reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2014

reklama
Czarna na Twoim miejscu nie odstawiałabym tabletek- jakby nie było im dłużej maleństwo w brzuszku u mamusi tym lepiej- a magnez i no spa często pomagają donosić jak najdłużej :) a pod prześcieradełko podłóż sobie podkład w razie jakby ci się prędko zaczęło

Cyntia podziwiam Cię za szycie ręczne:) Ja planuję uszyć cosik takiego - ale będę zakładać ochraniacz jak młoda urośnie troszkę:) Narazie niepotrzebny:)

e972aec2fe.jpg tam są różne fakturki wszyte, materiały, metki itp. itd:)

Jest wykonany z polarku i jak już będę zamawiać polarek to chcę coś takiego bo proste jeśli chodzi o zrobienie wykroju itp:)

S_polar_czerwony_zolte_001_.jpg

Załączniki

• e972aec2fe.jpg
    e972aec2fe.jpg
    55,2 KB · Wyświetleń: 72
  • S_polar_czerwony_zolte_001_.jpg
    S_polar_czerwony_zolte_001_.jpg
    25,2 KB · Wyświetleń: 56
No ciekawe, która pierwsza ;) Może jakąś nagrodę ufundujemy dla pierwszej październikówki ?? ;) Ja mam niby na 2 października ale czuję, że terminu nie dotrzymam. W środę mam wizytę więc zobaczymy jak to wygląda od tamtej strony ;)

Dziewczyny jak ja Wam zazdroszcze. Ja mam jakies zalamanie nerwowe. Do porodu zostaly mi dwa miesiace i mam wrazenie, ze nie wytrzymam... Strasznie zle sie czuje w porownaniu z poprzednia ciaza. Ruch dziecka przy polozeniu miednicowym to koszmar. Strasznie mnie boli w dole brzucha. Zgage mam taka, ze nie moge sie polozyc, bo wszystko wlewa mi sie do gardla, a po domu biega poltoraroczne dziecko, ktore dzis rozbilo sobie glowe na placu zabaw... przepraszam, ze tak narzekam. Chcialabym za max. 4 tygodnie urodzic, czyli w 36 tc...

Katinka - dałaś czadu! Extra Ci wyszedł ten obraz, a wiem, że wcale łatwo nie jest malować na płótnie. Próbowałam z kiepskim efektem. Malowalas akrylami czy olejnymi?

Ten akurat jest akrylami, mam zamiar częściej malować. Spodobało mi się. Od poniedziałku biorę się za kartki do wysłania jak mały się urodzi, takie z informacją i zdjęciem małego dla rodziny i znajomych. To wszystko to tak w ramach oderwania się od remontu.

Cyntia w miarę rozwoju ciąży rosną D-dimery i Fibrynogen. I nie ma dla nich granic w ciąży. Ja wcześniej do 25 tc często je badałam, robiłam też PT, TT, APTT i czas krzepnięcia. A teraz uznałam że to nie ma sensu. Też mam zamiar odstawić acard w 35tc tym bardziej że mogę urodzić w 37tc;-)

Katinka piękne dzieło, ja mam pełno uznania dla takiego talentu tym bardziej że sama takowego za grosz nie posiadam:baffled:

Dziewczyny jak ja Wam zazdroszcze. Ja mam jakies zalamanie nerwowe. Do porodu zostaly mi dwa miesiace i mam wrazenie, ze nie wytrzymam... Strasznie zle sie czuje w porownaniu z poprzednia ciaza. Ruch dziecka przy polozeniu miednicowym to koszmar. Strasznie mnie boli w dole brzucha. Zgage mam taka, ze nie moge sie polozyc, bo wszystko wlewa mi sie do gardla, a po domu biega poltoraroczne dziecko, ktore dzis rozbilo sobie glowe na placu zabaw... przepraszam, ze tak narzekam. Chcialabym za max. 4 tygodnie urodzic, czyli w 36 tc...

Gnagna wytrzymasz kochana, wytrzymasz. Ja tez mam takie dni, ze myśle ze dłużej nie dam rady i marze żeby urodzić w tym 36 tc. Miesiąc temu poszłam nawet do psychiatry i psychologa bo bałam sie, ze sie załamie ta bezsilnoscia i tym ze tak strasznie przechodzę ta ciążę. Ale my kobitki jesteśmy silne, to dlatego nam przypadła taka rola. Damy radę, spojrz na to od tej strony jeszcze tylko dwa miesiące:)
A próbowałas na Zgage pić mleko! Jak mnie tylko zaczyna palić zgaga to wystarczy mi łyk zimnego mleka i przez przynajmniej pól godziny mam spokój. Mój niuniek tez w położeniu miednicowym, na szczescie oszczędza mamusie i kopie z wyczuciem ;)

reklama

Głowa do góry, teraz to tylko z górki. Pomyśl sobie że już 7 miesięcy za tobą. Trzymam kciuki.

Pierwsze jest z 3 kwietnia a drugie z 26 sierpnia, ale różnica!!!

Załączniki

• 1409456196849.jpg
    1409456196849.jpg
    14,7 KB · Wyświetleń: 52
  • 1409456216782.jpg
    1409456216782.jpg
    18,9 KB · Wyświetleń: 56
Do góry