reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2014

reklama
mroczko jak ciśnienie będzie się utrzymywało takie wysokie (powyżej 140/90) to radziłabym udać się do lekarza - wysokie ciśnienie i opuchlizna to mogą być objawy zatrucia ciążowego - groźnego dla mamy i dziecka. Nie chcę straszyć ale dobrze sprawdzić. Ja się tego bałam jak zaczęłam puchnąć ale u mnie ciśnienie to 110/65 było i to aż za niskie jak na mnie i tak całą ciążę mam. Sprawdziła się dieta z ograniczeniem soli, słodyczy i chipsów:-) Do tego mój organizm sam zaczął się domagać wody i obecnie tak sama z siebie wypijam 3 litry na dzień:szok: gdzie dla mnie już butelka 1,5 litra to było zmuszanie się:)

Gosiak 85 musimy to przeczekać juz niedaleko konca. Kotulcia tak wiem dziekuje za troskę zawsze mam w normie 135/85 dzis tylko poczułam sie tak złe może to chwilowe ale stopy to mam jak banie za 1,5 tyg mam usg ciekawe ile moja księżniczka wazy juz .... Za 2 tyg moj maź obiecał złożyć łóżeczko i wtedy zrobię kącik dla malutkiej .... Czym bliżej to sie boje i jestem szczęśliwa ze w końcu bede tulic swojA córeczkę tak długo wyczekiwaną :-()))

Ostatnia edycja:
Dziewczyny dzisiaj odebrałam wyniki badań moczu... Glukoza 95 ng/ml... Czy to oznacza cukrzycę ciążowa? Wizytę u gina mam dopiero w poniedziałek, a już tysiac myśli krąży mi po głowie...

DOODA no strasz strasz :-) do nas powoli dochodzi ze skoro wrzesień rodzic zaczyna to i my niebawem :-)

Mroczko rzeczywiście ciśnienie wysokie. Kontroluj bo to żartów nie ma. Ja mam całą ciążę 90/50 rano a po kawie 100/60 więc jak ostatnio się źle poczułam i zmierzyłam to miałam120/80 więc wychodzi ze ja ogólnie mam niskie ciśnienie, nawet tego nie wiedziałam.

Nika norma chyba do 100 jest więc chyba w normie masz. Ale ja się tak słabo orientuje. Coś mi się tak kojarzy.

Ja znowu przerwa nocna! :-/ 3.40 :O

A ja się właśnie obudziłam, spalam jak dziecko. Męża wywaliłam do pokoju obok bo chrapal, to może temu jestem taka wyspana :)
Nastawiam pranie, mąż do pracy się zbiera, a ja jeszcze sobie leżę

Garmelka dzien dobry ja tez sie obudziłam i po spaniu maź odprawiony do pracy a ja jeszcze leżę może zasnę choć na 2 godz. Babina oj moj tez dzis chrapal jak lokomotywa ;-) co chwile go szturchalam wczoraj zasnęłam ba dzisiaj o 2 w nocy niemoglam wiec włączyłam 2 komedie ojciec panny młodej 2 cEsci tak sie naśmiałam ze cały brzuch mi chodził musiałam chyba obudzić wtedy mała i mnie kopała ... Dzis moj plan dnia to tylko obiad ugotować rozkaz męża mam leżeć i odpoczywać strasznie on jest kochany i czasami mu współczuje ze znosi moje humory i ataki płaczu bez powodu :-) bardzo duzo mi pomaga ahhh te nasze chłopy .... Dzis u mnie na obiad kopytka z sosem grzybowym (( wczoraj moj luby znalazł reklamówkę )) do tego surówka i jajko sadzone .... Zastanawiam sie czy pozwolić sobie na te grzyby ? Czytałam ze nie są groźne ale jakoś tak mam to ale...???

Ostatnia edycja:
Ja swojemu tez juz koszule wyprasowalam (jak zwykle na ostatnia chwile), zrobiłam pastę jajeczną ze szczypiorkiem, drugie śniadanko (ale narazie nic nie jem bo znowu zgagi dostanę a chce sie jeszcze zdrzemnac).
I wlasnie sie położyłam:) no moze cos z tego bedzie....

reklama
Do góry