reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2014

Garmelka no przebieram nozkami:p
W nocy nie chcialo mi sie nic pisac bo mloda nie chciala spac i bylo 2h cycowania:/ bo co ja probowalam odlozyc to albo kupa albo sie przebudzala i znowu cyca chciala i bawilysmy sie tak... Ale przy nastepnym karmieniu 15min. zasnela na cycu i po odlozeniu juz w lozeczku spala:)
Czekam na telefon z wynikami posiewu:)

Magda, renisus trzymam kciuki:) hehe tutaj jak jest pusto to dlugo a jak rodza to w parach jedna po drugiej:) wiec moze z wami tez tak bedzie:)

reklama
A tak z innej beczki, czy lekarz przez badanie usg przez brzuch widzi ze dziecko jest juz bardzo nisko główka? Bo nie daje mi spokoju informacja mojego gina "żeby być w gotowości"- on zawsze wyluzowany do tej pory ani słowa nie wspomniał ze cos sie moze szykować... Hmm ??

Cześć dziewczyny pisze z szpitala jeszcze .... Póki mała śpi cZuje sie obolała po porodzie peklam w 4 miejscach i są szwy ale zaciskam zeby gorzej jest z kręgosłupem po epiduralu boli ponoć to normalne .. Jak juz bedziemy w domku opisze wszystko jak było ale podziw dla kobitek ktore rodzą bez żadnego Znieczulenia szacunek .... Mam problem z mała ulewa sie cały czas i zwraca jeszcze odchodami z wód płodowych położne mówią ze to normalne i wtaki sposób oczyszcza sie organizm pokarmu mam jeszcze mało ale zasilam zeby i laktatorem zbieram dla niejest mam sie niepoddawac :-))) moj maź to istny anioł gdyby nie on niedałbym rady ...

Renisus ,magda -trzymam kciuki za szybką akcje:-)

Mroczko dobrze że mąż pomaga oni są nam teraz bardzo potrzebni

Mizzah- z dnia na dzień będzie coraz lepiej:-) zobaczysz

Moja córeczka ma już tydzień,właśnie odpadł jej kikut:-)pokarmu mam mnóstwo piersi ogromne ,mąż się nimi zachwyca;-)
Powodzenia kobieti

Aha my wyszłyśmy z żółtaczką 8.2 mg więc typowo fizjologiczna

Czyli dzis mogą dojść kolejne dwa maluszki :) dopiero poczatek miesiaca a tyle maluszków juz po drugiej stronie brzucha. Dziewczyny lekkich porodów &&&

Jeszcze chwila i bedzie wynik posiewu:)

Dla dziewczyn z problemami z pupka - zostalysmy pochwalone ze mala mimo antybiotyku i rzadkich kupek po nim ma ladna pupe - takze polecam masc z ziajki przeciw odparzeniom - smarujemy profilaktycznie przy kazdej zmianie pieluszki.

I dodatkowo zostala nam polecona masc z witamina A do natluszczania skorki ze nie uczula i jest naprawde fajna. A wlasnie nie chcialam uzywac oliwki a wiekszosc balsamow jest po 1 miesiacu dopiero:)

reklama
Mizzah - laktator niestety trzeba myć i przelać wrzątkiem (wrzuć go na sitko i przelej), zwłaszcza jak to mleczko ma jeszcze trochę w lodówce postać

magda - jeśli masz pewność, że to wody to chyba nie ma na co czekać. U mnie się nic poza tym nie zadziało tj. nie miałam skurczy. W szpitalu podali mi oxy.

renisus - kciuki za rozwój akcji &&

Mizzah/Mona - hmmm to w sumie ta żółtaczka u nas nie była mała bo chyba 11, ale że była już tendencja spadkowa to nas wypuścili.

Do góry