reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2014

reklama
Kotulcia no to się dopiero jutro okaże czy do domku pójdziemy. Ale ufam pani dr ze wie co mówi. Widać że im tu mamusie które muszą zostać z maluszkiem w czarną rozpacz zawsze wpadają bo traktują mnie jakbym to ja była ciężko chora. Tłumacza i podnoszą na duchu. Widać że pani dr wykonuje swoją pracę z powołania. Co jakiś czas przychodzi zapytać czy wszystko ok jak ma dyżur. Wogole tutaj naprawdę dobra opieka :-) wszyscy mili i uprzejmi :-)

Kurcze powinni miec oddzielne pokoje dla tych biednych kobiet, tu tragedia a tu szczescie innej kobiety.
Cos okropnego. No to co? Dwa dziedziaczki dzisiaj? Mizzah, Babina kciuki trzymamy. A propo cisnienia, Mroczko chyba nie odezwala sie od wizyty u poloznej. Moze juz tuli niunie, Mroczko daj znac czy wszystko ok u Ciebie. Ja tez juz chce rodzic, zostal mi tydzien do terminu jeszcze ;)

Magda mi tez dretwialy palce, wrecz bolaly i puchlam. Teraz po porodzie zakladam normalnie kapcie ktorych ubrac nie moglam i celulitu nawet nie ma juz:))

Marrika tez nie narzekam, wszyscy mili i wogole. U nas posiew kontrolny sroda czwartek i moze sie uda wyjsc:)

Mizzah mi takie czopki przy takim rozwarciu jak Twoje mlodego ruszyly i szybko sie ewakuowal z brzuszka:)

Z ostatniej chwili: pepek odpadl:)))

Renisus ja też myślałam właśnie o Mroczko. Może już rzeczywiście niunia jest z nią :-)

U nas pępek wpadający i trochę będzie zachodu z nim zanim odpadnie :-/ muszę go jej tam maltretowac a ona się drze strasznie.

Ostatnia edycja:
Marrika ja pepka nawet nie ruszalam, pielegniarka co wazy codziennie mloda i ja przebiera psikala czyms pepek i ogolnie rzecz biorac ona sie tym zajmowala:) ja boje sie (i przy mlodym tez tak bylo) pielegnacji pepka jak ognia, teraz mam juz z glowy:)

Mroczko moze sie odezwie niedlugo:)

Mizzah, Babina mam nadzieję, że już niedługo będziecie miały maluszki przy sobie

Enya powiem Ci, że wzruszyłam się czytając Twój opis porodu, pozdrów Basię, też myślałam o tym imieniu dla mojej córki :-)

reklama
Nika ty miałaś dokładnie taka sama sytuacje jak ja. Pilne cięcie a teraz infekcja i żółtaczka :-( ja pytałam dr czy to może być dlatego że dziecko z brzucha wyrwane ale powiedziała mi że infekcja z cięciem w parze nie idzie. Ewentualne zaburzenia oddychania mogą mieć takie dzieci gdzie cc wykonuje się bez rozpoczętej akcji porodowej.

Do góry