reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2014

Nie odpisze wam bo nie doczytam,mam tak zawalony tydz ze szok.Wiec napisze co u mnie.

Trafił nam sie remont,mamy malutki pokoik a ciotka sie zamieniła z nami na duzy,wiec M teraz tam remontuje,skrobie sciany,dzis podłoge zdziera,zebysmy tam sie przeszli przed porodem,zadowolona jestem bo tu nawet nie miałąm gdzie biurka postawic młodej.
Teraz wybieram farby itd.

Młoda wdzis pierwszy dzien w 1klasie,jestem przerazona jak to bedzie,byłam w szkole zaplacic pzu i zaszlam zobaczyc czy nie placze czy cos a ona sie pyta zadowolona po co przyszłam,wiec da sobie rade.

Wczoraj miałam wizyte,dzis byłam w labo a w czwartek mam wkoncu USG,juz sie doczekac nie moge;-)

reklama
gnagna, wawka2013 - mini electric medela i aventa to własnie moje 2 typy ;-)
Avent bo maiał manualny i mi pasowałą no i lubię ich butelki a medela chyab dodatkowo jet na baterie (a to plus bo wsadze akumlatorki i nie bede z kablami latać).
Koszt dziecka na wakacje to już później nawet do 5 lat ma za darmo spanie (no samolot do 2lat).

Widzę że wysyp wizyt się zapowiada:) Do mojej trochę ponad tydzień:)
Idę jeść śniadanie, ogarnę się i trzeba zawieźć młodego do szkoły (dzięki bogu za II zmianę:-)) a i do sklepu trzeba skoczyć na zakupy:)

Ja mam postanowienie, że od jutra zaczynam masaż krocza....no zobaczymy co to z tego będzie. Olejek migdałowy już dawno kupiony tylko jakoś nie mogę się do tego zabrać.

Ja wizytę mam w czwartek o 21:40 (strasznie późno). Niestety tylko samo badanie bo USG mi nie wykona :/ Nie wiem kiedy nastepna wizyta, ale moj doktorek do częstych wizyt nie jest chętny.

Ostatnia edycja:
Goska medela jest do sieci, ale z opcja baterii. Super rozwiazanie. Pamietam jak miesiac po porodzie musialam odciagac mleko w toalecie na weselu.

Mnie koszty za nocleg na wakacjach natychmiast wzrosly, bo juz jak mloda miala 3 miesiace, to wynajelismy domek nad morzem. Nie chcialam spedzac wakacji w jednym pokoju z dzieckiem, ktore juz o 19 spi. Przeciez to tez nasze wakacje. Teraz sie smieje, ze um nas wiecej, to taniej wychodzi, bo koszty rozkladaja sie na wiecej osob...

Cześć kobitki:)

Za mną kolejna ciężka noc, usnęłam przed 4 i pospalam do 7. Chociaż w sumie dobre i to bo zdarzały się noce, ze ani przez chwile nie zmruzylam oka.

Wczoraj miałam wizytę u lekarza, wiec z rana powtorzylam badania. Okazuje się, ze po cukrze w moczu ani śladu, z krwi tez wyszedł pośrodku normy, wiec trochę odetchnęłam. Najprawdopodobniej była to jakaś pomyłka laboratorium.

Jeśli chodzi o laktator to ostatnio przyglądałam fora w poszukiwaniu opinii i chyba najbardziej polecanym i w przyzwoitej cenie jest medela mini electric. I taki właśnie zamówiłam. Używany na Allegro kosztuje koło 100-150 zł, a nowy 220.

Jesli chodzi o laktator mam kupiony ręczny Aventu. Na razie w zupelnosci wystarczy, nie ma co szaleć na zaś. Jak zajdzie potrzeba to kupię elektro poki co ten jest wystarczający.

reklama
Mizzah - ja bym nie szalała ale do pracy z doskoku dość szybko wracam, a na stale po 6 mies. wiec wiem ze będę dużo odciągać, ale z córka miałam ręczny z avantu i na okazyjne odciąganie był super ;-)

Do góry