reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2014

Nie odpisze wam bo nie doczytam,mam tak zawalony tydz ze szok.Wiec napisze co u mnie.

Trafił nam sie remont,mamy malutki pokoik a ciotka sie zamieniła z nami na duzy,wiec M teraz tam remontuje,skrobie sciany,dzis podłoge zdziera,zebysmy tam sie przeszli przed porodem,zadowolona jestem bo tu nawet nie miałąm gdzie biurka postawic młodej.
Teraz wybieram farby itd.

Młoda wdzis pierwszy dzien w 1klasie,jestem przerazona jak to bedzie,byłam w szkole zaplacic pzu i zaszlam zobaczyc czy nie placze czy cos a ona sie pyta zadowolona po co przyszłam,wiec da sobie rade.

Wczoraj miałam wizyte,dzis byłam w labo a w czwartek mam wkoncu USG,juz sie doczekac nie moge;-)

reklama
gnagna, wawka2013 - mini electric medela i aventa to własnie moje 2 typy ;-)
Avent bo maiał manualny i mi pasowałą no i lubię ich butelki a medela chyab dodatkowo jet na baterie (a to plus bo wsadze akumlatorki i nie bede z kablami latać).
Koszt dziecka na wakacje to już później nawet do 5 lat ma za darmo spanie (no samolot do 2lat).

Widzę że wysyp wizyt się zapowiada:) Do mojej trochę ponad tydzień:)
Idę jeść śniadanie, ogarnę się i trzeba zawieźć młodego do szkoły (dzięki bogu za II zmianę:-)) a i do sklepu trzeba skoczyć na zakupy:)

Ja mam postanowienie, że od jutra zaczynam masaż krocza....no zobaczymy co to z tego będzie. Olejek migdałowy już dawno kupiony tylko jakoś nie mogę się do tego zabrać.

Ja wizytę mam w czwartek o 21:40 (strasznie późno). Niestety tylko samo badanie bo USG mi nie wykona :/ Nie wiem kiedy nastepna wizyta, ale moj doktorek do częstych wizyt nie jest chętny.

Ostatnia edycja:
Goska medela jest do sieci, ale z opcja baterii. Super rozwiazanie. Pamietam jak miesiac po porodzie musialam odciagac mleko w toalecie na weselu.

Mnie koszty za nocleg na wakacjach natychmiast wzrosly, bo juz jak mloda miala 3 miesiace, to wynajelismy domek nad morzem. Nie chcialam spedzac wakacji w jednym pokoju z dzieckiem, ktore juz o 19 spi. Przeciez to tez nasze wakacje. Teraz sie smieje, ze um nas wiecej, to taniej wychodzi, bo koszty rozkladaja sie na wiecej osob...

Cześć kobitki:)

Za mną kolejna ciężka noc, usnęłam przed 4 i pospalam do 7. Chociaż w sumie dobre i to bo zdarzały się noce, ze ani przez chwile nie zmruzylam oka.

Wczoraj miałam wizytę u lekarza, wiec z rana powtorzylam badania. Okazuje się, ze po cukrze w moczu ani śladu, z krwi tez wyszedł pośrodku normy, wiec trochę odetchnęłam. Najprawdopodobniej była to jakaś pomyłka laboratorium.

Jeśli chodzi o laktator to ostatnio przyglądałam fora w poszukiwaniu opinii i chyba najbardziej polecanym i w przyzwoitej cenie jest medela mini electric. I taki właśnie zamówiłam. Używany na Allegro kosztuje koło 100-150 zł, a nowy 220.

Jesli chodzi o laktator mam kupiony ręczny Aventu. Na razie w zupelnosci wystarczy, nie ma co szaleć na zaś. Jak zajdzie potrzeba to kupię elektro poki co ten jest wystarczający.

reklama
Mizzah - ja bym nie szalała ale do pracy z doskoku dość szybko wracam, a na stale po 6 mies. wiec wiem ze będę dużo odciągać, ale z córka miałam ręczny z avantu i na okazyjne odciąganie był super ;-)

Do góry