reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2014

Dziewczyny, która kupowała staniki do karmienia na all ostatnio takie po dwa pakowane były? I jakie są? Warto czy nie do końca? A jakie rozmiary kupujecie? Miseczka o dwa rozmiary wieksza? A obwód? Ja mam 35 tydzień więc powoli już czas żeby się rozejrzeć. ..
A jak koszulami/pizamami do karmienia? Też planuje allegro-macie coś sprawdzonego? Bo w sumie nie mam nic rozpinanego u góry do spania więc muszę kupić przynajmniej do szpitala

reklama
Dołączam do grona narzekajacych. Pierwsze trzy godziny śpię a pozniej wszystko mnie boli , wierce sie i wstaje bardziej zmęczona niz sie kladlam. Sikanie jeszcze zniosę ale bol bioder mnie zabija. Wy tu juz o porodach a ja dopiero powoli biorę sie za rozkładanie rzeczy młodej , w tym tygodniu jeszcze popiore i poprasuje a w przyszłym spakuje torbę do szpitala. Do tej pory moze pierwsze z nas bedą juz miały swoje maluszki po drugiej stronie :)

Ja tez ubralam juz łóżeczko :) ale ze nie mam siły go znow rozbierac przykrylam go przescieradlem i się nie zakurzy a co! :D

Mona to dobre wiesci :)

Marrika o kurcze super !!! Ale ci zazdroszczę, fajnie :*

Mroczko - współczuję, że tak puchną Ci stopy. Zrezygnuj z soli póki co. Choć trochę pomoże.

Kasku - mnie co kogoś pytam to radzą, by się wstrzymać do po porodzie, bo zdarza się, że po porodzie sporo biust się powiększa.

Marrika - ah, fajnie masz!

Mona - super, że zapis dobry. A ile chcą Cię trzymać?

Dzisiaj mój "dream day", ale cisza. A do terminu z USG 5 dni. Śniło mi się, że mam skurcze. To był taki ból, że aż się przestraszyłam. Mimo że w domu syf, to chciałabym dziś urodzić. Oddaliśmy pół narożnika do reklamacji i porozkladana na czesci reszta leży w pokoju młodego.

Jestem po usg i mała waży 2600 więc nie wiele rośnie :-( ale nic nie wskazuje na poród,

Czarną nie wiem na ile chyba na 2dni lub 3 czas pokaże:-) ale tutaj faktycznie hotel z opcją rodzenia:-)

Cyntia jeszcze dzień długi ;-) kto wie może jeszcze urodzisz ;-)

Monia pamiętaj że na te pomiary z usg to trzeba brać poprawkę. Moja Laura miała być 59cm długa i 4kg miała ważyć a tu wyskoczyła 3360g i 51cm, także ogromną różnica.

Ja mam dwa biustonosze z firmy alles,i jestem bardzo zadowolona ;)
Myśle,że mi wystarczą.A co do koszul to mam dwie z biedronki,świetne jakościowo,i 2 takie zwykłe ;)

reklama
Mona dlatego mówię że nie chcę rodzić gdzieś indziej :tak: Warunki hotelowe to jedno ale najważniejsze że opieka jest dobra. A moim zdaniem jest, przynajmniej tak uważam po ostatnim pobycie.

Kurcze źle się czuję :-( Typowo jak przed okresem tylko to już któryś dzień z kolei... Mam wrażenie że mój organizm chciałby coś z siebie wyrzucić (w tym przypadku dzidzię ;-)). Chciałabym żeby tej nocy coś się wreszcie zaczęło i żeby jutro już było po wszystkim. Wiem wiem niejedna z nas by tak już chciała :baffled:

Cyntia a nie próbujecie wywołać małego przez teges tamteges? ;-) Może by coś pomogło. Mam kilka koleżanek które po seksie trafiły na porodówkę, choć jak widać na Kotulcię nie działa :baffled: Ja się chyba dziś pokuszę, a nóż widelec...

Do góry