reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2014

reklama
Do mamus z uk. Czy w tej ksiazecce wg przurostu brzuszka midwife zaznaczaja wam dane na wyktesie? Ja mialam przewaznie na tym wykresie 50 centyle a po ostatniej wizycie 95centyli o_O I nie wiam jak to ma sie w rzeczywistosci. Bo chyba co innego centyle oceniane na podstawie usg.:/ tylko ze nam juz usg na tym etapie nie zrobia :(

mnie nie zaznacza midwife na wykresie, wpisuje tylko pomiar

Kate, to badanie zwykle robią po 35 tyg. Ja miałam wlasnie pod koniec 35 i gin mówił ze robi mi tak wczesnie tylko z powodu dużego ryzyka ze urodze za wczesnie.

Nie pamietam juz, czy w poprzedniej ciazy placilam za to badanie. Bakteria lubi wracac, wiec skoro w poprzedniej ciazy mialam dodatni, to w tej juz nie mam badania tylko dostane antybiotyk.

Badanie jest na nfz (ja mialam juz zlecone na ostatnia wizyte, wiec robilam w 32 albo 33 tygodniu),a na wyniki czekalam kilka dni (w poniedzialek bylo pobranie z samego rana, a wynik byl w dzwartek z rana u lekarza).

rjoanka to ja miałam wybitnie wcześnie :-D bo jak tylko skończyłam 31 tydz. ale to może dlatego że na tej samej wizycie dostałam to skierowanie do szpitala na sterydy. Co do kasy to nic nie płaciłam.

garmelka wróciłaś już z tej wizyty? pochwal się co tam słychać ;-)

Kurcze jaka piękna pogoda się zrobiła. Aż chciałoby się wyjść na jakiś spacer a tu trzeba w chacie siedzieć :-( I tak dziś jakimś cudem zrobiłam ciasto, przesadziłam kwiatka którego wczoraj wywaliłam i jeszcze muszę zamarynować polędwiczki. Ale to potem. Teraz leżę.

reklama
Wymaz na GBS i tak gin powinien pobrać i wysłać sam do badania albo wysłać zainteresowaną z tym wymazem i skierowaniem do labo.
Też miałam wynik po paru dniach.

Gosiak - mmmm, ale zazdroszczę domu, choć pracy Was czeka.

Nie myślę. Dzisiaj totalnie mnie wyłączyło. Będę robić sałatkę do słoiczków i miałam kupić 2 papryki, a kupiłam 2 kg....

Do góry