reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2014

PannaNiebieskooka: w szpitalu jak leżałam z zagrożeniem złapałam infekcję zatok. Na ulżenie kazali tylko wodę morską. Możesz spróbować przepłukać zatoki wodą z solą o temperaturze ciała. Ja robię tak, że kubek z taką wodą przystawiam do jednej dziurki, głowę pochylam nad zlewem i wlewam sobie ją do nosa. Woda wypływa drugą dziurką. Ale do tego trzeba wprawy. Albo ciepłe okłady na bolące miejsce?

reklama
Co di barszczu to ja nie pomoge:p ale mam nadzieje ze go uratujesz:-)

Pannaniebiesko... mi zawsze pomaga:
- wode sobie zagotuj wode wlej do miski jak masz jaki olejek to daj kilka kropelek jak nie to trudno, buzia do miski i sie nakryj recznikim. Oczywiscie odychaj jak najglebiej:p
- jak masz termofor to go sobie daj na czolo albo na dolne zatoki ( te ktore cie bola ) jak nie masz termoforu to mozesz nalac goracej wody do butelki i owinac recznikim:-)

To by bylo na tyle:-D

Ostatnia edycja:
Spróbuje z ta woda z sola, może to okaże się zbawieniem bo jest póki co tragicznie. Oklady robiłam i nic nie pomagało a wręcz było gorzej, nie wiem czemu ale nie dość że wspomagaly ból to jeszcze momentalnie robiło mi się niedobrze. Grrr, że też musiałam załapać to wstrętne chorubsko. Ale ogólnie dziękuję za odpowiedz: )

Cześć dziewczyny, czytam was cały czas. Jakoś nie mam co pisać. Nasze mieszkanie zaczyna przypominać miejsce do mieszkania a nie pole bitwy. Jeszcze mam sporo do sprzątania. Jutro wizyta, mam je już co tydzień.

Czarna, Jujka, Mroczko i Pscółka - dziekuje za kuchenne wsparcie :)
Kolor wrócił ale w smaku cos mi nie pasuje... Za mało winny, za mało kwaskowaty no sama nie wiem... Wyczytałam ze najlepiej jak postoi noc to moze jutro bedzie ok, chociaż mój M wciągnął dwa kubki z krokietem i twierdzi ze bardzo dobry... (Ale teraz to niewiadomo czy mowi prawdę czy nie chce mnie dobijać bo wie ze o awanturę w moim stanie nie trudno :)
Domka- ja żurek tez uwielbiam! ale jakis czas temu stanęła mi na żołądku kiełbasa (taka swojska z gór od wujka) i mam uraz a Żurek bez kiełbasy to nie żurek...

Wlasnie pije herbatke z cytrynka mam nadzieje ze nie bede miała zgagi...

Dziewczyny tez zmieniłyście sie na buzi? Nie wiem jak to opisać ale
Moja mama kilka dni temu powiedziała mi ze jakaś Inna jestem i dzisiaj faktycznie jak patrzyłam w lustro to zmieniona byłam... Hmmm

Katinka- pisz co chcesz:) wkoncu stała bywaczka jestes:) jak tam chłop nie wkurza Cie?

A ja już leżę w szpitalu. Ciśnienie niedawno miałam 160/90. Nogi puchną jak tylko mam je niżej od głowy. Lekarz zrobił mi usg, mały wazy około 2,5 kg. Waga i wzrost odpowiednie do wieku uffffff.
Powiedzial, ze musimy obserwować ciśnienie, ze jeśli będzie takie wysokie albo będzie skakać to trzeba będzie rozwiązać ciąże przed terminem.
Co ciekawe do tej pory byłam przekonana ze to mój cisnieniomierz wariuje, a tu sie okazało ze jednak ciśnienie mierzone na lewej ręce mam sporo wySze niż na prawej.

Ostatnia edycja:
Biorę 8 tabletek dopegytu, ale chyba on na mnie jakoś średnio działa. Czasami po godzinie po wzięciu dopegytu ciśnienie i tak mi skacze. Mam nadzieje, ze uda mi sie w dwupaku wytrzymać jeszcze przynajmniej ze 2 tygodnie, bo dopiero co zaczęłam 35 tc :( Jeszcze trochę za wcześnie na poród...

Czy ktos niespi tak jak ja?leze leze I nici Grzeje sobie gorace mleko I robie koleczka na pilce no tak mnie kopie mala po brzuchu ze nieda rady zasnac ....

reklama
Do góry