latami ;-) ja wiem że czas szybko leci, bardziej kwestia jest tego że w głębi duszy chyba chce przejść na mm ale myślę ze wtedy będą zła mamą, że myślę egoistycznie bo to dla mnie lepiej itd itd ehhhh

troszkę sie przespałam z młodym, dałam mu cyca i szybciej niz on usnęłam :sorry2: też tak macie że chce wam się spać przy karmieniu? mnie to normalnie usypia jak dziecko :cool2:

dzień dobry,
wreszcie mój mały ssak zasnął, ponad dwie godziny jadała i dumała czy zasnąć czy nie :)i

Mam tak samo...najgorzej ze to przysypianie na cycu wyczerpuje jej potrzebę drzemek i śpi mi w dzień RAZ przez 1,5 h...no jak roczne dziecko. Czuje sie mocno oszukana, zylam w przekonaniu ze niemowlaki jedzą i śpią.

Cyntia no my właśnie cały czas dajemy espumisan, 4x dziennie po 5 kropelek. ciężko powiedzieć czy daje to duży efekt, ale w sumie mały się zazwyczaj pręży wtedy gdy chce zrobić kupę albo przed ulaniem. tak to raczej nie ma jakichś problemów.

martina w ciągu dnia to raczej nie zasypiam bo biorę go przed tv i coś tam oglądam ale w nocy to spać mi się chce zaraz po przystawieniu do cyca. Niemal zawsze się zdarza że jakoś tam małego przygniatam ręką bo śpię ;-)

Ufff, chwila odpoczynku. Ogarnęłam pokoik małego jak tylko mogłam. Teraz tylko zostało czekać na napis z imieniem i fotel do karmienia i będzie perfecto ;) Nie będę ukrywała trochę się wzruszyłam, że już i na mnie przychodzi pora i w końcu nasz upragniony Kubulek będzie z nami :)

20141013_134552.jpg20141013_134157.jpg20141013_134216.jpg20141013_134235.jpg20141013_134526.jpg

Załączniki

• 20141013_134157.jpg
    20141013_134157.jpg
    19,5 KB · Wyświetleń: 151
  • 20141013_134216.jpg
    20141013_134216.jpg
    16,2 KB · Wyświetleń: 158
  • 20141013_134552.jpg
    20141013_134552.jpg
    24,9 KB · Wyświetleń: 146
  • 20141013_134526.jpg
    20141013_134526.jpg