reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2014

Na szczęście u mnie dają koszule i pierwsze ciuszki dla noworodka :)

Ze mnie taka nie zdara dzis... Najpierw kluczyki do domu i auta zostawiłam w drzwiach od strony klatki i tak dyndaly ze 2h. Dobrze ze nikt nie powinol bo moj P by mnie chyba storpedował. Pozniej pojechałam odebrać go z pracy i po drodze zakupy. Jutro ma przyjść paru znajomych pomoc z przeprowadzka wiec na wieczór kupił whisky zeby ich poczęstować itp... Uparłam sie ze wniosę do domu ta whisky bo on ma tak cieżko itp i oczywiście po drodze na klatce ja pobilam. Moj P jest cierpliwy ale powoli zaczyna marudzić i prosić żebym juz nic nie ruszala bo wszystko psuje....:( nie wierzyłam ze ciężarne sa nie zdarne a jednak...

reklama
Hej Dziewczyny,

Przyszły moje wyniki i jestem lekko zaniepokojona :no: Wiem, że nie jesteście lekarzami, ale a nóż widelec...lekarza mam dopiero w czwartek a znając mnie do tego czasu zadręczę się myślami parametry, pogrubiono zaznaczyłam odbiegające od normy
Wpiszę tylko niektóre par

Zatem mocz- wyszedł prawidłowy
kwas moczowy - 2,6 norma od 2,4 do 5,7 więc bdb

morfologia :

Krwinki białe (WBC) 10,59 G/l norma 3,50 - 10,00
% neutrocytów 73,7 %, norma 45 - 70
% limfocytów 15,6 % norma 20 - 45
Liczba neutrocytów 7,80 G/l norma 1,80 - 7,70

ALT (GPT) 31 U/l <31 wiem ze to norma, ale górna granica i tego się wystraszyłam!
AST (GOT) 25 U/l <32
LDH 276 U/l norma 240 - 480

Kreatynina (jedn. tradyc.) 0,49 mg/dl norma 0,5 - 0,9 mg/dl

GFR wg MDRD > 60 ml/min/1,73m2 > 60 Estymowany według wzoru MDRD GFR; stanowi informację przesiewową
Kreatynina (jedn. SI) 43,3 umol/l norma 44 - 80

Gnagna - dzięki za propozycję. Jasne, że nie urazilas. Ja coś wymyślę :) Tylko nie wiem co. Dopiero zaczęłam od zeszłego tygodnia coś się ruszać i po trosze probowac dopinac na ostatni guzik, bo w rezultacie, to jestem w rozsypce, a termin goni....
Torbę rozpakowalam ;)

Mizzah - ja też mam niektóre parametry odbiegające od normy, ale mój gin nie zwraca na to uwagi.
Znalazłam coś takiego "W prawidłowo przebiegającej ciąży często stężenie kreatyniny we krwi jest małe (poniżej normy)."

A co do watrobowcow, to są w normie :)
Ale rozumiem Ciebie, bo ja dziś robiłam INR (na krzepliwość) i też na granicy i też się wystraszyłam.

Dziewczynki ja dowiedziałam sie teraz w szpitalu że posiew na GBS teoretycznie robią w 35 tygodniu ale ja też miałam teraz w 30tc ze względu na ryzyko przedwczesnego porodu. Czekałam parę dni ale u mnie akurat wypadło święto i weekend:)
Co do tej wagi z USG to różnie bywa, u nas w szpitalu raczej mylą się na minus, teraz rodziła dziewczyna której powiedzieli że dziecko waży 3900 a ważyło 4450 więc ponad pół kilo różnicy!!! A tak a propos strasznie duże dziecko....Ja tak szczerze chciałabym tak ok 3 kg, moja pierwsza córa ważyła 3050 i jak dla mnie była w sam raz ale nie łykałam tylu leków co teraz....

Gnagna - dzięki za propozycję. Jasne, że nie urazilas. Ja coś wymyślę :) Tylko nie wiem co. Dopiero zaczęłam od zeszłego tygodnia coś się ruszać i po trosze probowac dopinac na ostatni guzik, bo w rezultacie, to jestem w rozsypce, a termin goni....
Torbę rozpakowalam ;)

Mizzah - ja też mam niektóre parametry odbiegające od normy, ale mój gin nie zwraca na to uwagi.
Znalazłam coś takiego "W prawidłowo przebiegającej ciąży często stężenie kreatyniny we krwi jest małe (poniżej normy)."

