reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2014

reklama
Czarna na Twoim miejscu nie odstawiałabym tabletek- jakby nie było im dłużej maleństwo w brzuszku u mamusi tym lepiej- a magnez i no spa często pomagają donosić jak najdłużej :) a pod prześcieradełko podłóż sobie podkład w razie jakby ci się prędko zaczęło

Cyntia podziwiam Cię za szycie ręczne:) Ja planuję uszyć cosik takiego - ale będę zakładać ochraniacz jak młoda urośnie troszkę:) Narazie niepotrzebny:)

e972aec2fe.jpg tam są różne fakturki wszyte, materiały, metki itp. itd:)

Jest wykonany z polarku i jak już będę zamawiać polarek to chcę coś takiego bo proste jeśli chodzi o zrobienie wykroju itp:)

S_polar_czerwony_zolte_001_.jpg

Załączniki

• e972aec2fe.jpg
    e972aec2fe.jpg
    55,2 KB · Wyświetleń: 66
  • S_polar_czerwony_zolte_001_.jpg
    S_polar_czerwony_zolte_001_.jpg
    25,2 KB · Wyświetleń: 52
No ciekawe, która pierwsza ;) Może jakąś nagrodę ufundujemy dla pierwszej październikówki ?? ;) Ja mam niby na 2 października ale czuję, że terminu nie dotrzymam. W środę mam wizytę więc zobaczymy jak to wygląda od tamtej strony ;)

Dziewczyny jak ja Wam zazdroszcze. Ja mam jakies zalamanie nerwowe. Do porodu zostaly mi dwa miesiace i mam wrazenie, ze nie wytrzymam... Strasznie zle sie czuje w porownaniu z poprzednia ciaza. Ruch dziecka przy polozeniu miednicowym to koszmar. Strasznie mnie boli w dole brzucha. Zgage mam taka, ze nie moge sie polozyc, bo wszystko wlewa mi sie do gardla, a po domu biega poltoraroczne dziecko, ktore dzis rozbilo sobie glowe na placu zabaw... przepraszam, ze tak narzekam. Chcialabym za max. 4 tygodnie urodzic, czyli w 36 tc...

Katinka - dałaś czadu! Extra Ci wyszedł ten obraz, a wiem, że wcale łatwo nie jest malować na płótnie. Próbowałam z kiepskim efektem. Malowalas akrylami czy olejnymi?

Ten akurat jest akrylami, mam zamiar częściej malować. Spodobało mi się. Od poniedziałku biorę się za kartki do wysłania jak mały się urodzi, takie z informacją i zdjęciem małego dla rodziny i znajomych. To wszystko to tak w ramach oderwania się od remontu.

Cyntia w miarę rozwoju ciąży rosną D-dimery i Fibrynogen. I nie ma dla nich granic w ciąży. Ja wcześniej do 25 tc często je badałam, robiłam też PT, TT, APTT i czas krzepnięcia. A teraz uznałam że to nie ma sensu. Też mam zamiar odstawić acard w 35tc tym bardziej że mogę urodzić w 37tc;-)

Katinka piękne dzieło, ja mam pełno uznania dla takiego talentu tym bardziej że sama takowego za grosz nie posiadam:baffled:

Dziewczyny jak ja Wam zazdroszcze. Ja mam jakies zalamanie nerwowe. Do porodu zostaly mi dwa miesiace i mam wrazenie, ze nie wytrzymam... Strasznie zle sie czuje w porownaniu z poprzednia ciaza. Ruch dziecka przy polozeniu miednicowym to koszmar. Strasznie mnie boli w dole brzucha. Zgage mam taka, ze nie moge sie polozyc, bo wszystko wlewa mi sie do gardla, a po domu biega poltoraroczne dziecko, ktore dzis rozbilo sobie glowe na placu zabaw... przepraszam, ze tak narzekam. Chcialabym za max. 4 tygodnie urodzic, czyli w 36 tc...

Gnagna wytrzymasz kochana, wytrzymasz. Ja tez mam takie dni, ze myśle ze dłużej nie dam rady i marze żeby urodzić w tym 36 tc. Miesiąc temu poszłam nawet do psychiatry i psychologa bo bałam sie, ze sie załamie ta bezsilnoscia i tym ze tak strasznie przechodzę ta ciążę. Ale my kobitki jesteśmy silne, to dlatego nam przypadła taka rola. Damy radę, spojrz na to od tej strony jeszcze tylko dwa miesiące:)
A próbowałas na Zgage pić mleko! Jak mnie tylko zaczyna palić zgaga to wystarczy mi łyk zimnego mleka i przez przynajmniej pól godziny mam spokój. Mój niuniek tez w położeniu miednicowym, na szczescie oszczędza mamusie i kopie z wyczuciem ;)

reklama

Głowa do góry, teraz to tylko z górki. Pomyśl sobie że już 7 miesięcy za tobą. Trzymam kciuki.

Pierwsze jest z 3 kwietnia a drugie z 26 sierpnia, ale różnica!!!

Załączniki

• 1409456196849.jpg
    1409456196849.jpg
    14,7 KB · Wyświetleń: 48
  • 1409456216782.jpg
    1409456216782.jpg
    18,9 KB · Wyświetleń: 52
Do góry