reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2014

mroczko ładny brzuszek:)

Ehh tak to właśnie jest kiedy ciąża ciąży:)

Ja od początku prawie nie mogę spać na lewym boku bo trudno mi oddychać - nie wiem o co chodzi:/

reklama
Kotulcia dziekuje :-) ja z tym spaniem to roznue raz na lewym raz na prawym boku najgorsze to te skurcze I drentwienie nog a gdy sie prize wracam to czuje sie jak foka na plazy :-)

Ania - Tako Acoustic :)

Enya - ja miałam Luteine 100 mg refundowana. Płaciłam za nią parę zł.

Wawka - prócz dawki znaczenie ma też rodzaj tych soli magnezowych (czy jak to tam fachowo się nazywa). Może zapytaj w aptece co polecają jako najlepiej wchlanialne.

A druga sprawa - jak się weźmie naraz za dużą dawkę, to organizm i tak jej nie wchłonie całej. Gdzieś o tym czytałam. I dlatego poleca się rozkładanie na parę dawek w ciągu dnia.

Marrika - hahahaha :D Faceci - jakie to typowe ;) A córcia waży elegancko :)

Ruda - nam położna też odradzala pudry, a już w ogóle na nakremowana skórę.

Polecacie jakiś konkretny śpiworek do wózka? No w końcu będzie zima. Może taki z owczą wełną? Czy za ciepły?

Ania - Tako Acoustic :)

Enya - ja miałam Luteine 100 mg refundowana. Płaciłam za nią parę zł.

Wawka - prócz dawki znaczenie ma też rodzaj tych soli magnezowych (czy jak to tam fachowo się nazywa). Może zapytaj w aptece co polecają jako najlepiej wchlanialne.

A druga sprawa - jak się weźmie naraz za dużą dawkę, to organizm i tak jej nie wchłonie całej. Gdzieś o tym czytałam. I dlatego poleca się rozkładanie na parę dawek w ciągu dnia.

Marrika - hahahaha :D Faceci - jakie to typowe ;) A córcia waży elegancko :)

Ruda - nam położna też odradzala pudry, a już w ogóle na nakremowana skórę.

Polecacie jakiś konkretny śpiworek do wózka? No w końcu będzie zima. Może taki z owczą wełną? Czy za ciepły?

Mi polecano śpiworek Jedo z owczej wełny. Widziałam i macałam na żywo, wygląda na bardzo ciepły i też mam podobne wątpliwości, no bo przeciez : ubranko, kombinezon, kocyk. Też się waham.

No z tym spaniem to faktycznie udręka. :/ czuje albo ze leze na desce, a na lewym to mam uczucie, że gniote serce. Na wznak niewskazane ale poleze troszkę bo inaczej oszalec idzie. I te częste latanie siku.

Każda z Nas ma jakieś dolegliwości, mniejsze lub większe. Niestety takie sa uroki ciąży a szczegolnie finiszu. Do moich dotychczasowych dolegliwości doszły pobolewania w dole brzucha promieniuje na krzyż :/ nasilają sie szczegolnie w nocy.

Też mam 1000 mysli i pytań na minutę- szczególnie w nocy. Z jednej strony ogromna chec zobaczenia juz maleństwa i zmniejszenoa tego ciężaru z drugiej lęk czy dam rade, jak to będzie. ..

Przepraszam za post pod postem, ale z telefonu ciężko mi ogarnąć.

Ja chyba już po śnie mam. Leżę już pół godziny :-/ a jest 4.25...

Ja mam pościel do wózka po Laurze, ale to raczej do ozdoby i w zimie nie będę używać. Mam śpiworek do fotelika maxi cosi i koleżanka mówi że córkę w zimie woziła w nim w gondoli. Więc nic nie kupuje dodatkowo.

Ją chyba spać nie mogę przez to że jeszcze nie mam całej wyprawki. Budzę się w nocy i myślę tego nie mam i tamtego! Paranoja! I tak już wczoraj zrobiliśmy duży postęp z m i przemeblowalismy sypialnie tak żeby weszło łóżeczko :-) rodzice z sobotę je przywiozą od mojej siostry to już je rozłoze niech sobie stoi.

4:51 Już 10 razy przeturlalam się z boku na bok. Dobrze, ze mąż spi w sypialni bo trochę w ruchach przypominam walec :)
Dobra idę się dalej podkręcić może tym razem Morfeusz będzie łaskawszy

Ostatnia edycja:
reklama
Ja tez pi 4 sie obudzilam ale liczylam że zasne a tu du..a, teraz juz sie zastanawiam co tu na sniadanko sobie zjesc:-p

A co do ubierania to ja chyba zistany tylko z tym kombinezinem bo kurcze zawsze mozna jeszcze kocyk dac hymm? No chyba ze zima bedzie mega ostra to wtedy pomysle i cos kupie:-)

Do góry