reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2014

Pscolka, mam jeszcze wizytę 18 września, morze odwoła te leki, ale nie wygladal jakby wierzył w to spotkanie, bo szyjka mieciutka. Może dlatego mówił ze do konca. Ogólnie mam walczyć o każdy dzień w dwupaku i jeśli starać sie wytrzymać jeszcze dwa tygodnie.

Jeśli chodzi o pepek to ja zamierzam nic nie robić tylko suszyc jalowymi wacikami.

reklama
rjoanka - dziwne, że masz brać do końca. Jak ciąża donoszona będzie to po co ją przedłużać?

Madzia - ja tam widzę, że Leko są w Gemini;-)

Leko do dezynfekcji saszetki 10 sztuk - Artykuły higieniczne | AptekaGemini.pl

martina - u mnie dzisiaj pomidorowa, ale z makaronem. Pierwsza w życiu, a 34 lata na karku:-D. Nam też przy stosowaniu Octaniseptu długo kikut nie chciał odpaść (28 dni), a przestawiliśmy się na spirytus z wodą w proporcji 2:1 i po kilku dniach było po problemie. Tym razem pierwszy tydzień będę używała octanisept, żeby nie piekło, a potem heja spirytus:-D.

Oj dziękuję Ci bardzo :*
Ja to chyba jakaś ślepa jestem he ;)

Dziewczyny robie jeszcze zakupy na emini.

Jaka masc kupic na sutki?
Które podkłady bedą grube i typowo takie na pierwsze chwile po porodzie?
Jakie wkładki laktacyjne?
I czy warto kupic mydełko natłuszczające?

Miałam nie robic zapasów ale młodsza siostra jest w 16tc wiec jak cos bede miałą komu oddac nadwyzki

Domka
ja używałam Bephantenu na sutki (też nie zmywałam) a po drugie używałam kapturków na piersi aż się brodawki wygoiły i przyzwyczaiły. Co do wkładek to nie pamiętam, teraz kupiłam z Canpolu i jeszcze z jakiejś innej firmy - zobaczę które lepsze:)

Wrześniowki dały dzisiaj czadu :-) chyba że 3 się rozpakowały :-) jakoś nie może do mnie dojść że my następne :-) niby się człowiek już przyzwyczaił do tej myśli ale ciągle to się jakieś takie odległe wydaje. Macie tak?

Ja wkładki kupiłam tommee tippee. Uwielbiam tą firmę :-) naprawdę porządne produkty. Teraz to chociaż mają jakieś ceny w miarę a jak córkę urodziłam to były ceny z kosmosu. Wogole to tylko na allegro można było dostać albo jeszcze w Niemczech kupowałam bo w naszym mieście nikt nie słyszał o takiej firmie.

Marika- tez zerkałam do wrześniowek:) no u nas od przyszłego tygodnia niech sie zaczyna (dla chętnych). Ja tam chce rodzic 8-12.10:)
Ale mnie boli podbrzusze, jakieś bolesne skurcze mam:/
Chyba moge nospe co?

Nospe jak najbardziej.

No ta katka to na forum rodziła normalnie :-) niezły hardkor :-D Jak sobie mój poród przypomnę to gdzie bym tam miała głowę do lepienia pierogów i pisania na forum :-)

Wczoraj mi powiedział dr ze do 1.10 już będzie Aurelka na świecie więc raczej wrzesniowa będę :-) bardzo mnie to cieszy :-)

Ostatnia edycja:
4 wrześniówki to cesarkę chyba miały dzisiaj:) A katka no naturalnie przypadkiem dołączyła do tego dzisiejszego wysypu. W sumie mąż by się ucieszył jakbym mu ruskich nalepiła:-D Ja chcę urodzić 8 - mąż obstawia 12 września:)

Musze się wyrobić bo pierwszy zjazd w szkole mam 4-5 października:-) Chociaż jakbym na wykładach urodziła to może bym miała z mężem czesne w gratisie:-)

Ja chcę już być po:) Aż się doczekać nie mogę:)))

Tez śledzę wrześniowki następne my w kolejce :-) moj maź mi mówi ze czuje ze zaniedlugo nie rozpakuje a jak on coś powie to sie zawsze sprawdza.. Dzis cały dzien cZulam udurzenia gorąca mierzylam ciśnienie miałam 146/95 trochę podwyższone i strasznie spuchniete mam stopy tak ze niewidze kostek moczylam w wodzie zimnej ba!!! Lodowatej nic niepomoglo jak wy sobie pomagacie w tej dolegliwości ?? Pije duzo wody , herbatki i soki .... Jeszcze 32 dni jak u mnie :-)

reklama
Do góry