reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2014

w końcu jakoś doszłam na tą wizytę do położenej, w moczu niestety wyszła jakaś infekcja i zaraz zadzwoniła do lekarza że potrzebuje antybiotyk:-( bo tu tzw gp takie rzeczy wypisuje, ale już mam kapsułki jakies 4 x dziennie na tydzień, zaraz chce poczytać o nich

jak usłyszała że dziecko jest mniej aktywne niż wcześniej, tak jak Wam pisałam ostatnio, od razu zostałam wysłana do szpitala na ktg. widziała jak mnie boli brzuch więc tym bardziej chciała sprawdzić jak ze skurczami itd.
więc popołudnie spędziłam w szpitalu, zrobili ktg i na szczęście uważają że jest dobrze, skurcze nie które dochodziły do 70%:eek: mam porównanie że na pooprzednim ktg jak byłam w 27 ty linia była prosta na poziomie 20% a tu ciągłe wahania bardziej od 50 w górę. No zobaczymy, skurcze miałam od 12 do 18 jakoś i przeszło narazie tylko czasem się coś odezwie. klementyna boli ale może to też przez infekcję

każdy dłuższy spokój małego jak czuję że ja jestem aktywna a on nie mam dzwonic i jak coś przyjechać.

gosiak - pytałaś wczoraj o te pomiary co one wpisują tam free itd. to dziś mam 3 na 5

mroczko trzymam kciuki żeby było wszystko dobrze

reklama
Mroczko trzymam kciuki aby to nie było nic poważnego.
Oj dziewczyny ciężka ta końcówka , jedyne co pociesza to główna
nagroda ;-)

A te porody na wesoło to dobrze poczytać żeby sie troszkę odstresowac :-)

martina - ja latem miałam infekcję jak się okazało, a byłam święcie przekonana, że to ból od ciąży, pieczenia przy sikaniu nie było. Tak więc tak jak mówisz, czasem trudno stwierdzić co boli.

martina - ja latem miałam infekcję jak się okazało, a byłam święcie przekonana, że to ból od ciąży, pieczenia przy sikaniu nie było. Tak więc tak jak mówisz, czasem trudno stwierdzić co boli.

i bardzo możliwe że u mnie podobnie, aczkolwiek jak powiedziała że infekcja to od razu zaczęło mnie wszystko swędzieć :sorry2: psychika działa

Dorota 1h jazdy przy zalozeniu ze bedzie noc i puste drogi a w ciagu dnia to nawet 1,5 h :/ najgorsze to ze widzisz te moje skurcze mnie robia w balona, tej nocy mialam nawet co 7 min i nic... Ale pocieszam sie ze to pierwszy porod to moze az tak szybko nie bedzie ;)

Garmelka ogladasz dzis maminsynkow? :D chyba cos sie rozkreci w tym odcinku ;)

Jestem dziewczyny chodzi o to ze wczoraj miałam standardowe spotkanie z polozna okazało sie ze mam wysokie ciśnienie 149/105 spanikowała pielęgniarka lekarz tez skierowali mnie oddział polozniczy zeby sprawdzić jak sie ma dziecko i dostałam tabletki na zbicie ciśnienia i pobrali mi krew ale niemowili na co a ja z tego wszystkiego niespytalam No i dzis zadzwoniła ze szpitala ze mam sie wstawić jutro bo lekarz chce ze mna porozmawiać a w piatek mam ktg znowu ... Mamy rownież omawiać w piątek plan porodu moj ... Jutro sie wszystkiego dowiem rano i dam wam znac ... Na 10 mam jestem przygotowana na to ze moge juz jechac i rodzic ... Od tego myślenia juz mi głowa pęka :-))) idę sie położyć może zasnę ... Dziekuje wam za słowa otuchy

reklama
Czarna moja mama pierwsze urodzila w 2h od odejscia wod. Strasznie mnie to w zeszlym roku stresowalo. Teraz wiem, ze moja szyjka nigdy nie pusci :)

Do góry