reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2014

reklama
Ja mam i kołderkę i masę śpiworków. Kołderkę zrobiłam sama, miałam cienką kołdrę dla dorosłych i przycięłam do rozmiaru kołdry dziecięcej, obszyłam ręcznie i mam :tak: A używam raczej śpiworki ale jak w nocy jest zimno to czasem narzucę także kołderkę na śpiworek. A na sam początek to dzidzia spała w rożku.

Ania: trzymam kciuki. Leż kochana ale wiem, że w domu to jest też stresujące bo się jest samemu. Będzie dobrze :tak:

Pscolka i Wawka dostałam sporo ubranek od kuzynki i szwagierki, sprawdzałam je przyznam sie5 dość powierzchownie i wrzuciłam do pralki. Dopiero podczas prasowania wyszło, że część ma zatrzaski na pleckach, część ma pourywane zatrzaski w kroku a część ma "dziwne" niespieralne brązowe plamy:/ Osobiście przed oddaniem komuś rzeczy zadalabym sobie chociaż tyle trudnu, żeby sprawdzić co oddaje i w jakim stanie :/

Ania uwazaj na siebie! Jesli lekarz kazał leżeć tp musisz to robić szczególnie właśnie dla maleństwa! Mówił coś o cc?? Najwazniejsze ze maluch juz ma prawie 2 kg to naprawdę dobra waga.

Cyntia pochwal się wózkiem. My na allwgro2 znaleźliśmy sklep ze sklepem stacjonarnym, ceny duuuuuzo tańsze, wiec albo jedo albo tako :)

Poza tym hola hola co to za typowanie :p Czy my przypadkiem nie jesteśmy październikowki ?? ;) Przywołuje do porządku.

Korzystając z okazji wetkne się w watek otluaczy itp. Ja mam tylko 1 rożek taki zwykly z wkładem kokosowym. Jakos im bliżej tym bardziej mi się odwidzial więc chcialabym tutaj popytać/ podejrzeć jakie Wy macie? Miekkie? Z wkladem? Polarowe? Bawełniane? Podczepiam się pod pytanie Magdalenki moze spac w rozku ale w swoim łóżeczku?

Druga kwestia fotelik samochodowy: recaro czy maxi cosi? Internet jest dość mylacy....macie już swoje doświadczenia, podzielcie się proszę.

I ostatnie:) jesli dziecko sie rodzi i mam np. polarowy pajacyk to wkladam cos pod spodem??? Sorry ale ja nie mam na ten temat wiedzy. I na czuja pewnie zrobie ale wole sie podpytac.

Ostatnia edycja:
Mroczko - Kochana, a czytasz, co piszemy? Bo te objawy/odczucia ciągle się tu przewijają przecież. Masz pewnie skurcze Braxtona-Hicksa :) Na tym etapie to nawet pożądane ;)

Ja mam twardnienia od maja, a teraz, gdy w zasadzie powinny być, by przygotowywać macicę, to ich prawie wcale nie ma ;) A wcześniej nieraz parę razy w ciągu godziny.

Marrika - kciuki za wizytę :)

Garmelka - ja kupiłam śpiworek Feretti z długimi rękawami, które można odpiąć :) rozmiar 100 cm
Taki żółty z kwiatkiem. Jest ciepły. Dałam za niego 45 zł.

Ania - masz też nas :) Może śniadania Ci nie zrobimy, ale towarzystwa dotrzymamy :)

Wózek kupiliśmy Tako Acoustic. Wkleję później fotkę. Teraz leżę w wyrku jeszcze :)

Śpiworek kupię trzeba próbować ale pewnie okaże się że najlepszy będzie rożek i kocyk . kiedyś pisałam, że kupiłam kocyk womar milutki jak wyprałam to już wcale taki milutki nie jest;-( może któraś z WAS poda mi linka do jakiegoś fajnego milutkiego kocyka zastanawiam się nad firmą POOFI, słyszałyście coś o tych kocykach?

Madziorek można jak najbardziej. Ja tak kładłam czasem córkę. Z tym że tylko w dzień, w nocy spała pod kołderką. Śpiworka nie miałam. Teraz dostałam od koleżanki śpiworek i zobaczę czy nam się sprawdzi

reklama
Pscolka i Wawka dostałam sporo ubranek od kuzynki i szwagierki, sprawdzałam je przyznam sie5 dość powierzchownie i wrzuciłam do pralki. Dopiero podczas prasowania wyszło, że część ma zatrzaski na pleckach, część ma pourywane zatrzaski w kroku a część ma "dziwne" niespieralne brązowe plamy:/ Osobiście przed oddaniem komuś rzeczy zadalabym sobie chociaż tyle trudnu, żeby sprawdzić co oddaje i w jakim stanie :/

Ania uwazaj na siebie! Jesli lekarz kazał leżeć tp musisz to robić szczególnie właśnie dla maleństwa! Mówił coś o cc?? Najwazniejsze ze maluch juz ma prawie 2 kg to naprawdę dobra waga. Ja tez jestem sama i nie mam nikogo. Moja mama nie zyje a tesciowa no coz....mamy nie zastąpi. Maz w pracy cale dnie a z ojcem tyle o ile poza tym jest 300 km ode mnie.

Cyntia pochwal się wózkiem. My na allwgro2 znaleźliśmy sklep ze sklepem stacjonarnym, ceny duuuuuzo tańsze, wiec albo jedo albo tako :)

Poza tym hola hola co to za typowanie :p Czy my przypadkiem nie jesteśmy październikowki ?? ;) Przywołuje do porządku.

Korzystając z okazji wetkne się w watek otluaczy itp. Ja mam tylko 1 rożek taki zwykly z wkładem kokosowym. Jakos im bliżej tym bardziej mi się odwidzial więc chcialabym tutaj popytać/ podejrzeć jakie Wy macie? Miekkie? Z wkladem? Polarowe? Bawełniane? Podczepiam się pod pytanie Magdalenki moze spac w rozku ale w swoim łóżeczku?

Druga kwestia fotelik samochodowy: recaro czy maxi cosi? Internet jest dość mylacy....macie już swoje doświadczenia, podzielcie się proszę.

I ostatnie:) jesli dziecko sie rodzi i mam np. polarowy pajacyk to wkladam cos pod spodem??? Sorry ale ja nie mam na ten temat wiedzy. I na czuja pewnie zrobie ale wole sie podpytac.
To tyle z puli pytań:)

Do góry