reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2014

hejka!
a ja obudziłam się o 5:00 głodna jak wilk wiec poszłam do kuchni i zjadłam banana..jak się można było spodziewać, dostałam takiej zgagi że po spaniu... więc aktualnie pakuje jajecznice z cebulką i szyneczką :-):-):-)

reklama
O 4 to ja wstaje do pracy ;) dzis zasnąć nie mogłam bo dostałam takiej zgagi ze myślałam ze gardło wypali. Dawno nie miałam takiego uczucia. Na szczęście pomeczylo mnie ze dwie godziny i puściło .

Oooo taaak wszamac tez chetnie bym cos mogla - niestety co widac. Najgorsze ze zupelnie jak nie mi pojawiła sie ochota na słodkie.

Mam tez zagwostke odnośnie okrycua do spania po wczorajszej dyskusji, mam tylko rozek z wkładem, posciel feretti oraz 2 kocyki. Bardzo biednie jakos przy Was wypadam :/ Chyba mam za mało bo do wozka nie mam nic też

P.s Dzis kolejne wrzesniowki sie rozpakowuja przez CC

Ostatnia edycja:
Mizzah ja też mam niewiele. Kołderkę, jeden rożek, kocyk gruby i cienki i na tym koniec.
Myślałam jeszcze o kołderce do wózka, ale chyba kupię śpiworek, tym bardziej ze nie mam do gondoli okrycia na nóżki.
Najwyżej jeszcze jeden kocyk kupię taki pośredni i chyba tyle.

Uff, nie byłam z Wami od wczorajszego ranka i akurat nadrobienie Was zajęło mi czas od przedwczesnej pobudki, budzik zadzwoni za 5 minut :-).

Po pierwsze pobijam rekord ilości akcesoriów do spania, ten od tylu ofkors: jeden rożek, jeden kocyk. Nie wiem co sie sprawdzi, nie chce szaleć z zakupami.

Wyobrazcie so sobie, ze wczoraj na SR mialam mieć zajęcia z jakąś babeczka fizjoterapeutka o opiece nad niemowlakiem, ale było zastępstwo i przyszedł...zawitkowski. jestem pod jego ogromnym wrażeniem, bardzo chwalilam sobie jego książkę i te wszystkie filmiki w necie. A na żywo był przesympatyczny i świetnie poprowadził zajęcia. I szacun, bo nawet słowem nie wspomniał o tym, ze to co teraz cwiczymy opisane jest w jego książce, tylko odsylal do ogólnie dostępnych materiałów!!!
Okazało sie, ze przekazywanie sobie dziecka z rąk do rąk, zmiany pozycji na rękach są na prawde trudne i warto sie na tym skupić wcześniej.
No i dowiedziałam sie kilku rzeczy, którymi sie z Wami chce koniecznie podzielić.
Przede wszystkim dowiedziałam sie, ze pod żadnym pozorem podczas odbijania (ani w żadnej innej sytuacji) nie wolna dziecka poklepywac po pleckach. A przecież to takie odruchowe i intuicyjne jest! A tu szkodzimy pluckom a katar możemy zmienić w zapalenie ploc.
Po drugie nie stosuje sie już klinow pod materac. Ma być płasko. Kliny miały zapobiec ulewaniu, ale lepiej żeby sie ulalo i już niż żeby pokarm podchodził do góry i cofał sie wielokrotnie bo to ból jak zgaga razy tysiąc.
No i rozwiał moje wątpliwości dotyczące pozycji do spania. Czytałam, ze tylko na pleckach, gdzie indziej ze tylko na boku i już zgupialam. A on mówi ze od pierwszego dnia w każdej pozycji układać i ciągle przekładać. Może tylko nie zostawiać na brzuchu na te drzemki, kiedy i my mocno śpimy. I jak sie kładzie na boku to nie podpierac placków walkami.
No to tyle, wydało mi sie to ważne. Zbieram sie na wizytę.

Dziewczyny robie jeszcze zakupy na emini.

Jaka masc kupic na sutki?
Które podkłady bedą grube i typowo takie na pierwsze chwile po porodzie?
Jakie wkładki laktacyjne?
I czy warto kupic mydełko natłuszczające?

Miałam nie robic zapasów ale młodsza siostra jest w 16tc wiec jak cos bede miałą komu oddac nadwyzki

Domka

na Gemini zamawiałam:
na sutki Lano-maść z ziaji:) Nie trzeba zmywać przed karmieniem - 100% lanoliny:)
podkłady - te bella mamma (czerwone) - przy młodym miałam i dawały radę:)
wkładki laktacyjne - Tommee Tippee - Closer to nature (kupowałam laktator tej samej serii):)
mydełka natłuszczającego nie kupowałam bo zamówiłam z ziajki płyn natłuszczający do kąpieli:)

Aaa ja chcialam wlasnie walek kupic! :szok:i co teraz mam dylemat hym... bo mi sie wydaje zealenstwo bedzie mi sie obracac na besio albo plecki, macie jakiea doswiadczenie w tej kwestii?

Co do okryc mam rozek,2 cienkie kocyki , jeden taki sredni i jeden wiekszy i on jest cieplejszy nie szalej bo jak cos to sie kupi;p

reklama
dzień dobry,
ja już po śniadanku, dzisiaj nawet nawet mi sie spało, oczywiście byłam 4 razy w kibelku ale jakoś szybko zasypiałam.

Co do maści do sutków to też mam z ziajki Lano maś, tez sie sugerowałam tym, że nie trzeba zmywać :)
Nakładki na sutki kupiłam z madeli
Podkłady z Canpol
A na gorączkę to mam czopki bo przy Matim używam

Garmelka, ja wczoraj o 22 smażyłam jajecznicę z cabulą i pieczarkami :),

Rjoanka, dzięki za informacje :) Fajne rzeczy, jak Ci się coś przypomni to napisz jeszcze

Do góry