reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2014

mroczko ładny brzuszek:)

Ehh tak to właśnie jest kiedy ciąża ciąży:)

Ja od początku prawie nie mogę spać na lewym boku bo trudno mi oddychać - nie wiem o co chodzi:/

reklama
Kotulcia dziekuje :-) ja z tym spaniem to roznue raz na lewym raz na prawym boku najgorsze to te skurcze I drentwienie nog a gdy sie prize wracam to czuje sie jak foka na plazy :-)

Ania - Tako Acoustic :)

Enya - ja miałam Luteine 100 mg refundowana. Płaciłam za nią parę zł.

Wawka - prócz dawki znaczenie ma też rodzaj tych soli magnezowych (czy jak to tam fachowo się nazywa). Może zapytaj w aptece co polecają jako najlepiej wchlanialne.

A druga sprawa - jak się weźmie naraz za dużą dawkę, to organizm i tak jej nie wchłonie całej. Gdzieś o tym czytałam. I dlatego poleca się rozkładanie na parę dawek w ciągu dnia.

Marrika - hahahaha :D Faceci - jakie to typowe ;) A córcia waży elegancko :)

Ruda - nam położna też odradzala pudry, a już w ogóle na nakremowana skórę.

Polecacie jakiś konkretny śpiworek do wózka? No w końcu będzie zima. Może taki z owczą wełną? Czy za ciepły?

Ania - Tako Acoustic :)

Enya - ja miałam Luteine 100 mg refundowana. Płaciłam za nią parę zł.

Wawka - prócz dawki znaczenie ma też rodzaj tych soli magnezowych (czy jak to tam fachowo się nazywa). Może zapytaj w aptece co polecają jako najlepiej wchlanialne.

A druga sprawa - jak się weźmie naraz za dużą dawkę, to organizm i tak jej nie wchłonie całej. Gdzieś o tym czytałam. I dlatego poleca się rozkładanie na parę dawek w ciągu dnia.

Marrika - hahahaha :D Faceci - jakie to typowe ;) A córcia waży elegancko :)

Ruda - nam położna też odradzala pudry, a już w ogóle na nakremowana skórę.

Polecacie jakiś konkretny śpiworek do wózka? No w końcu będzie zima. Może taki z owczą wełną? Czy za ciepły?

Mi polecano śpiworek Jedo z owczej wełny. Widziałam i macałam na żywo, wygląda na bardzo ciepły i też mam podobne wątpliwości, no bo przeciez : ubranko, kombinezon, kocyk. Też się waham.

No z tym spaniem to faktycznie udręka. :/ czuje albo ze leze na desce, a na lewym to mam uczucie, że gniote serce. Na wznak niewskazane ale poleze troszkę bo inaczej oszalec idzie. I te częste latanie siku.

Każda z Nas ma jakieś dolegliwości, mniejsze lub większe. Niestety takie sa uroki ciąży a szczegolnie finiszu. Do moich dotychczasowych dolegliwości doszły pobolewania w dole brzucha promieniuje na krzyż :/ nasilają sie szczegolnie w nocy.

Też mam 1000 mysli i pytań na minutę- szczególnie w nocy. Z jednej strony ogromna chec zobaczenia juz maleństwa i zmniejszenoa tego ciężaru z drugiej lęk czy dam rade, jak to będzie. ..

Przepraszam za post pod postem, ale z telefonu ciężko mi ogarnąć.

Ja chyba już po śnie mam. Leżę już pół godziny :-/ a jest 4.25...

Ja mam pościel do wózka po Laurze, ale to raczej do ozdoby i w zimie nie będę używać. Mam śpiworek do fotelika maxi cosi i koleżanka mówi że córkę w zimie woziła w nim w gondoli. Więc nic nie kupuje dodatkowo.

Ją chyba spać nie mogę przez to że jeszcze nie mam całej wyprawki. Budzę się w nocy i myślę tego nie mam i tamtego! Paranoja! I tak już wczoraj zrobiliśmy duży postęp z m i przemeblowalismy sypialnie tak żeby weszło łóżeczko :-) rodzice z sobotę je przywiozą od mojej siostry to już je rozłoze niech sobie stoi.

4:51 Już 10 razy przeturlalam się z boku na bok. Dobrze, ze mąż spi w sypialni bo trochę w ruchach przypominam walec :)
Dobra idę się dalej podkręcić może tym razem Morfeusz będzie łaskawszy

Ostatnia edycja:
reklama
Ja tez pi 4 sie obudzilam ale liczylam że zasne a tu du..a, teraz juz sie zastanawiam co tu na sniadanko sobie zjesc:-p

A co do ubierania to ja chyba zistany tylko z tym kombinezinem bo kurcze zawsze mozna jeszcze kocyk dac hymm? No chyba ze zima bedzie mega ostra to wtedy pomysle i cos kupie:-)

Do góry