reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2014

Pscółka - dzięki za info o tych rączkach w otulaczu - nawet nie zwróciłam na to uwagi... :no:

Jutro zamykam internetowy temat wyprawki w postaci poscieli do spania.

Znowu mnie w plerach prawa łopatka boli :( siedziec nie moge... ałłłłłłłłłła

reklama
Czy Wy też macie problem ze spaniem na lewym boku???? Bo ja zaraz mam wrażenie wykituje :/ Normalnie jak Księżniczka na Ziarnku Grochu

Gosiak ja aplikuję lutkę 2x200 (wkładam 4 tabletki 50 bo 100 podobno nie jest refundowana), używam też globulek Gyno-Pevaryl w związku z pessarem i leje się ze mnie tak że używam wkładek na nietrzymanie moczu. I sprawdzam codziennie paskami PH bo boję się tych wód.

Co do pasa ja używałam po córce takiego dla sportowców na rzepy i było super, tylko On się trochę zdezelował i muszę kupić nowy. Ja jestem jak najbardziej za bo pomaga. No i oczywiście ćwiczenia. Ja przed tą ciążą miałam super mięśnie;-)

Dzis tez zakupilam ta herbate z lisci malin w smaku jest ok da sie przyzwyczaic:-) moze pomoze raczej nie zaszkodzi dzis bylam na miescie pozalatwiac pare spraw I winos kuje ze juz powoli nienadaje sie na takie wojaze po miescie ledwo juz laze wroci lam takA zmeczona jagbym Niewiem co bym robila a oto ja dzis zacZelam 35 tydz ImageUploadedByForum BabyBoom1409173009.663956.jpg. Mizzah mam to Samo witaj w klubie :-)

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1409173009.663956.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1409173009.663956.jpg
    30,5 KB · Wyświetleń: 64
Mnie w szkole rodzenia tez uczyli, ze powinno sie urodzic w 24 h od odejscia wod. Mowiono nam tez, ze jesli wody sa czyste, to nie trzeba sie spieszyc. Bezwzglednie trzeba natychmiast jechac, jesli sa zielone lub z krwia.

Kiedy odeszly mi wody i po 8 h, mimo oksytocyny, nie bylo zadnego rozwarcia, znajoma polozna kazala sie zgodzic, jak tylko ktos zacznie mowic o cc, bo to juz jest tylko czekanie, az dziecku sie pogorszy.

Madzia po cc bardzo szybko doszłam do siebie. Nawet szybciej niż niektóre dziewczyny które były po sn. Ale ja wtedy byłam 6 lat młodsza, kto wie czy teraz będzie równie szybko :-)

Czarna spoko, oni tak mają. 2 lata temu z młodą trafiłam na dziecięcy z jelitowka, w nocy nas położyli. Mial mi przywieźć ręcznik fioletowy mały to przywiózł chodniczek taki co to się z wanny wychodzi żeby nie nachlapac, też fioletowy :-D

Pscolka tak nam położna mówiła już przy córce ze 2 warstwy. Jedna krótki druga długi rękaw. Do tego się stosowalismy. Wiadomo że jak upały były to w pampku samym leżała :-)

Mroczko ładny brzusio :-)

Jejciu spać nie mogę. Ani na boku ani na plecach, masakra jakaś. Tysiąc myśli na minute, jak to będzie, czy sobie dam radę, czy mam wszystko. Chciałabym żeby już było tak w połowie września i mogę rodzic. Już mnie troszkę meczy ta ciąża

Mizzah- ja mam taki problem... Od jakiegoś czasu ni cholery nie zasnę na lewym tylko na prawym... Az mnie ucho prawe boli :) na wznak raczej nie śpię...

Babina- ja tez nie moge spac, chciałam cos poczytać ale oczy mi sie kleją a brzuch ciągnie i mała szaleje...

Dzis spotkałam znajoma w 6 miesiącu- mowila ze juz ma dosyc i chciałaby urodzić... Hehe nie wie co ją jeszcze czeka :)

reklama
Do góry