reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2014

No niestety u nas zmiana pieluszki jest rowna wybudzeniu bo ona nie cierpi byc gola:) a chusteczka to zlo mimo ze i tak staram sie ogrzac chusteczke w dloni najpierw.

reklama
Mroczko juz myślałam że urodziłaś:) Co tam za smutki u Ciebie, a siooo deprecha!! Jeszcze chwila i będziesz niunie tulić:) Ja ogólnie ok, z uporem maniaka wypatruje oznaki porodu :) czasami mam bardzo mocne i bolesne skurcze ale na tym koniec. Zostało mi tylko czekać do następnego poniedziałku, jak nie urodze to polożna przyjdzie do mnie do domu i zrobi mi masaż szyjki i mam nadzieję że to pomoże :) Po tym co koleżanka przeszła nie dopuszczam do siebie myśli o wywołaniu. Ciekawie jak tam dziewczynki rodza już czy jeszcze nie.

Renisus, pozdrawiam również ze stanowiska obserwacyjnego. Wypatruje, wypatruje i nic nie widzę. Czasem myślę, ze mój organizm dumny z siebie, ze stworzyl człowieka zapomniał ze to nie koniec roboty...
Ja mam masaz szyjki pojutrze. Na prawdę chciałabym tego uniknąć, ale z drugiej strony cieszę sie z tej propozycji mojego doktorka, bo z każdym dniem po terminie robi sie coraz mniej bezpiecznie.

Melduje się po wizycie...
Szyjka w 3 dni zmniejszyła się o 3 mm, lekarz jest zdania że donoszę ale że poród będzie krótki i odrazu jak zaczną sie regularne skurcze albo odejdą wody to do szpitala... Ucieszyłam się z tego że będzie szybko:) Słyszałyście o czymś takim, macie jakieś doświadczenie???
Miałam dzisiaj pobraną próbke do badania ale tylko z przodu

Ruda: ja jestem przypadkiem ekspresowego porodu. Mi od razu zaczęły się skurcze co 10 min, po godzinie były co 5-8 min i położna kazała szybko do szpitala. Tym razem boję cię, że będzie jeszcze szybciej.

Ruda no to szyjka widzę ładnie się skraca :-) fajnie usłyszeć od doktorka że poród będzie szybki :-) a co z opryszczka? Co powiedział doktorek?

Wawka pozazdrościć ;-)

No jeszcze sie tocze Kochane :-) w dwupaku o to ja 39+ 5 dzien na plusie + 21 kg juz nie wchodze na wage by sie niedenerwowac :-))) dzis musze sie przygotowac do srody golenie bede akrobacje ze hoho :-) ja sobie leze I pije kawe zbozowa I jakos do mnie niedochodzi ze za 3 Gora dni bede tulic moja corecKe juz mi sie lzy Cisna same spelni mi sie moje Marzenie Od 7 lat ahhhhhhhh ImageUploadedByForum BabyBoom1411987628.951426.jpg

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1411987628.951426.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1411987628.951426.jpg
    40,6 KB · Wyświetleń: 65
Dziewczyny ja mialam masaze dzien po dniu, oksytocyne i ten zastrzyk naskurczowy a dalo rade i to bez znieczulenia przezyc porod - jak bede w domu to opisze ale miedzy skurczami nawet zartowalam sobie i sie smialam:) wiec wywolywany nie zawsze jest zly i dlugi:)

mroczko - tylko w dniu porodu się zważ, bo w razie znieczulenia anestezjolog musi znać Twoją wagę:tak:

kotulcia - potwierdzam, nawet wywoływany (u mnie jeszcze z zzo) poród może pójść sprawnie:tak:

reklama
Mizzah a ty nie miałaś przypadkiem podpisanej umowy z położna ?? To jeśli ci odmówiła to nie powinna ci załatwić zastępstwa za siebie??

Do góry