reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2014

Garmelka no przebieram nozkami:p
W nocy nie chcialo mi sie nic pisac bo mloda nie chciala spac i bylo 2h cycowania:/ bo co ja probowalam odlozyc to albo kupa albo sie przebudzala i znowu cyca chciala i bawilysmy sie tak... Ale przy nastepnym karmieniu 15min. zasnela na cycu i po odlozeniu juz w lozeczku spala:)
Czekam na telefon z wynikami posiewu:)

Magda, renisus trzymam kciuki:) hehe tutaj jak jest pusto to dlugo a jak rodza to w parach jedna po drugiej:) wiec moze z wami tez tak bedzie:)

reklama
A tak z innej beczki, czy lekarz przez badanie usg przez brzuch widzi ze dziecko jest juz bardzo nisko główka? Bo nie daje mi spokoju informacja mojego gina "żeby być w gotowości"- on zawsze wyluzowany do tej pory ani słowa nie wspomniał ze cos sie moze szykować... Hmm ??

Cześć dziewczyny pisze z szpitala jeszcze .... Póki mała śpi cZuje sie obolała po porodzie peklam w 4 miejscach i są szwy ale zaciskam zeby gorzej jest z kręgosłupem po epiduralu boli ponoć to normalne .. Jak juz bedziemy w domku opisze wszystko jak było ale podziw dla kobitek ktore rodzą bez żadnego Znieczulenia szacunek .... Mam problem z mała ulewa sie cały czas i zwraca jeszcze odchodami z wód płodowych położne mówią ze to normalne i wtaki sposób oczyszcza sie organizm pokarmu mam jeszcze mało ale zasilam zeby i laktatorem zbieram dla niejest mam sie niepoddawac :-))) moj maź to istny anioł gdyby nie on niedałbym rady ...

Renisus ,magda -trzymam kciuki za szybką akcje:-)

Mroczko dobrze że mąż pomaga oni są nam teraz bardzo potrzebni

Mizzah- z dnia na dzień będzie coraz lepiej:-) zobaczysz

Moja córeczka ma już tydzień,właśnie odpadł jej kikut:-)pokarmu mam mnóstwo piersi ogromne ,mąż się nimi zachwyca;-)
Powodzenia kobieti

Aha my wyszłyśmy z żółtaczką 8.2 mg więc typowo fizjologiczna

Czyli dzis mogą dojść kolejne dwa maluszki :) dopiero poczatek miesiaca a tyle maluszków juz po drugiej stronie brzucha. Dziewczyny lekkich porodów &&&

Jeszcze chwila i bedzie wynik posiewu:)

Dla dziewczyn z problemami z pupka - zostalysmy pochwalone ze mala mimo antybiotyku i rzadkich kupek po nim ma ladna pupe - takze polecam masc z ziajki przeciw odparzeniom - smarujemy profilaktycznie przy kazdej zmianie pieluszki.

I dodatkowo zostala nam polecona masc z witamina A do natluszczania skorki ze nie uczula i jest naprawde fajna. A wlasnie nie chcialam uzywac oliwki a wiekszosc balsamow jest po 1 miesiacu dopiero:)

reklama
Mizzah - laktator niestety trzeba myć i przelać wrzątkiem (wrzuć go na sitko i przelej), zwłaszcza jak to mleczko ma jeszcze trochę w lodówce postać

magda - jeśli masz pewność, że to wody to chyba nie ma na co czekać. U mnie się nic poza tym nie zadziało tj. nie miałam skurczy. W szpitalu podali mi oxy.

renisus - kciuki za rozwój akcji &&

Mizzah/Mona - hmmm to w sumie ta żółtaczka u nas nie była mała bo chyba 11, ale że była już tendencja spadkowa to nas wypuścili.

Do góry