reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2014

Czarna - dzieki za relacje i przydatne informacje. To gratuluje męża! Mam nadzieje ze mój tez sie spisze... ;)
A dziadkowie juz widzieli maleństwo?

Moja zgaga jak zwykle nie daje mi spac, a rennie mi sie skończył :( mam jakis inny preparat, zaraz wybadam...

reklama
Magda 821 uffff to super lenia miał niedobry :-) cieszę sie ja za 6 dni idę na indukcję rodzę w pumpery w tonbridge odliczam godziny do konca kochana ... A do kogo jedziesz do lekarz Tajchman ???

Ostatnia edycja:
Mroczko:
No, do Tajchman a skad wiesz ? Ona jedyna sprawiła ze jestem w ciazy a byłam w Polsce, Corby i Wellingborough i przez 3 lata nikt nie umiał stwierdzić dlaczego mam problem z poronieniami ! U niej lecze sie od roku i zdhagnoziwala mi PCOS i niski progesteron , podleczyla mnie przez pół roku potem dała CLOMID na dojrzewanie komórek jajowych i oto Adrianek ma juz 37 tygodni i 2 dni :-) oczywiście 5 miesiecy brałam leki na podtrzymanie i od 3 miesiąca jestem na zwolnieniu, nie ufam angielskim lekarzom , za pierwszym razem przenosili mnie 3 tygodnie z obumarlym płodem mając wyniki krwi a do 5 tygodni mogli mnie zarazić sepsa i moze byc śmiertelne zakarzenie krwi! Za druga ciaza z krwotokiem czekałam na emergency i przyjęli mnie po 3h aż polecialo wszystko w toalecie, wzięli mocz i krew i na drugi dzien wyniki dali mi przez telefon i życzyli szczęścia przy następnym razie, ciagle inny lekarz i tak przez 3 lata robili badania i nic! Od znajomej dostałam namiary na Tajchman i jestem z niej bardzo zadowolona :-) prowadzi mi cała ciaze! Juz nie moge sie doczekać kiedy bede po, strasznie sie boje o niego :-)

Magda super ze mlody sie ozywil:)

My po nocce, czuje sie cala polamana:/ powietrze tu jest strasznie suche ze czuje to w gardle i nosie.

Czarna super porod:) mimo bolu jest co wspominac:)
Czy to czyszczenie bardzo boli, jak z narkoza.? U mnie przez tego krwiaczka lekarz skomentowal ze 'moze sie nie odkleic' ale nie chcial wyjasnic. Polozna chyba tez nie chciala mnie straszyc jak zapytalam o co chodzi, mowi ze wyjdzie w praniu i bedziemy sie martwic pozniej. Hmm nie wiem bo jeden z ginow mowil ze w miejscu krwiaczka robi sie zrost-blizna. Kolejny dzien w szpitalu:( trzymajcie kciuki zeby sie okazalo ze moja szyjka przygotowala sie na tyle ze mozna podac cos na wywolanie bo oszaleje tutaj no.

Magda- współczuje przeżyć :( bidulko, ale na szczescie teraz zostanie Ci to wynanagrodzone :)

Dzien dobry Dziewczęta!!
Jak nocka?
Ja myślałam ze sie cos zaczęło, tak mnie brzuszek bolał, ale chyba mam jakis skręt jelit.. Ups:/
Czytałam wczoraj ze pod sam koniec ciazy często zdarzają sie bezwarunkowe bąki :)
Ide wszamać śniadanko!

Czarną super relacja z porodówki!!!gratuluję postawy męża;-)

Czekam na wiadomość. Przepraszam że ciebie tak mecze

Kotulcia no to czekamy na rozwój sytuacji-gdyby nie cc to też bym miała ten sam problem co ty,bo moja szyjkat jest długa i twardą jak "koci ogon" jak to moja moja doktorka mówi!

Która następna?do soboty będzie jeszcze ktoś? Czy ją !?

rjoanka - haha, u mnie jeszcze wszystko na s czeka co najmniej tydzień:-D

kotulcia - powinni Ci dać jakiegoś starego i brzydkiego lekarza wtedy miałabyś motywację aby pierwszy masaż był jednocześnie ostatnim;-)

czarna - super, jakbym o swoim porodzie czytała:tak:. Mąż też wyciągnął Szymka i położył mi na brzuchu:-D. Generalnie miałaś trochę przejść i niejedna by pisała, że ma traumę, a Ty miałaś super podejście i tak trzymać:tak:. Czyli co do podkładów Bella to mamy podobne odczucia, dla mnie to jakieś nieporozumienie:wściekła/y:

reklama
Hej :)

U mnie dziś akcja pierogi, ogarne się i śmigam do sklepu po skladniki. Dodam, że będę robić je pierwszt raz i sama jestem ciekawa jak to mi wyjdzie.

Pscółka i spółka - obzarstwo przeżyłam co prawda miałam parę nieplanowanych posiedzeń na tronie ale oprocz tego, pekajacych trzewiow i wyrzutów sumienia było fajnie ;)

Czarna - maluch super, jeszcze raz gratuluję i życzę dużo zdrówka i cierpliwości ;) Bardzo dobre podejście, też wychodzę z założenia że połowę sukcesu to nastawienie psychiczne, kolejne dobra współpraca z położną i inne czynniki.

Kotulcia - no może sie wreszcie ulituja nad Tobą bidaku. Ciagniesz i ciagniesz a tu nic. No niestety nie u każdej poród wyglada raz ciach, czasem trzeba troszkę się wyczekac.

Garmelka - ja tez mam częste skręty jelit ale to pewnie piri piri :) a polamana to jestem od paru tygodni :p

Magda82 - bardzo dobrze, ze tak to sie skonczylo. Najwidoczniej bobo leniwe ale teraz jestes spokojna.

Mroczko - jak tam dzisiejszy poranek sie zaczyna -odliczanie włączone? ?? :)

Ja podklady mam belli :/ nigdy nie używałam, więc kompletnie nie umiem sie wypowiedzieć. W najgorszej opcji dokupie lub mąż juz po fakcie to zrobi. Póki co zostane przy tych co mam.

Ale Wam zazdroszczę tych rozwarć, progresow i bobasow. Ja juz tracę pomysły jak pomóc naturze, opricz ciagniecia za sutki i picia lisci malin - wszystkiego próbowałam.

Zastanawiam się czy nie pojsc dzis do Medicoveru do ginekologa i zobaczyć jak wygląda sytuacja...myslicie, ze to dobry pomysł ??

Do góry