reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2014

Czesc dziewczyny ..... Moze spalam z 3-4 godz ... Leze dalej ... Tak mnie boli brzuch dzis jezus .... Na samym dole I kluje jak by mi ktos wbijal million Igiel w cipke .... Czyzby to juz ??? Uczucie brzucha jagbym miala miec zaraz rozwolnienie albo na sulny Bol okresowy..... Masakra ..

reklama
Hej. Moja srarsza obudzila sie o 4. 30 i juz nie spi. Musialm zawolac do pomocy mame, bo mnie tak brzuch bolal, ze nie moglam sie nawet przekrecic na bok. Ja juz nie mam sily.

pannaniebieskooka - na zatoki łykałam sinupret 6 x 2 tabletki ale efekt dopiero po kilku dniach, a do nosa można Nasivin ten najsłabszy dla dzieci, maść majerankową

nika - trzymaj się tam w dwupaczku:tak:

mizzah - ja już nie śpię od 5:15 i tak dzisiaj synek był łaskawy, bo od początku tygodnia budzi nas 4:50, trójki idą:baffled:. 3 kg, możliwe, możliwe, zwłaszcza jak woda zatrzymuje się w organizmie.

Spałam dzis dość dobrze :) biodra nie bolały i tylko raz siku. Co do wagi to ja nawet nie wchodzę :) boje sie co zobaczę. Brzusio niby mam mały jak ma ten tydzien ale i tak wagę swoją mam ;)
Swoją droga kotulcia miała tyle nie miłych przygód po drodze a tu jednak do 39 tygodnia dobiła. Nic tylko gratulować :)
Ciekawa jestem jak Enya . Passer jej nadal trzyma dobrze??
Kurczę w ciagu najbliższych dni pewnie pojawi sie pierwsze październikowe dzieciątko a ja do terminu jeszcze 6 tygodni.

Internet mi sie spitolił i na 3G muszę jechać:/
Mizah- to ja trzymam kciuki za tą Twoją "mende" żeby dała rade jeszcze:)
Do mnie dzisiaj przychodzi mama i dwie ciotki... Juz je zapraszam i zapraszam.. Sa fajne no ale wiadomo, chalupe trzeba ogarnąć i misze zaraz odpalić odkurzacz :/

cześć kobitki, chyba nie będę oryginalna jak się znowu poskarżę że w nocy oczywiście miałam bóle. Tradycyjnie punkt 2ga w nocy. Dziś były jednak jakieś chaotyczne i nieregularne więc domyśliłam się że to straszaki ale za to na tyle silne że pierwszy raz pomyślałam sobie że gdybym miała zbierać się do szpitala to chyba nie dałabym rady tego zrobić :baffled: Masakra. Powiem Wam że zaczynam się cieszyć z tego że jutro już będę w szpitalu. Niech już tam się zastanawiają co z takim fantem jak ja robić...

garmelka to masz dziś babską nasiadówkę ;-) fajnie

mroczko trzymam kciuki za dobre wiadomości w tej przychodni

judy - to jedziemy na tym samym wozku bo ja tez prwie na koniec pazdziernika z terminem ;-)i pewnie czesc dziewczyn bedzie juz miala miesieczne maluszki jak my przywitamy nasze

garmelka - mimo, ze musisz sie przygotowac to zazdroszcze wizyty, my tu sami , a znajomi jak to znajomi rzadko kiedy wpadaja, kazdy ma swoje sprawy

Czarna - bidulko nameczysz sie tylko...kazdego dnia licze , ze u Ciebie sie rozkreci !

mroczko
- &&& za wizyte, na pewno wszystko bedzie dobrze, najwaznijesze, ze cos robia

Mnie zaczyna brac przeziebienie, w gardle drapie, w nosie kreci.. ratuje sie herbata z cytryna ale poki co marne rezultaty.

Dzis wieczorem biore ostatnio luteine i ciekawa jestem czy cos sie zmieni. Raczej watpie bo mala dawke bralam, ale a noz widelec

Nika: w szpitalu jesteś bezpieczna. Może Ci ustabilizują ciśnienie?

Mizzah: trzymam kciuki :tak: Chętnie się zamienię na szyjki, moja miękka i krótka. Ja na urlopie w górach przytyłam 5 kg w dwa tygodnie :-D Niestety ale na to nie ma się wpływu. A głodzić się też nie można. Pod koniec się niestety tyje. Ale po porodzie się na szczęście gubi :tak:

Gosiak: zdrówka życzę. Luteinę już odstawiasz? Ja mam brać do 37 tc. Może dlatego, że moja szyjka miękka i krótka? Jak odstawiałam w poprzedniej ciąży to nie zauważyłam żadnej zmiany. Ja też na końcu stawki i tak myślę, że jak my będziemy rodzić, to już na nikim to nie zrobi wrażenia :-D
Ale mam ochotę na lody. Tylko mi moje cukry nie pozwalają :-( Oj po porodzie zaszaleję.

wawka -odstawiam, bo wicej nie mam :sorry2: lekarka w Polsce tyle mi przepisala policzyla, ze bedzie to prawie 36 tydzien wiec powinno byc dobrze. Moja szyjka od 26 tyg. miala " przy dobrym naciagneciu" 15 mm, a ile teraz ma tego nikt nie wie...jak odstawie i cos ruszy, znaczy ze sie skracala, jak nie taki jej urok. Hihih masz racje, bedzie "oooo ostatnie sie wreszcie rozpakowaly :-p"

reklama
Gosiak - duzo zdrowia. My tez tu sami... Niby sa moi rodzice ale duzo pracują i ten kontakt tez nie jest super częsty.

Wawka- moze jak my bedziemy rodzic to nie zrobi to na nikim wrażenia ale na nas na bank ;)

Do góry