reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2014

Widzę że to falami idzie, dobra noc - zła noc. Ja dzisiaj odrobiłam nocne wizyty w toalecie których nie miałam noc wcześniej, byłam tam co pół godziny. Od wczoraj man skurcze, ale nie regularne i słabe a mała w nocy tak szalała, że mnie budziła co chwile. Teraz trochę coś porobie o po południu do położnej na ostatnią wizytę. Miłego dnia Mamusie :happy:

reklama
Witam

Czarna dzisiaj wzięli połowę dziewczyn na wywoływanie porodu z patologii więc będzie fala porodów:-)

Już jutro będziesz pod obserwacja więc się nie martw;-)będzie dobrze:-*

Cześć dziewuszki

Chyba nasze dzieciaczki wzięły sobie do serca, że mają się urodzić w październiku.:-)

Byłam ostatnio bardzo zalatana, miałam w weekend 2 imprezy. Od poniedziałku wizyty kontrolne z Oliwią, bo chciałam to załatwić jeszcze przed porodem. Dzisiaj znowu mam ja wizytę u gina. Chciałabym posiedzieć w domu.

U mnie dopiero dzisiaj pojawiły się jakieś lekkie bolące skurcze, ale nieregularne. Im bliżej porodu, tym bardziej przypomina się poród z Oliwką i zaczynam mieć stracha. Mam nadzieję, że tym razem samo się rozkręci, że nie będę miała wywoływanego. Z drugiej strony strasznie się boje, że nie dojadę do szpitala.

Wczoraj moja znajoma urodziła przez cc, jej „mały” ważył ponad 4,5 kg:szok:

Czarna
współczuję Ci tak męczyć się na raty. Mam nadzieje, że już niedługo mały przestanie się z Toba droczyć i postanowi wyjść. Ja mam do szpitala ok. 40 min jazdy w nocy, a w dzień to nie wiadomo bo korki są. Mam również obawy czy zdążę.

Gosiak
kuruj się, żeby Ci na koniec jakieś większe choróbsko się nie przyplątało.

Mizzah
ja z Oliwią przytyłam 5 kilo w ciągu 2 tygodni. Mój lekarz wysłał mnie do szpitala, zostawili mnie na weekend i to 5 kilo spadło. Wystarczyło poleżeć bo leków żadnych mi nie dawali. To woda tak się zbiera. Kciuki zaciśnięte &&&

Nika
dobrze, że jesteś w szpitalu pod opieką. Mam nadzieję, że jeszcze pochodzisz w dwupaku. :tak:

Mroczko
daj znać co się dowiedziałaś

Hej dziewczyny sorki ze tyle sie nie odzywalam ale za 1,5 tyg sie przeprowadzamy wiec same wiecie jak to jest :/ z cc dalej nie wiadomo.zobaczymy co anastezjolog piwie ma ocenic moj kregoslup za tydz. A ja w kazdej chwili moge urodzic :/ piza tym sie rozchorowalam . Zatoki uszy I gardlo fatalnie :/ szykuje sie na wizyte do midwife. Trzymam kciuki za te szyjkowe. Dziewczyny zaciskamy jeszcze troche nogi ;) a te co maja terzminy zycze powodzenia :D co bysmy mogly przezywac I wam kibicowac to mozecie juz rodzic :p milego dzionka

Oj, nie wiem czy nadrobię wczorajszy dzień ;)

Wczoraj byliśmy na spacerku w lesie. Nie dałam rady nawet pół godziny spacerować. Dyszałam jak stara otyła baba :szok: A P. mi się zirytował, że już mam dość. Od przedwczoraj wróciły moje braxtony. Juuuupi :-D
Dziś obudziłam się koło 6 rano z bólem w krzyżu promieniującym na brzuch, aż mnie mdliło i myślałam, że a może (parę dni temu miałam podobne i nic nie oznaczały), ale później obudziłam się już bez tego bólu. No trudno.

Nie mogę dostać nigdzie herbatki z liści malin :szok: Obdzwoniłam sporo aptek. Nawet w zielarskim nie było. Zdziwiona jestem :baffled:

Cyntia - a probowalas na piastow? Tam jest dobry sklep zielarski, juz lata istnieja wiec moze maja. Na dlugie spacery tez sie nie wybieram, bo dysze jak parowoz, wiec z Tymiiem , axgodzinke slimaczym tempem ... kondycja juz nie ta :p a teraz na dodatek pogoda beznadziejna wiec mam wymowke, tylko mi malego szkoda :/

Gosiak - no właśnie tam dzwoniłam wczoraj. Może w jednej z aptek uda się zamówić. Dziś będę wiedzieć.
Ale co dziwne, to część babek w ogóle dziwiła się, że coś takiego istnieje.

Hej :)

ale mam dzisiaj powera :) Nie posłałam Mateuszka do przedszkola wiec od rana sobie tak siedzimy. Zrobiłam juz dwa prania, ugotowalam obiad, posprzatałam, wykąpałam się, ogoliłam i dalej mam siłę :) Nie wiem o co chodzi.....

Dzisiaj mam na 17 wizytę, ciekawa jestm ile mała waży

reklama
Ja miałam wczoraj taki przypływ energii :) zrobiłam 3 prania, przepakowalam torby do szpitala, poprasowalam i ogarnęłam domek :) super uczucie, po takiej bezsilności w końcu zrobić coś na co ma się ochotę :p

Do góry