Hej dziewczynki u mnie nadal remont trwa, ale już blisko końca. Mam nadzieję, że do poniedziałku już wszystko będzie na swoim miejscu. Mam ostatnio częste kłucia w klementynce jak za bardzo pochodzę, ale liczę, ze z szyjka wszystko ok. We wtorek mam wizytę, więc zbadają mi podwozie.
Wczoraj przyszło mi w końcu łóżeczko dla małej. Po małych przejściach, ale dotarło. Miałam kupić nowe (bo Oliwka swoje totalnie zmasakrowało, miało już swoje lata), ale trafiłam na aukcje używanego z firmy Gluck z szufladą. Udało mi się wylicytować za 60 zł + 40 zł przesyłka. Jednak miałam pewne problemy ze sprzedającą, bo stwierdziła, że przesyłka bedzie droższa. Skończyło się na tym, że sama zamówiłam kuriera by od niej odebrał.
Slonko witaj w klubie! Cyntia ma racje to ja pisałam o padaczce u mojej córki. Moja Oliwka ma stwierdzoną padaczkę, od miesiąca ma wprowadzone leczenie. Na szczęście na razie nie ma, żadnych skutków ubocznych. Oliwce tez zaczęło się od drgawek gorączkowych w październiku tamtego roku, później miała drgawki przy wymiotach w marcu. W czerwcu dostała napadu bez przyczyny. Tylko, że to był już stan padaczkowy, który zagrażał życiu. EEG zarejestrowało pewne nieprawidłowości, ale w granicach fizjologii wieku. Neurolog stwierdziła, że pomimo tego, że był to pierwszy napad to wprowadzi leczenie, gdyż mózg był zdolny do takiego wyładowania, że doprowadził do stanu padaczkowego. Ja również nie życzę nikomu takich przeżyć.
Chociaż uważam, że rodzice powinni być bardziej poinformowani na temat drgawek gorączkowych, gdyż wtedy wiedzą jak zareagować. Widok jest taki, że od razu wpadasz w panikę, że dziecko Ci umiera, a nie wiesz dokładnie co się dzieje i jak mu pomóc. Czytałam kiedyś o lekarzu, którego dziecko dostało drgawek gorączkowych i tak spanikował, ze zapomniał co trzeba zrobić. A co dopiero ludzie bez takiej wiedzy. Slonko, a masz przepisane wlewki?
Katinka dzielna z Ciebie kobietka
Jak tak dalej pójdzie to sama skończysz remont i po co Ci chłop
. Tylko się nie przemęczaj i wietrz mieszkanie.
Babina a jaki miałaś termin z usg w 3 m-cu?
Garmelka polecam ręczniki dla dzieciaczków z pepco, tylko te duże 100x100. Termometr bezdotykowy bym odradzała, ale wybrałabym na twoim miejscu do uszny, gdyż pomiar jest bardziej wiarygodny.
Wawka to masz małą akrobatkę
Może się jej jeszcze uda obrócić