reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2014

Miałam przy młodym huśtawkę 3w1 z Fisher Price'a i jemu się nie podobała:rofl2: Ale kupiłam używaną - 200zł i za tyle samo odsprzedałam więc chociaż nie straciłam na tym interesie:)

Ja dzisiaj mam naleśniki (jajka mnie jakoś wcale teraz nie kręcą ani w jajecznicy ani w formie pasty:p) z takim musem z jabłuszek podsmażanych od mojej babci:-D Aż mi ślinka cieknie:)

reklama
Paulletta- mam ta sama kołyske dla Martyny ;) jest świetna.

Zawsze spałam jak zabita a ostatnio boli mnie w nocy lewe biodro, zmiana pozycji mnie wybudza... Uroki późnej ciazy ;)

mroczko - a jak dzisiaj ciśnienie? bo takie wysokie to dla dziecka niewskazane. Super domek ma Twoja dzidzia:tak:.

nika2000 - Jeśli to na czczo, to chyba masz ciut powyżej normy, do poniedziałku zachowaj dietę z niskim IG (na wrześniówkach masz wątek Słodkie mamy), a potem to już lekarz Cię pokieruje.
- [FONT=&amp]„cukrzyca ciążowa”[/FONT], jeżeli jeden z wyników uzyskanych w OGTT 75 g jest nieprawidłowy:
- glikemia na czczo 5,1–6,9 mmol/l (92–125 mg/dl)
- po 1 godz. ≥10,0 mmol/l (180 mg/dl)
- po 2 godz. ≥8,5–11,0 mmol/l (153–199 mg/dl).

babina - wiem, że się powtarzam, ale fajny masz ten brzunio, tak wysoko:tak:. Witaminki te same co w ciąży będę brała do końca karmienia piersią

Tak w ogóle to chciałam nam pogratulować, jestem w szoku, że wszystkie dotarłyśmy w dwupaczkach do 30-go tygodnia:szok:, to chyba ewenement. Nie wiem jak mamuśka październikowa w trójpaczku, bo dawno nie sprawdzałam na bliźniakach, ale mam nadzieję, że też;-). W ogóle to nasze forum takie spokojne przez całą ciążę, zero kłótni, naprawdę przyjemnie było/jest pisać:tak:.

to prawda że u nas spokojnie, bez kłótni, rzadko to się zdarza między kobitkami;-)

widzę że każda ma czuja że urodzi wcześniej a jeszcze tak będzie że przenosimy :-) bo inaczej to wszystkie musiały by być wrześniówkami;-) ja cały czas mówię że czuję się źle wsio mówi że urodzę wcześniej, termin na koniec września a urodzę w październiku. oby nie. ja tam czekam na kotulcie i mogę się rozpakowywać:-)

Pauletta piękna huśtawka, no cena niezła więc życzę żeby małą ją pokochała i lubiła w niej leżeć :tak:

ale brzydko u mnie dzisiaj, wieje, pada, szaro buro. odkąd jestem na wolnym to zimno, mam nadzieję że jak młodego urodzę to będzie ładniej :tak: Koleżanka co urodziła na koniec lipca, to miała w ciąży piękną pogodę, a jak mały jest to pada i zimno :no:
oby wrzesień i październik dla Nas były ładne :tak:

Kotulcia ja myślę że za te 90zł swoją też odsprzedam. Na allegro używki chodzą po ok 120zł.

Martina ja gdybym była skazana na sn to napewno bym przynosiła. Mam skurcze przepowiadajace i czasem krzyżowe a szyjka długa i zamknięta. A w tym 35tyg to już by wypadało żeby chociaż się trochę skróciła.

Kotulcia ja myślę że za te 90zł swoją też odsprzedam. Na allegro używki chodzą po ok 120zł.

Martina ja gdybym była skazana na sn to napewno bym przynosiła. Mam skurcze przepowiadajace i czasem krzyżowe a szyjka długa i zamknięta. A w tym 35tyg to już by wypadało żeby chociaż się trochę skróciła.

ja najgorsze jest to że nie wiem jaka szyjka, jaka długość czy cos się dzieje itd. i do porodu pewnie tego się nie dowiem, bo przecież nikt mnie nie zbada, więc zostaje mi tylko czekanie. każdy dzień może być niespodzianką

No, nadrobiłam wczorajsze relacje wrześniówek.... oj się działo ;-) już czuję ciarki na plecach jak sobie myślę że nas to czeka za chwilę :rofl2:

Ciekawe czy po jutrzejszej wizycie dostanę zielone światło żeby coś w domu porobić czy raczej czeka mnie jeszcze leżakowanie...

Ania - da się rozłożyć spacerowke na płasko, a gondolke uniesc do pozycji polsiedzacej :) Wiedziałam, że miałam coś napisać, ale nie pamiętałam co, choć sprawdzaliśmy jak tylko P. wrócił z pracy.
To jakaś masakra z koncentracją i pamięcią....

Ania - da się rozłożyć spacerowke na płasko, a gondolke uniesc do pozycji polsiedzacej :) Wiedziałam, że miałam coś napisać, ale nie pamiętałam co, choć sprawdzaliśmy jak tylko P. wrócił z pracy.
To jakaś masakra z koncentracją i pamięcią....

To teraz mam zagwostke a czasu mało bo do jutra. Tako czy Jedo, Tako czy Jedo, Tako czy Jedo. Help!!!

reklama
Hmmm pamięć i koncentracja... Dodałabym tu jeszcze koordynację ruchową... Wczoraj przed północą chciałam wyjąć wtyczkę z kontaktu bo mi się laptop naładował i skończyło się tak że przewróciłam stelaż wózka, który stał obok oparty o ścianę, stelaż popchnął fotelik, ten oparł się o taki wysoki kwietnik i niestety ogromna doniczka z dużym kwiatem wylądowała rozbita na podłodze... :baffled: pełno ziemi wszędzie, doniczka poszła się paść i jeszcze nocne sprzątanie. Tak się kończy taniec słonia w składzie porcelany :zawstydzona/y:

Do góry