reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2014

Kochane zdaje relacje z dzisiejszego dnia w szpitalu u położnej zem sie najadla strachu ...... Dopiero co wróciłam Pisz lam do poloZnej mierzy mi cisnienie raz patrzy na mnie I sie pyta czy wszystko ok za chwile znow powtrza I wyszlo ze mam 140/105 pow ze niedobrZe stamtad do lekarZa zajebisty gosciu byl ... Pokazalam mu Nogi mowi ze to normalne , spytalam tez jesli po 1 pazdIernika nie urodze co wtedy to max 2 tyg I mam jechac do szpitala na wywolywany porod... Ok klade sie lozko chce mi zmierzyc bicie serduszka a ona jak zwykle mu uciekalA 5 min jezdzil I nic :-) to mowi ze trzeba zrobic kg dZwoni pietro wyzej niema wyspecjalizowanej osoby to on do mnie ze bede musiala jechac chyba do szpitala ... I sie pyta czy jestem gotowa na to ze jesli bedzie cos nie tak zostane I moge urodzic :-(((( az strach mnie przelecial jak nigdy juz mialAm przed oczami siebie .... Ok wychodze z Tamtad do poloznej daje mi tabletki na Zbicie cisnienia I sie okazuje ze jednak znajduje sie ktos kto wykona ktg 15 min lezalam wszystko ok .... W piatek powtorka do sZpitala na ktg musZe byc czesciej monitorowana .... I nie dawno co wroci lam 5 godz w sumie zeszlo a teraz mocze kregoslup w wan nie bo mnie lupie niemilosiernie .... A wiec teraz nieznam dnia a ni godziny....

reklama
Cyntia ja wstawianie się młodej odczuwam coraz lepszym oddychaniem i silniejszym bólem spojenia łonowego - jak młoda schodzi główką niżej to rozpiera mi wręcz te kości:/ I brzuszek mam tak nisko że pod biustem dotykam normalnie żeber - mieszczą mi się tam teraz niemal 2 dłonie.

Staniki do karmienia kupiłam rozmiar większe niż teraz mam - ale mogłyby być ciaśniejsze w obwodzie:/ Lepiej kupić mniejszy obwód i na początek te przedłużki. Ogólnie odkąd brzuchol maksymalnie opadł to staniki w obwodzie sporo się poluzowały.

I zauważyłam że cycuchy z lekkich flaczków nabrzmiewają powoli i stają się wrażliwsze.

Hej :) właśnie wróciłam z wizyty u mojej ginekolog. Wy powoli szykujecie się do porodu, a ja mam kolejną wizytę 7 października i Pani doktor jest pewna, że się zobaczymy ;) Z szyjką u mnie wszystko ok, GPS ujemny, Kubuś w 3 tygodnie przybrał na wadze 800 g, i teraz ma 2400 g :) Podobno ma pokaźną czuprynkę ;P

Ostatnia edycja:
Mroczko, no to po Twoim przykladzie wiemy juz zeby niechcec, czy tez niezyczyc sobie czegos. Chcialas ktg im mialas:) dobrze ze wszystko ok. Ja dzisiaj odwiedzilam kolezanke co termin miala na 13.09 i jeszcze nie urodzila, bidulka napuchnieta cala. Patrzac na nia ja mam jeszcze sporo czasu.

Mroczko no to sie zestresowalas bidulko:(

Czarna- my to byśmy były zgodne współlokatorki :) :) te same programy, co zrobimy jak sie nam poród zacznie w czasie jakiegoś "ulubionego" programu ??? :)

Mona - to super, że jesteś już pod opieką, nie chciałam pisać wcześniej ale kurna długo Cię zwodzili. Trzymam kciuki za unormowanie się sytuacji.

kaśku86 - ja do szpitala mam jakieś taniochy rozpinane na środku. A do domu jedną z Allesa
ALLES MAMA KOSZULA DO KARMIENIA 36S w Koszule nocne - Szafa.pl
dwie z Tchibo
Koszula nocna w Tchibo
https://www.tchibo.pl/nocna-koszula-flanelowa-p400020539.html
dwie piżamy firmy Vienetta Secret, ale kompletnie nie mogę ich w necie znaleźć, a szkoda bo fajne i mogę polecić.

mroczko - to super, że udało się zrobić to ktg. odpoczywaj:tak:

Mroczko biedna ty moze dzisiaj z tego zmeczenia pospisz wiecej:-)

Ja dzsiaj dostalam bujaczek nowyy bo juz nie chcialam sie wpieniac i jest sliczny zamowilam czerwony:-D

Mizah apropo bujaczka bo mamy ten sam powiedz mi jak to jest z tymi wysokosciami? Jak chcesz je zmienic to masz 2 czy 3 klikniecia? ( jak wiesz o co mi chodzi:p )

Garmelka dlatego ja mam plan zeby porod zaczal sie w nocy, skonczyl do poludnia a wieczorem znow moge ogladac bo na salach sa tv :D he he zartuje oczywiscie. Tak naprawde to teraz czesto gapie sie w telewizor bo na niczym innym nie moge sie jakos skupic :/

reklama
Czarna jak Ci po porodzie dziecko da oglądać tv;) Ale ja też wolę rodzić w nocy bo tak rodziłam młodego - była cisza, spokój nikt się nie kręcił i nie gapił na mnie:-) W dodatku nastrojowa ciemnia była:-p

Do góry