reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2014

reklama
Ja już po śniadanku.
Jutro zaczynam 36 tydz, masakra 9 miesiąc czas zacząć, ale to leci.
A to my :)

Załączniki

• 1409291576873.jpg
    1409291576873.jpg
    19,1 KB · Wyświetleń: 67
  • 1409291601535.jpg
    1409291601535.jpg
    22,5 KB · Wyświetleń: 68
Nika - ja miałam 150 w moczu w szpitalu i mówili, że to śladowe ilości. Ale zrobili z krwi i mierzyli z palca parę razy i było super.
Później krzywa cukrowa też wyszła super.

Babina - super brzuszek!

No to u nas też będzie pasta jajeczna. Z tym że z ekologicznym porem z naszego ogrodka :-) m zrobi ja mam tylko jajka ugotować :-)

Babina ale chude nóżki masz :-) też bym jakie chciała :-D

Hehe chude nóżki to ja miałam przed ciąża, teraz to baleronki. Na zdjęciu tylko takie wyszły.
Mam pytanko, czy po urodzeniu będziecie brać jakieś witaminy

Mroczko-- gotuje jajka na twardo, siekam w kostkę (mam takie urządzenie co robi to za mnie:) dodaje posiekany szczypiorek, troche majonezu i łyżeczkę musztardy (mozna dodać odrobine maselka) pieprz i sól :) i to tyle! Wiem ze sa rożne wersje ale ta jest mega łatwa i mi najlepiej odpowiada:)
Cyntia- to co skusisz sie?:)
Ja od wczoraj jaja pakuje... Hmm
Babina- fajniusia pileczka:) mi sie wydaje ze mam jakis mały brzuch jak na 8 miesiac hmm ;/

Babina piękny brzusio a figurka super to różni nas tylko 5 dni ja ost tydzien 8 Msc oj leci leci a o to tez dodam ImageUploadedByForum BabyBoom1409295980.562622.jpg. Garmelka super dziekuje za przepis zrobiłaś mi takiego slinotoku ze niewytrzymalam i poszłam zrobić sobie pastę z tego co miałam jajka z łyżka majonezu troszkę musztardy jogurt naturalny szczypior i starlam odrobine sera żółtego tez pycha po śniadanku jestem jeszcze sie ległam do wyrka a co.... Paleta86 super ta hustawecZka :-)

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1409295980.562622.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1409295980.562622.jpg
    25,5 KB · Wyświetleń: 59
Ostatnia edycja:
Mroczko Mi też od jakiegoś czasu zrobiły się zawirowania cisnieniowe, wiec jestem obcykana w temacie. Najważniejszy jest kwas moczowy, jeśli mozesz zrob sobie cena ok. 10 zl. Im nizszy tym lepszy, wysoki świadczy o rozwiajacym się nadciśnieniu. Ja bylam dzis na badaniach i dodatkowo man zalecone transaminazy, kreatynine i LDH. Mierz ciśnienie 3x dziennie o stałych porach, i przed pomiarem koniecznie odpocznij. Jesli cisnienie wyjdzie wysokie odczejaj 5 min, pooddychaj i zmierz ponownie - wyciagnij średnią no chyba ze wynik wciąż bedzie zawyżony. Ja czasami mierze 3 razy, za bardzo emocjonalnie podchodzę do tematu ciśnienia. Unikaj soli, ale nie wyeliminuj jej calkowicie! Gorsze od soli sa tluste i ciezkostrawnne produkty to one podbijają cisnienie. Wiem to z doświadczenia i testu :/ Jesli cisnienie pare dni pod rząd bedzie pobad 140/90 nie ma lekko- lekarz. Dostaniesz skierowanie na badanka lub dopegyt i bedzie dobrze. Ale jesli to jednorazowo to główka do gory :)

Ostatnia edycja:
reklama
babina ja teraz biorę Prenatal Classic i przy karmieniu będę kontynuować:) Witaminki wskazane - tym bardziej że ja po porodzie młodego nie wiem czy od utraty krwi czy coś byłam w takim stanie fizycznym że nie miałam siły się podnieść i nawet jeść nie miałam siły co było jeszcze gorsze:/ Oj dochodziłam trochę do siebie (wtedy nawet nie pomyślałam o wzięciu witaminek).

Śniło mi się że mam odbierać czyjś poród - ale cholera nie wiem czyj bo w kluczowym momencie kiedy wszystko włącznie z jakimś grubym lekarzem było gotowe zadzwoniła jakaś pinda z Alior Banku żeby wciskać mi ofertę:/

Mamy z OM dzisiaj początek 37 tyg:))) Za tydzień mogę rodzić:)))

Do góry