reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2014

reklama
Ja dopiero z drzemki wstalam:p cisnelam ale komara:p zero bolu tylko brzuch skopany. No ja po prostu lubie masaze szyjki nooo:p tym sposobem dobije do 10cm rozwarcia bez ani jednego skurcza:p

ale mam dzisiaj doła:( chce już do domu a wem ze do piątku będe napewno a co dalej nie wiem:(, poryczałam się przy pielęgniarkach i mi głupio:( nawet nie widze co piszę. do tego mąż zgubił telefon a nie będę przecież dzwonić do teściowej i płakać w suchawkę... ach z jednej strony dobrze bo w razie wu to jestem w szpitalu ale ja tu oczadzieję, jeszcze przywieźli do mnie na sale dziewczynę która od rana nie powiedziała ani słowa masakra już wolałam być sama na sali

Kotulcia - tylko jak kolejny raz przytniesz komara to zebys z główką miedzy nogami sie nie obudzila :p

Ruda - przykro mi :( wiem , ze musi ci byc ciężko tak w szpitalu, ale pomyśl ze to dla Waszego dobra :)

Domka - to nowo zakupione smoki rozumiem ze mam wpierw wygotowac a pozniej parzyc, tak???

Haha. Mizzah:p nie strasz mnie bo w takim stanie rzeczy to calkiem mozliwe:p

O lewatywie chyba zapomnieli:p

Ruda mnie wczoraj dopadla taka deprecha szpitalna ze tez poplakalam sobie:/ ale teraz lepiej takie gory i doliny. Pocieszam sie ze niedlugo sie skoncza a zaczna sie te poporodowe:) lacze sie poki co z Toba w tym czekaniu:)

Ruda - dasz radę! Pamiętaj, że to dla dziecia. No i są kobiety, które miesiącami muszą leżeć. Szybciutko zleci. Zobacz - dziś już wtorek.

Kotulcia - no, rozwieramy się, rozwieramy :) A dali Ci jakąś piłkę do ćwiczeń?

3 godziny w oszczanych portkach :D i to nie była kropelka ;)
Mam mieszane odczucia:
- łożysko na tylnej ścianie, a niby całą ciążę (według 3 lekarzy) na przedniej.
- waga prawie 3300 g - czyli młody przybrał tylko 300 g w ciągu 3 tygodni?
- tętno przekraczalo 170 ale, że w trakcie, gdy młody szalał, więc niby ok.
- łożysko II/III stopień, czyli norma.

Wczoraj rozwarcie wewnętrzne 1 cm. Dziś 1,5 - 2 "palec wchodzi luźno". Trzeba czekać :)

Renisus: dobry patent :tak: Ale czasem ochota na "grzeszne" jedzenie jest silniejsza.

Mizzah: pierwszy raz to wygotowuję (oczywiście jeśli takie zalecenie jest od producenta) a w trakcie użytkowania myję płynem do mycia naczyń i w głębokim talerzu zalewam wrzątkiem.

Ostatnia edycja:
garmelka - chyba kalosze nam zostaja jedynie :-p ja tez malo pije, ale najbardziej puchne w nocy, a tez minimum pol litra wypijam

Mizaah
- wrzuc do ganka/ miski zalej wrzatkiem i poczekaj chwile, nie musi to byc 5 minut. Ale na dluzsza mete polecam sterylizator do mikrofali bo szkoda palcow (chcialam pisac defibrylator :eek:). Nowe tez bym umyla plynem a potem zalala wrzatkiem

ruda - wspolczuje, ale pamietaj ze jestes silna i dasz rade !

reklama
Ruda- płacz ile wlezie jesli ma ci to pomoc. Tez bym pewnie wyła gdybym była na twoim miejscu. A moze koleżankę z sali sama spróbuj zagadac?? Zawsze to raźniej by wam czas mijał.

Mi dzis brzuch sie spina wiec cały dzień sie obijam. W pracy przysłali mi nowa osobę na przeszkolenie bo ta z wczoraj uciekła :) zobaczymy jak bedzie z ta dzisiejsza. Zostało nam tylko pare pierdulek do skończenia i wszystko bedzie gotowe. Do końca tygodnia sie wyrobimy. Ciekawa jestem ktora urodzi następna ;)

Do góry