reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2014

Garmelka ja tez dzisiaj zwymiotowalam, jak wstalam to juz wiedzialam ze tak to sie skonczy:-(

Ojj fajna maja juz wage te wasze maluszki, moj tez pewnie z tych wiekszych bedzie ale raczej wysoki tak lekarka mowi:-p

Kurcze dzisiaj taka pogoda ze byn nic nue robila ehh a mam tyle prasowania dla Stasia ze szik:-o

Udanego dzionka:-)

reklama
Dzień dobry
Mój syn już w przedszkolu i jestem sama w domu aż dziwnie:-)

Moja mała w 32tyg ważyła 2 kg więc jak tak dalej pójdzie to będzie 3500po urodzeniu, mój syn ważył 3880;-)a ostatnie usg wychodziło 4200więc różnie to może być:-)

Piszecie o mdłościach, ją nie mogę spać na lewym boku bo od razu mnie mdli:-(

Życzę miłego dnia

Hej, ja z Wami trochę popisze w listopadzie jestem bardziej "zaawansowana" ;-)
Zaczęła mi się zgaga chyba mały dobił do żołądka.
Waga z USG zawsze jest szacowana i się mogą pomylić nawet 500g i w jedna i w droga stronę, zresztą nie waga najważniejsza a obwód głowy.
Córka miała 3550g i głowę 33cm no i rodziło się dobrze :happy:
Ja idę do gin. w czwartek to zobaczmy co tam.
Robiłyście wywiad laktatorów elektrycznych? Poprzednio miałam avanta ale ręcznego, a teraz właśnie sama nie wiem jaka firma chce elektryczny bo do pracy wracam po max 6 miesiącach.

Witajcie. Radzilyscie mi mleko na zgage. Wczoraj czulam sie tak zle, ze nie bylo nic do stracenia, bo zaraz bym zwymiotowala. Wypilam 3 szklanki mleka i rewelacja.

Powiedzcie dziewczyny, ktore bedziecie mialy drugie dziecko, czy myslalyscie o ile wzrosnie Wam koszt utrzymania? U mnie jest chyba tak, ze poczatkowo bedzie to glownie koszt pieluch. Karmie piersia, wszystko mam po mlodszej corce. Podobno utrzymanie drugiego dziecka kosztuje 80% tego co pierwsze. Ja tam chetnie przyjme glodomora, bo z lodowki jedzenie glownie wyrzucam. Potem pewnie bedzie mniej rozowo.

Cyntia super że młody rośnie tak fajnie:) Główką się nie martw - po bolesnych skurczach wychodzenie dziecka już praktycznie nie boli;) Jedynie jest ryzyko że trzeba nacinać - mi położna starała się chronić krocze ale młody był grubiutki i nie wyszło:/ Jeśli chodzi o płucka to moje dwie znajome teraz rodziły koło 35-36 tyg. i było wszystko ok:)

gnagna ja sądzę że jak młoda się urodzi to zaoszczędzę albo wyjdę na 0:p Mam zamiar karmić to tylko dochodzi koszt pampersów powiedzmy te 100zł miesięcznie. Ciuszki używane paczki na allegro plus babcie obkupują to raczej sporadyczne koszty:)
Więcej wydawałam na początku ciąży na wizyty i leki - ok 500zł/miesięcznie:) Dziecko to pikuś:)

garmelka
też mnie mdli a jakiś czas temu poszłam "pochechłać" nad kibelek ale w sumie tak na pusto:) Z brzuchem ciężko ale bardziej bałam się o popuszczanie z wysiłku:/

W wagi obliczane przez lekarzy nie wierzę bo pisałam że mi z młodym gin tak na tydzień przed porodem powiedział że ma 3100g a urodził się 3800g:-D Źle zbierze pomiar albo jak Cyntia pisze - jedna część ciała może "zafałszować" cały pomiar:) Mój gin tylko zwrócił uwagę że ma długie nóżki:))

Cyntia Gratuluję udanej wizyty u lekarza :)!! Waga maluszka super, bo przeciez skonczylas 36 tc, wiec norma. Najważniejsze, aby był zdrowy tylko to się liczy. Glowka się nie przejmuj, moja kolezanka urodzila naturalnie dziecko z olbrzymią główka ( dziecko bez żadnych wad genetycznych, chorob). Az lekarze pytali sie jak jej sie to udało. W ciagu pierwszego miesiaca zycia wszystko sie wyrownalo a yeraz Hubi to szczypiorek z mala główka :) Moja ma za to długie nóźki, taki urok:)

kotulcia - moja córka miała przez cała ciąże "starsze" kości udowe, no i wzrostowo cały jest powyżej centyli (mąż ma 200 ja 160, wiec po mężu ma przynajmniej nogi ;-) Wagowo wychodziła przez to większa ... bo ile małe ma to się okaże jak wyjdzie ;-)

gnagna - mi kosz utrzymania wzrośnie od 6 miesiaca do 3 roku życia.....żłobek ok 1000zł, poza tym to tyle co pieluchy ze 2 paczki dady miesięcznie, karmić będę cyckiem, no i ubranka ale to bardziej dla przyjemności kupuje, teraz w lipcu na wyprzedażach głównie w smyku kupowałam już na zaś... no a w styczniu kolekcje zimowa

Cyntia - piekna waga !! a glowka sie nie przejmuje, bo przejdzie oj przejdzie :-p

garmelka
- czesto zdarza sie, ze w ostatnich tygodniach czlowiek czuje sie jak w pirwszym trymestrze. Niestety malenstwo uciska juz na wszystko co mozliwe , czesto niestety tez zoladek :-(

gnagna - powiem szczerze, ze nie zastanwialam sie nad wzrostem kosztow. Wiadomo dojda ciuszki , bo dziewczynka (ale tu na pchlim dziecko do roku mozna ubrac za gorsze, a rzeczy rewelacja), wiec dochodza pieluchu i po paru tygodniach melko. Ale na to z kolei beda pieniazki od panstwa, bo iles tam tygodniowo placa. A po Tymku wiem, ze tyle miesiecznie na pieluchy i mleko nam nie szlo . Wiec w gruncie rzeczy tyle cvo zuzyjemy wody do kapieli . Tak licze na poczatek

U nas tych pomairow kompletnie nie ma...uslysze zapewne , ze bedzie to nieduze dzecko ;-)a po porodze tez jedynie waza, nikt nie mierzy :sorry2:

U mnie tez nocka nie najlepsza, ale to juz nie przez ciaze a synia, co mu zle dzis bylo i budzil sie co chwila... teraz odsypia

gośka: ja miałam elektryczny aventa i byłam zadowolona, dobrze ciągnął :-D. W szpitalu położne polecały medelę więc pewnie ile osób to tyle opinii. Ale ciężko mi jest go porównać do innych elektrycznych. Laktator jest głośny ale wydaje mi się, że każdy będzie wydawał odgłosy :tak:

reklama
Do góry