reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2014

rojanaka- ale niespodzianke mieliscie, bardzo pozytywnie zazdroszcze takich zajec i dziekujemy za informacje

Domka - z czystym sumieniem moge polecic masc LANSINOH - jest 100% lanolina, nie trzeba zmywac przed karmieniem, mi wyleczylo najgorsze popekania . Bepanthen tak polecany nie sprawdzil sie kompletnie. Podklady uzywalam bella mama (czerwone pakowane po 10 szt).
Mydelko kupilabym najzwykleksze a natluszczala czyms naturalnym .

Kacha - moj maly bardzo szybko zaczal zasypiac na brzuszku (mial jakies 8 tygodni) i nie bylo mowy o innej pozycji do spania. Obracalam mu tylko glowke. Do tej pory zasypia na brzuszku, ale juz nie wybudza sie jak spi na pleckach (a wczesniej tak bylo). Na boczku tez kladlismy, ale ze Tymek byl wtedy owiniety jak mumia to podkladalismy mu podusie aby sie nie obalal ;-)

reklama
Cyntia muszę męża wysłać żeby obejrzał ten wózeczek jestem zakochana , myslałam o tako laret ale jakieś slabe opinie ma ...spacerówka rozkłada się całkiem na płasko?Pytam o takie szczegóły bo nie wiem czy będę wstanie jechać i oglądać chyba że na sam koniec ....
mi na sutki polecono Maltan i MUSTELE ponoć rewelacja okaże się póżniej.

Magnez mam laktomag

Enya ja nie robiłam typowego badania 3d, moja gin ma nowoczesny sprzęt i za każdym razem na USG robi mi parę ujęć trójwymiarowych, żebym mogła zobaczyć jak się moja dzidzia zmienia :)

Cyntia
świetnie wyszło Ci imię Adrianka z literek uszytych własnoręcznie :) Ja też planuję zrobić imię Kubusia tyle, że nad łóżeczkiem, na boku łóżeczka planuję powiesić przybornik, bo będę miała przewijak na łóżeczko, więc pieluszki, kremy itp będą wtedy pod ręką :) Odnośnie cukrów bywa różnie, skaczą mi troszkę przy śniadaniu, jutro mam wizytę więc pewnie podniosą mi dawkę insuliny, którą aplikuję sobie sama :)

Czarna
zaskoczyłaś mnie tym piciem herbatki laktacyjnej przed porodem, myślicie że to faktycznie pomaga, bo mi bardzo zależy na tym żeby karmić piersią Kubusia

Pscółka i spółka
mój mały akurat zasnął tuż przed wejściem do lekarki, dzięki temu udało się mu pstryknąć zdjęcie i nagrać parę ujęć ;)

Ja postanowiłam do wózka wykorzystać becik, który uchował się jeszcze po mnie ;) Można będzie nim porządnie otulić maluszka i będzie mu na pewno cieplutko :) Oczywiście zamierzam ubierać go w kombinezon, którego póki co nie mogę znaleźć, ciężko trafić na coś ładnego w przystępnej cenie :(

Ale miałyście dzisiaj noc, współczuję. Ja spałam jak zabita, położyłam się koło 22 i wstałam dopiero o 6, nawet nie budziłam się na siusiu co ostatnio było u mnie normą, nawet 2 razy w ciągu nocy.

Wczoraj mieliśmy dzień kolejnych przygotowań, skręciliśmy kołyskę, która przyszła w poniedziałek, zamówiłam w hurtowni pościel do niej i klin, bo oczywiście nie mieli już na stanie, ale w przyszłym tygodniu mają dzwonić jak będą mieli. Zaczęłam robić z mamą matę edukacyjną, pół dnia wycinałyśmy wszystkie elementy i szykowałyśmy różne "zabaweczki", które wszyjemy do maty lub na matę typu dzwoneczki, folie szeleszczące, gryzaczki, grzechotki, już się nie mogę doczekać jak to wszystko pozszywamy :)

Mizzah, Babina nie martwcie się, są jeszcze osoby które są jeszcze bardziej w tyle odnośnie śpiworków, kołderek, rożków itp, np ja ;) nic nie mam dopiero będę szyła rożek, a na kołderkę czekam, jedyne co to becik z przed 30 lat w którym ja spałam jako niemowlaczek ;P

Domka
ja kupiłam maść na brodawki medela bo nie trzeba jej podobno zmywać, podkłady grubsze to na pewno belli, wkładki laktacyjne mam johnsona i sprawują się dobrze, ale ja nie mam jakichś sporych niespodzianek z siarą póki co

Ostatnia edycja:
Justine - nie zapomnij się nam tu pochwalić :) Ja od wczoraj szyję matę z metkami. Nie zapomnij o metkach ;) Ponoć maluszki je uwielbiają. Ja kupiłam cudowne tasiemki na Allegro z odbiorem osobistym na Odzieżowej.
No szkoda, że u tak z tym cukrem u Ciebie :/

Ania - no niby rozkłada się, ale ja nie wiem jak. Upewnie się, gdy P. wróci z pracy i napiszę.

Ha! a ja już wiem jak się spakuję :-) biorę jednak jedną walizkę na kółkach z tym że dzielę na dwie przegrody: jedna ta duża z rzeczami na pobyt a mniejsza ta bardziej płaska z akcesoriami porodowymi. Natomiast do ręki biorę taką torbo-torebkę z zestawu od wózka w której będę miała takie gadżety jak woda, przekąski, wszystkie potrzebne dokumenty, chusteczki higieniczne, pomadkę i inne małe pierdółki. A w domu zostawię jeszcze taką mniejszą torbę z rzeczami które w razie w trzeba byłoby dowieźć, np. laktator, dodatkowe pieluchy itp. Wolę mieć to od razu w torbie bo jak zostawię w jakiejś szufladzie to dla mojego męża szuflada będzie pojęciem względnym (mamy ich przecież kilkadziesiąt w domu :-D)

garmelka ja też dziś na śniadanko wciągnęłam jajkownicę z szynką i szczypiorkiem :tak:mniam mniam

rjoanka rzeczywiście fajna niespodzianka z tym Zawitkowskim, sama chętnie bym go posłuchała choć wiem że ma też wielu przeciwników swoich teorii

Jaka dziś u Was pogoda? Bo u mnie pokazało się słoneczko. Nawet to przyjemne po tylu deszczowych dniach :happy2:

Cyntia na pewno się pochwalę, ja planuję żeby promienie słońca były odstające żeby można było za nie ciągać ;) A mogłabyś podesłać link do tej firmy z odzieżowej, która jest na allegro?

Coś dzisiaj jakaś moda na jajeczniczkę, ja też miałam na masełku ze szczypiorkiem i pomidorami, a później za głowę się złapałam bo cukier 139 ;/ przy normie do 120

Ja też jadłam na śniadanie jajecznice. Telepatia?
Cyntia, mam bardzo podobny kolor na scianie w pokoju małej :-).

Podziwiam was za rękodzieła. Pamiętajcie wrzucić fotki!!
I wiecie co? To jest wspaniały pomysl, żeby rzeczy do ewentualnego podrzucenia do szpitala zagarnąć w jedno miejsce.

reklama
Hmm tydzień temu kupilam laktator, pisalam dzisiaj do kobity, twierdzi ze w pon go wysłała, tyle ze już czwartek a laktatora nie ma. Mój błąd ze oplacilam zwykła przesyłkę ekonomiczna, a takie lubią ginąć. Nie wiem co zrobić, czy poczekać jeszcze, czy pisać do kobity czy ma jakieś potwierdzenie nadania paczki. Co myślicie

Do góry