reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2014

Ale zdolne jestescie dziewczyny :)mi sie nie chce .zaczelabym I nie skonczyla heheh
Ja zmiast lezec to porobilam pare rzeczy w koncu skonczylam ten 33 tc to juz tak mniej panikuje.
W weekend bylismy u rodziny. Podostawalismy pare rzeczy ja niuni tez pokupywalam bo fajne promocje byly I reszte rzeczudo wyprawki dla mnie I dla niuni. Popralam wszystko.wanienke I hustawke ktora dostalismy wyszorowalam. Torby w ktore sie mam zamiar spakowac wypralam w proszku dzieciecym. I tak musialamje uprac wiec stwierdzilam ze lepiej to juz zronic w proszku dzieciecym. Jutro wszystko poprasujei spakuje. Moses basket gotowy:D I przykryty co by sie nie kurzyl ;)
Brzuszek stwardnial wiec teraz odpoczywam.
Dla mieszkanek uk- dziewczyny w asda sa duze promocje dla maluszkow. Od pampersow itp do mat lezaczkow zabawek itp. Ja sama sie skusilam na pare rzeczy :) aaa I w prajmanim koszule rozpinane przy dekoldzie za 4.50 . Do porodu I karmienia w sam raz :)

reklama
Pscolka- ruszamy 12 odebrać nasza wyprawkę :) i od połowy wrzesnia ruszam ostro z przygotowaniami. Póki co mebelki małej juz stoją. W przyszłym tygodniu jedynie łóżeczko skrecimy. Zostanie mi jeszcze pranie, prasowanie itp ale myśle ze sie wyrobie ;)

hej dziewczyny, my dziś odebraliśmy wózek i kołyskę i już mamy wszystko gotowe tylko czekać na małego Frania:-) no jeszcze tylko torbę trzeba spakować. Jak patrzę na tą kołyskę to narmalnie nie mogę się doczekać aż tam będzie leżał:-) Małż mi znalazł robotę na jutro i kupił 11 kg dynie:angry: Więc jutro będę robić dynie w zalewie w słoiczkach chyba cały dzień:angry:

Cyntia, Justine cudne te wasze robótki :-)

Rjoanka świetny pomysł z tą lampą! Wow!

Garmelka ja polecam pościel Feretti! Rewelacja.

Martina cudownie urządziliscie pokoik :-)

Galwaygirl - Ty po tyłku powinnaś dostać za to, że tak późno tu się odzywasz :-D

Justine - oj, bardzo mi się podoba Twoja mata. wyszła profesjonalnie!! Świetna!!

Martina - ale fajnie, że macie gotowy pokoik dla synka :) I jaki ładny!

Atu - a to Cię mąż urządził!

Olcia - super, że już tyle wytrwałaś :)

Ja po wizycie :) Młody waży 3000 g :) Według OM termin porodu na 21.09. Dziś 35+6 Mały nie jest jakimś pultaskiem - ma dużą główkę i to ona podniosła trochę wagę ;) Główka: BPD 39+1!! HC 36+6, ale już nóżka na ten 36+1 i brzuszek też raczej szczupły, bo na 36+6
Mąż, gdy się urodził miał taki łepek, że życzliwe sąsiadki sugerowały jego mamie, że ma wodogłowie
wink2.gif.pagespeed.ce.fmosKM3Vqe.gif
Ja też nie mam małej główki. Jak ja go wycisnę? Do 40 tc może dojść do 3800 g, choć gin obstawia 3500 g :) Zobaczymy....

I wiecie co? Powiedziałam lekarzowi, że ja to już chciałabym urodzić, a on powiedział, że nie ma co się spieszyć, bo są dzieciaczki, które urodzone w terminie miewają nie do końca rozwinięte płucka.

Magdalenka - wlasnie ostatnio bylismi w asdzie po pamki dla malej i Tymsonka i naprawde wychodza oki. Dziekiza info o koszuli moze jakos uda mi sie doturlac bo przydalaby sie taka koszula ;)

Galwaygirl - witaj, ja tez oisze nieregularnie bo czasu mi brak, ale dziesczyny sa super wyrozumiale ;)

Cyntia gratuluje udanej wizyty. Kawal chlopa. Wiadomo, ze nie ma co przyspieszac. Natura sama tu zadziala i nie maja tu na cale szczescie znaczenia nasze pobozne zyczenia :) Z tego tez powodu znow wolalabym cc po kilku godzinach naturalnego porodu. Podobno to najlepsza opcja dla dziecka.

Cyntia- no to chyba póki co największy klocek na forum :))
Agniecha- ja chce Hanię, a mój stęka żeby nie... Upiera sie przy tej swojej Izuni... Wiadomo ze ja mam ostateczne zdanie ale jednak wolałabym żeby jemu imię tez sie podobało... Wrr a myśle ze mogła Cię skopac po pepku:) mi dzisiaj tak zasadzila w prawe żebro ze az mi same łzy do oczy napłynęły hehe:)
Wawka- Paulinka jest git!!! To był mój nr jeden ale mojemu bratu rok temu sie urodziła córka i tak jej dali na imię wiec juz odpada...
Plery mnie łupią:/
Az sie boje kłaść do łóżka bo znowu bede barany liczyć... A tak juz sapie okrutnie to mój chłop nad ranem sie ewakuował bo nie mógł mnie słuchać:( troche mi go szkoda bo jak on chrapie to go opierdzielam i zaraz grzecznie kładzie sie na boczek i kontroluje sprawę... Hehe ale ze mnie jędza :/

reklama
Do góry