reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2014

reklama
Ja dopiero z drzemki wstalam:p cisnelam ale komara:p zero bolu tylko brzuch skopany. No ja po prostu lubie masaze szyjki nooo:p tym sposobem dobije do 10cm rozwarcia bez ani jednego skurcza:p

ale mam dzisiaj doła:( chce już do domu a wem ze do piątku będe napewno a co dalej nie wiem:(, poryczałam się przy pielęgniarkach i mi głupio:( nawet nie widze co piszę. do tego mąż zgubił telefon a nie będę przecież dzwonić do teściowej i płakać w suchawkę... ach z jednej strony dobrze bo w razie wu to jestem w szpitalu ale ja tu oczadzieję, jeszcze przywieźli do mnie na sale dziewczynę która od rana nie powiedziała ani słowa masakra już wolałam być sama na sali

Kotulcia - tylko jak kolejny raz przytniesz komara to zebys z główką miedzy nogami sie nie obudzila :p

Ruda - przykro mi :( wiem , ze musi ci byc ciężko tak w szpitalu, ale pomyśl ze to dla Waszego dobra :)

Domka - to nowo zakupione smoki rozumiem ze mam wpierw wygotowac a pozniej parzyc, tak???

Haha. Mizzah:p nie strasz mnie bo w takim stanie rzeczy to calkiem mozliwe:p

O lewatywie chyba zapomnieli:p

Ruda mnie wczoraj dopadla taka deprecha szpitalna ze tez poplakalam sobie:/ ale teraz lepiej takie gory i doliny. Pocieszam sie ze niedlugo sie skoncza a zaczna sie te poporodowe:) lacze sie poki co z Toba w tym czekaniu:)

Ruda - dasz radę! Pamiętaj, że to dla dziecia. No i są kobiety, które miesiącami muszą leżeć. Szybciutko zleci. Zobacz - dziś już wtorek.

Kotulcia - no, rozwieramy się, rozwieramy :) A dali Ci jakąś piłkę do ćwiczeń?

3 godziny w oszczanych portkach :D i to nie była kropelka ;)
Mam mieszane odczucia:
- łożysko na tylnej ścianie, a niby całą ciążę (według 3 lekarzy) na przedniej.
- waga prawie 3300 g - czyli młody przybrał tylko 300 g w ciągu 3 tygodni?
- tętno przekraczalo 170 ale, że w trakcie, gdy młody szalał, więc niby ok.
- łożysko II/III stopień, czyli norma.

Wczoraj rozwarcie wewnętrzne 1 cm. Dziś 1,5 - 2 "palec wchodzi luźno". Trzeba czekać :)

Renisus: dobry patent :tak: Ale czasem ochota na "grzeszne" jedzenie jest silniejsza.

Mizzah: pierwszy raz to wygotowuję (oczywiście jeśli takie zalecenie jest od producenta) a w trakcie użytkowania myję płynem do mycia naczyń i w głębokim talerzu zalewam wrzątkiem.

Ostatnia edycja:
garmelka - chyba kalosze nam zostaja jedynie :-p ja tez malo pije, ale najbardziej puchne w nocy, a tez minimum pol litra wypijam

Mizaah
- wrzuc do ganka/ miski zalej wrzatkiem i poczekaj chwile, nie musi to byc 5 minut. Ale na dluzsza mete polecam sterylizator do mikrofali bo szkoda palcow (chcialam pisac defibrylator :eek:). Nowe tez bym umyla plynem a potem zalala wrzatkiem

ruda - wspolczuje, ale pamietaj ze jestes silna i dasz rade !

reklama
Ruda- płacz ile wlezie jesli ma ci to pomoc. Tez bym pewnie wyła gdybym była na twoim miejscu. A moze koleżankę z sali sama spróbuj zagadac?? Zawsze to raźniej by wam czas mijał.

Mi dzis brzuch sie spina wiec cały dzień sie obijam. W pracy przysłali mi nowa osobę na przeszkolenie bo ta z wczoraj uciekła :) zobaczymy jak bedzie z ta dzisiejsza. Zostało nam tylko pare pierdulek do skończenia i wszystko bedzie gotowe. Do końca tygodnia sie wyrobimy. Ciekawa jestem ktora urodzi następna ;)

Do góry