reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2014

Końcówka jest najbardziej męcząca:-(ją jak już byłam po terminie w szpitalu też płakałam przy pielęgniarkach bo miałam dość :-(
Dzisiaj też chodzę nie dość że nie wyspana to mnie depresja łapie, płakać mi się chce,czasem wydaje mi się że jestem beznadziejna matką skoro ciągle coś z moja córka nie tak,co wizyta coś źle, nawet wyżywić dziecka już nie potrafię:-( do soboty będę chodziła struta :-(

reklama
Cyntia no jest tu pilka ale skakanie bez skurczy chyba i tak by nic nie dalo? No rozwieramy sie:p u mnie wczoraj byl centymetr chyba wiec dobrze idzie:p 10 cm i meeeeta:)
Dziwne z ta lokalizacja lozyska? Co do wagi to pewnie inaczej cos zmierzyl lekarz i tyle... Albo poprzednio albo teraz.

Mona nie zadreczaj sie. Nie zawsze jest niestety idealnie...

Hmmmm tylko ja nie mam plynu do mycia naczyn dla dzieci ehhh.

Kotulcia/ Cyntia - a ja slyszalam zeby rozwarcie postępowało trzeba kręcić biodrami :confused: Tylko duze kółka krećcie. Jak nie pomoże to chociaż gimnastykę zaliczycie. Pozdrawiam Ciocia Dobra Rada ;)

Mizzah hehe gimnastyka powiadasz?:p ja i tak czuje sie jak zboczony wariat chodzac i macajac sie po cyckach i tarmoszac te sutki:p jak bede sie do tego jeszcze zataczac to w ogole smiesznie bedzie:p

cześć dziewczynki,
widzę że nie tylko ja mam dzisiaj zły dzień, chyba z dwa razy płakałam już,
w tamtym tyg narzekałam, że jest mi ciężko i źle, no chyba nie pamiętałam, że może być gorzej :(
tak mnie klementynka boli, rwie, ciągnie że aż. Wstać nie mogę. chyba już blisko....

Garmelka, dziękuje że o mnie pamiętasz :) Mateusza rzeczywiście cos w tamtym tyg rozkładało ale zostawiłam go dwa dni w domu, nafaszerowałam syropami i odpukać jest ok :)

Dzisiaj jak pojechałam po małego do przedszkola to spotkałam mojej koleżanki mamę ktora kazała mi przyjść do siebie bo ma dla mnie kilka drobiazgów. No i dostałam wózek chico, spacerówkę i gondolę w stanie bardzo dobrym, karuzelę co sama buja dziecię, dwie maty z zabawkami, grzechotki, nosidełko :) I to wszystko za darmo, bardzo to miłe było :)
No i teraz mam dwa wózki, ale nie szkodzi bo ten drugi będzie u mamy to nie bede musiała do nich wozić całego.
Wtedy humor mi sie poprawił :)

Już mi trochę lepiej, mąż kupił jakiś telefon, na razie wsadził zwykłą startówkę żebym mała gdzie dzwonić a jutro pójdzie wyrobić duplikat...
Porozmawiałam z nim i już lepiej, gdybym jeszcze była na miejscu a nie 50 km od domu a jak na złość mąż musi być całe dnie w pracy....
Wiem że to dla dobra maleństwa...

wawka - chyba nie przeszkadza. Przy podpisywaniu umowy jest masa pytań o wyniki różnych badań, ale e. coli jakoś nie pamiętam. Co do paznokci te u nóg obcinam jak Szymek się bawi w krzesełku do karmienia, a te u rąk po śniadaniu jak niania go trzyma na kolanach i zagaduje:-D. A dlaczego paluchy poparzone? Wrzuć po prostu do gorącej wody i zostaw na 5 minut. Ja później wyciągam takimi szczypcami jak do nakładania spaghetti:-D

garmelka - nie ma sprawy, chętnie pomogę jeśli tylko będę w stanie;-)

Mizzah - tylko nie zrób tego błędu co ja i nie zjedz całej paczki, o matko! ale mi teraz niedobrze:cool:. Siedzę i sączę rumianek. Jak wyparzyć to do zagotowanej i wyłączonej wody na 5 minut, a jak wygotować to wiadomo;-).

Ruda - bidulko, może czasem i lepiej że się nie odzywa... pamiętasz jaką współlokatorkę bodajże Czarna miała:-D

cyntia - z tym łożyskiem zaiste dziwna sprawa;-), jeszcze takiego przypadku nie spotkałam, ale dobrze że już rozwarcie w toku, oby tak dalej. Co do wagi to nie schizuj, u mnie w drugą stronę, że niby w ciągu 2 tygodni ponad 800 g przybrał, a to niemożliwe:tak:.

kotulcia - a kto powiedział, że poród nie może być na wesoło;-)

reklama
Ruda... A tv masz ? Moze jakis filmik czy serial spowodowałby sie choć na chwile zapomnisz o złym nastroju... Bidulko nie dołuj sie... Jeszcze troszkę!! My babki jestesmy nie do zdarcia! Wszystko zniesiemy:)

Agniecha- ja nie wiem co to jest, ale znowu ledwo do domu wróciłam... Miałam sie nigdzie nie szlajać (podziwiam Cie ze zawozisz i odbierasz synka) takie mnie kłucie w podbrzusze złapało ze zgięta szlam 1km/h :( podejrzewam ze niejeden ślimak był szybszy.... Straszny ból, az człowiek o oddychaniu zapomina... Bardzo chciałabym wiedzieć co to jest, zawsze na spacerze tak mam- czy to ucisk na nerw, czy sie cos rozwiera... A jak przychodzi co do czego u lekarza to mowi ze wszystko zamknięte, dziecko wysko. No to co to do jasnej dupy za ból?? :(

Aktualnie siedze w wannie, mam nadzieje ze dam rade wyjść...
Polecam obejrzeć Hells kitchen na Polsacie - tam szef Modescik tak drze jape na kucharzy ze stwierdzam ze nie mam co narzekać ze siedze w domu :)

Do góry