reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2014

reklama
Gnagna w samym spojeniu lonowym czasami mam wrażenie takie jagby miała noga wyjść niby nieboli ale nieprzyjemne odczucie i zaraz wtedy musze iść do toalety choć tak naprawdę niechce mi sie teraz tez daje dyskotekę w brzuchu cały brzuch mi skacze musze sie poruszać aby trochę sie uspokoiła ...z tymi ciuszkami to tez ja juz sama niewiem czy czasem niemam ich za mało albo za duzo ost jak byłam u znajomej jak zobaczyłam jej szafę to sie za głowę złapałam dla mnie to wszystko nowe jest pierwszy raz bede mama :-))

Ostatnia edycja:
A ja gonie od rana,caly czas cos zalatwiam. Troszke teraz posprzatalam i musze sie wziasc za moje poranne pranie,bo juz wszystko wyschlo i trza by bylo poprasowac. Ale jak na razie musze sobie troszke odpoczac,jejku teraz to wystarczy troszke sie poruszac a juz czlowiek zmeczony jakby caly dzien pracowal :-)

To teraz mam zagwostke a czasu mało bo do jutra. Tako czy Jedo, Tako czy Jedo, Tako czy Jedo. Help!!!

Myślałaś o Jedo Bartatina? :-D
My rozważaliśmy, ale nie podobała mi się w Jedo wersja spacerowa (podnóżek) i to, że nie miał metalowego kosza :) I nie miał takiego materiału jak Tako :) Takie szczegóły, a zdecydowały :)

Myślałaś o Jedo Bartatina? :-D
My rozważaliśmy, ale nie podobała mi się w Jedo wersja spacerowa (podnóżek) i to, że nie miał metalowego kosza :) I nie miał takiego materiału jak Tako :) Takie szczegóły, a zdecydowały :)

No My jeśli myśleliśmy to bardziej o Fynie....oczywiscie baba w sklepie powiedziała, że jakby miała wybierać pomiędzy Tako City lub Jedo Fyn to jakościowo Fyn. No ale czego oczekiwać od sprzedawców :/

Ania - fotelik mam Maxi Cosi, który udało mi się wygrać w maju :)

Mizzah - ja nie ulegam opiniom sprzedawców - opieram się na opiniach użytkowników w necie i często na swoim guście :p
Przy takich przedmiotach jak wózki tego nie widać, ale można to dostrzec na podstawie kupowania ciuchów. Rzadko spotkasz uczciwego sprzedawcę, który szczerze Ci doradzi (przerabialiśmy to przy kupowaniu garnituru dla P.). Ale może dobrze Ci radził ten sprzedawca? Musicie na chłodno przeanalizować.

Wykasowałam część wiadomości, bo myślałam, że piszesz o Tako Acoustic :-D

Jestem w szoku, że mi morfologia się poprawiła :) Miałam zwiększyć dawkę żelaza do 3 na dobę. Nie zwiększyłam, bo lekarz przepisał mi Ferrum, mimo że mówiłam, że boli mnie po nim brzuch. To brałam resztki Tardyferonu 1x dziennie :p ALE! Zaczęłam brać regularnie B12 i to w większej dawce - jak któraś z Was (Czarna?), czyli te 10 jednostek jakiś tam. Gdy zaczęłam brać w tej mniejszej dawce, to już wcześniej była poprawa.

No, czyli do meritum:
W miesiąc:
hemoglobina z 10,8 na 11,8
erytrocyty z 3,52 na 3,84
hematokryt z 31,1 na 33,5

I jak tak czytam o niedokrwistości, to lekarze często idą w żelazo, zamiast spróbować z B12, której niedobory też mogą być przyczyną. A przedawkowywanie żelaza nie jest dobre.

Ostatnia edycja:
Dziewczynki z ta hustawka to nie kupowalisny bym zbankrutowala :-)
Mam tak dobra kol,ze zaproponowala pozyczenie. Do tego jeszcze kilka rzeczy :-) :-)
IMG_20140829_093341.jpg
IMG_20140829_092910.jpg

Załączniki

• IMG_20140829_093341.jpg
    IMG_20140829_093341.jpg
    35,7 KB · Wyświetleń: 99
  • IMG_20140829_092910.jpg
    IMG_20140829_092910.jpg
    35 KB · Wyświetleń: 94
reklama
Cyntia gratuluję poprawy wyników. Ciekawe jak moja hgb. W przyszłym tyg mam zrobić jeszcze morfologie i crp. Robiłaś już gbs? Nie wiesz ile się czeka na wyniki?

Pauletta super że masz taką koleżanke. Mi moje też ciągle coś donoszą. A że wszystkie mają córki :-) też mam z 10 par bucikow, niektóre zimowe. Ale wątpię żebym wszystkie zdążyła założyć bo to tylko takie wyjściówki.

Do góry