reklama
Mroczko-- gotuje jajka na twardo, siekam w kostkę (mam takie urządzenie co robi to za mnie dodaje posiekany szczypiorek, troche majonezu i łyżeczkę musztardy (mozna dodać odrobine maselka) pieprz i sól i to tyle! Wiem ze sa rożne wersje ale ta jest mega łatwa i mi najlepiej odpowiada
Cyntia- to co skusisz sie?
Ja od wczoraj jaja pakuje... Hmm
Babina- fajniusia pileczka mi sie wydaje ze mam jakis mały brzuch jak na 8 miesiac hmm ;/
Cyntia- to co skusisz sie?
Ja od wczoraj jaja pakuje... Hmm
Babina- fajniusia pileczka mi sie wydaje ze mam jakis mały brzuch jak na 8 miesiac hmm ;/
mroczko218
Fanka BB :)
Babina piękny brzusio a figurka super to różni nas tylko 5 dni ja ost tydzien 8 Msc oj leci leci a o to tez dodam . Garmelka super dziekuje za przepis zrobiłaś mi takiego slinotoku ze niewytrzymalam i poszłam zrobić sobie pastę z tego co miałam jajka z łyżka majonezu troszkę musztardy jogurt naturalny szczypior i starlam odrobine sera żółtego tez pycha po śniadanku jestem jeszcze sie ległam do wyrka a co.... Paleta86 super ta hustawecZka :-)
Załączniki
Ostatnia edycja:
pauletta86
Pochwale sie. Moja córcia bedzie miala/taka hustawke
FISHER PRICE HUŚTAWKA NA PRĄD Z PROJEKTOREM MUZYKĄ (4525598156) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
Super brzuszki :-)
FISHER PRICE HUŚTAWKA NA PRĄD Z PROJEKTOREM MUZYKĄ (4525598156) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
Super brzuszki :-)
Mizzah
Mroczko Mi też od jakiegoś czasu zrobiły się zawirowania cisnieniowe, wiec jestem obcykana w temacie. Najważniejszy jest kwas moczowy, jeśli mozesz zrob sobie cena ok. 10 zl. Im nizszy tym lepszy, wysoki świadczy o rozwiajacym się nadciśnieniu. Ja bylam dzis na badaniach i dodatkowo man zalecone transaminazy, kreatynine i LDH. Mierz ciśnienie 3x dziennie o stałych porach, i przed pomiarem koniecznie odpocznij. Jesli cisnienie wyjdzie wysokie odczejaj 5 min, pooddychaj i zmierz ponownie - wyciagnij średnią no chyba ze wynik wciąż bedzie zawyżony. Ja czasami mierze 3 razy, za bardzo emocjonalnie podchodzę do tematu ciśnienia. Unikaj soli, ale nie wyeliminuj jej calkowicie! Gorsze od soli sa tluste i ciezkostrawnne produkty to one podbijają cisnienie. Wiem to z doświadczenia i testu :/ Jesli cisnienie pare dni pod rząd bedzie pobad 140/90 nie ma lekko- lekarz. Dostaniesz skierowanie na badanka lub dopegyt i bedzie dobrze. Ale jesli to jednorazowo to główka do gory
Ostatnia edycja:
reklama
babina ja teraz biorę Prenatal Classic i przy karmieniu będę kontynuować Witaminki wskazane - tym bardziej że ja po porodzie młodego nie wiem czy od utraty krwi czy coś byłam w takim stanie fizycznym że nie miałam siły się podnieść i nawet jeść nie miałam siły co było jeszcze gorsze:/ Oj dochodziłam trochę do siebie (wtedy nawet nie pomyślałam o wzięciu witaminek).
Śniło mi się że mam odbierać czyjś poród - ale cholera nie wiem czyj bo w kluczowym momencie kiedy wszystko włącznie z jakimś grubym lekarzem było gotowe zadzwoniła jakaś pinda z Alior Banku żeby wciskać mi ofertę:/
Mamy z OM dzisiaj początek 37 tyg)) Za tydzień mogę rodzić))
Śniło mi się że mam odbierać czyjś poród - ale cholera nie wiem czyj bo w kluczowym momencie kiedy wszystko włącznie z jakimś grubym lekarzem było gotowe zadzwoniła jakaś pinda z Alior Banku żeby wciskać mi ofertę:/
Mamy z OM dzisiaj początek 37 tyg)) Za tydzień mogę rodzić))
Podziel się: