reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2014

reklama
Jestem po ktg. Czekam na lekarza. Tętno dochodziło do 170 wiele razy, ale położna mówi, że zapis ładny. A niby norma jest do 160 - to już sama nie wiem.

Ale nabawiłam się wstydu, bo się posiusialam podczas ktg :/ I głupia zaczęłam się z tego śmiać, eh. Mam gacie i spodnie mokre i tak czekam na lekarza. P. ma mi donieść podpaski, ale co tyłek mam mokry, to mam :(

Ja pitole ale jaja :) :) Cyntia, ja tez bym sie zaczęła śmiać:) wyobrażam sobie ze pewnie buraka spalilas ale pomysl sobie tak jak Pscółka napisała... A poza tym niech sie cieszą ze "dwójki" nie popuscilas :)
Co do tętna to ja miałam w piątek KTG i mała miała po 166 i tez usłyszałam ze wszystko ok... Także tym sie nie denerwuj:)
To niech Ci majtki albo getry dowiezie jak zdąży...

Ja też dziś mam doła. Może dlatego, że dziś pierwszy dzień jesieni?

Mroczko
: oby czas do rozwiązania szybko Tobie minął.

Pscółka: u nas z myciem zębów nie problemów ale za to obcinanie paznokci to tragedia. Ryk i wyrywanie się. Mam pytanie do pobierania krwi pępowinowej. Czy obecność e.coli w szyjce może dyskwalifikować mnie do pobrania takiej krwi?

Kotulcia: dobrze, że jesteś w szpitalu. Może dzidzia się zlituje nad mamusią i zechce przyjść na świat?

Garmelka: tak jak dziewczyny pisały śliniaki za kilka miesięcy się przydadzą. Jak dziecko odbijasz po jedzeniu to ulewa na plecy albo za Ciebie więc śliniak na niewiele się zda. Tetra niezastąpiona :tak:

Czarna: czekam zatem na relację z porodówki.

Cyntia: ja czasem się zesikam ale jak kichnę. Ale to tak ci się chciało mocno siku czy kichnęłaś może tak jak ja?

Moje dziecię zmieniło porę aktywności. Do tej pory szalała w nocy a teraz w nocy spokój a w dzień szaleje. Oby tak jej po porodzie zostało.

Dzieki za info ze sliniakami:) wrzuciłam je do pralki ale niech czekają na swoją kolej:) nam Polozna mowila żeby noworodkom nie zakładać wiązanych czapeczek bo to małe pingwinki i szyjki nie maja :) tak wiec ja mam kilka ale nie zamierzam wiązać.

Kacha, Wawka- co to za podle nastroje?? Moze cos słodkiego musicie przytulić? :) ja tam lubie jesień, ale do listopada.
Wiecie co, miałam jakieś spięcie chyba - wydaje mi sie ze żelazko je wywołało/ pierdyknął mi główny korek, ale mam je mega wysoko i boje sie wchodzić na drabinkę ( bo z krzesła chyba nie sięgne). Wiec prądu brak... W sumie nawet mi to na rękę bo mam płytę indukcyjna i obiadu nie bede musiała robic:) a mój wraca dopiero 20-21 wiec bede musiała sobie jakoś czas zorganizować.. Chyba ruszę dupsztala do bratowki albo biedronki... Ciekawe tylko jakie buty założę na swoje racice... :/

Agniecha- co tam u Ciebie? Młody chyba ostatnio chorował, zdrowy juz?

Pscółka- widzę ze Ty chyba obcykana w karmieniu jestes, jeśli nie masz nic przeciwko to bede do Ciebie "uderzać" po porady... :)

Martina- to jak takie grzeczne dziecko, masz to ciotka garmelka tez przytula i całuje na odległość :)

Kotulcia - ciśniesz cos wkoncu??

Mizah- i co chciało sie ruszyć po nachoski ?:)

Marika- trzymasz sie? Dają cos przeciwbolowego?? Wrzucisz zdjecie małej kudlaczki? :)

Ostatnia edycja:
Cyntia - daj znać co i jak po spotkaniu z lekarzem. Jesli chodzi o tetno mojej tez skakalo powyżej 170 i lekarze powiedzieli ze jest ok.

Kotulcia - Relacjonuj co i jak.

Pscółka/Garmelka - właśnie wtrabilam nachosy i chyba sie porzygam :p Plus wzdelo mnie jak wielki balonik, pęknie mi brzuch zaraz :)

Ostatnia edycja:
Cyntia - nie ma co sie martwic, tylko zebys tyleczka nie odparzyla czekajac na lekarza ;)

Wawka - u nas jedyna metoda na obciecie paznokci to wlaczyc bajke... inacxej nawet nie zblizam sie z nozyczkami

Garmelka - w biedronce fajne poszewki na jaski sa(ozdobne) ;) musze mame swoja podeslac to nam przywiezie ;) oo ja wcxoraj wiecxorem ledwo co adidasy na nogi wlozylam aby z psem wyjsc :/

Mizah- na zdrowie:) ja ide wciągnąć czekoladę z rodzynkami i orzechami:)

Gosiak- dzieki za cynk, podejde:) a z tymi butami to nie ma żartów, ja od kilku dni nie mam kostek, a paluchy korniszony- u rąk to samo... Ale wiem ze troche za mało pije ostatnio... :/

Garmelka- Mmmm czekoladka ;)

A mam pytanie moze głupie no ale...jak sie wyparza smoczek, butelke i laktator. Zalewam wrzatkiem i trzymam 5 min czy gotuje ???
Pytam bo boję się, ze rozgotuje i będzie klops.

Mizah- to niesłychanie mądre pytanie, gdyż tez je zadawalam jakis czas temu :) otóż na niektórych produktach jest informacja w ulotce jak je wyparzac. Jeśli nie ma to ja zalewam wrzątkiem (tzn. Najpierw myje płynem do naczyń dla dzieci biały jeleń a pozniej zalewam wrzątkiem). Dziewczyny polecaly tez worki do mikrofalówki.

reklama
Oj dziewczyny,wykończycie mnie tymi jedzeniowymi zachciankami. Ja mam cukry do d... więc nie mogę :-( Ale jeszcze tylko miesiąc i hulaj dusza :tak:

Mizzah: generalnie to się gotuje 5 minut w wodzie w garnku. Ale zawsze trzeba doczytać ulotkę. Ja nie mogę się zabrać za wyparzanie. Oj znów paluchy będą poparzone :szok:

Do góry