A co do watrobowcow, to są w normie :)
Ale rozumiem Ciebie, bo ja dziś robiłam INR (na krzepliwość) i też na granicy i też się wystraszyłam.

Dziękuję Cyntia, wyniki nie są złe tego ALT bo jakby nie patrzec w normie, ale zawsze człowiek lepiej się czuje jak jest jeszcze troszkę do limitu :/ Sama zresztą wiesz po swoich badaniach. ..

Dzien dobry jak u was noc ? Bo u mnie dzis tragic znie masakra :-((( zasne lam o pol nocy I co pol godziny co godzine a to kibelek a to obracanie sie z boku na Bok bo znow dorwala mnie rwa kulszowa prawej strony stopy spuchniete ... Ahhhh musialam sie pozalic wam wy tez takie macie problemy ... Moj maz ma wolny caly wekend mamy zaproszenie na grilla do znajomych chyba sie niezdecyduje Niewiem ostatnio to taki odludek jestem moze przez te dolegliwosci koncowki ciąży zdecydowanie ciaza powinna trwac 8 msc :-)) dzis pod wieczor urzadzamy kacik dla malej skladamy lozeczko jak wszystko bedzie gotowe wstawue zdjęcia ..... A tymcZasem IDE zjejsc sniadanie milej soboty brzuchatki :-)))

dzień dobry,
ja właśnie jem śniadanie i pije kawkę. Już od poniedziałku nie bedzie takich błogich poranków bo zacznie sie wożenie małego do przedszkola.
Mój gin tez zawsze mówi że w ciąży niektóre parametry odbiegają od normy i czasem nie zwraca na nie uwagi.

Ja mam wizytę w środę, już się doczekać nie mogę, juz m-cą prawie mojej kruszynki nie widziałam

My wybieramy się dzisiaj do ikea po wanienkę bo tam maja taką krótką

miłego dnia

Cześć mamusie.

W załączniku moje wczorajsze dzieło, w sumie mój piąty obrazek na płótnie jaki w życiu namalowałam!!!

Na wizycie było wszystko ok, dostałam zaświadczenie na ćwiczenia w szkole rodzenia, szyjka w porządku mimo moich szaleństw z wałkiem. Powiedziałam lekarzowi o tych moich wyczynach i sprawdzał dokładnie wszystko i powiedział ze chciałby więcej takich pacjentek bo mi nic naprawdę nie dolega i wyniki są super. Powiedział też że już nie może się doczekać porodu bo jest ciekawy czy też tak łatwo będzie. Ja mu powiedziałam że Bozia sprawiedliwa jest i teraz wszystko idzie dobrze za moją zeszłoroczną stratę i cierpienie.

No to działam dalej z tym remontem. Dziś poprawki malowania. Mój M wrócił wczoraj - nareszcie, poprawi co trzeba tynkować na ścianie pod tapetę. Jutro na spokojnie gruntowanie, a w poniedziałek tapeta i listwy. Koniec narazie. Sprzątania dużo jeszcze.

A nie pamiętam która spytała o jakiś preparat do klementynki jak coś tam się dzieje i mam od lekarza coś takiego, że jak co to można kupić w aptece: LACTOVAGINAL. Może komuś jeszcze się przyda.

Madzia moja klementynka też jakaś taka nabrzmiała, miękka. Mam wrażenie że podbrzusze, i na zewnątrz ale i w środku też spuchła. Sama nie wiem.

Co robicie na obiadem bo nie mam pomysłu?

Załączniki

• 1409383831420.jpg
    1409383831420.jpg
    33,7 KB · Wyświetleń: 62
Ostatnia edycja:
reklama
Wczoraj miałam kolejne ktg wszystko dobrze;-0
BABINA ja dostałam na zaparcia czopki glicerynowe i syrop duphalac polecam przywraca właściwa konsystencje bo po czopkach to pędzę od razu . syrop zażywa się na czczo mi kazał łyżkę wszystko wróciło do normy

Madzia ja mam niedoczynność tarczycy i cukrzycę ciążowa jutro zaczynam 33 tydzień JAŚ waży 1800 i mój lekarz powiedział ż to tylko tydzień do przodu więc wszystko dobrze jak wszystko jest pod kontrolą to wydaje się mi że to nie ma pływu...najważniejsze że dzidziuś się dobrze rozwija

Do góry