cyntia - położna Cię zmotywuje
;-) jak nie po dobroci to Cię wkurzy tak, że szybko wypchasz żeby jej nawtykać
Dziewczyny clotrimazolum maść jest tylko do użytku zewnętrznego i tylko miejscowo, nie przesadzajcie z tym dowcipnymi aplikacjami;-).
gnagna - jak płyną wody płodowe to nie można się pomylić, ale mogą się też sączyć. Ja miałam w poprzedniej ciąży podejrzenie sączenia jakoś w pierwszej połowie ciąży, bo miałam upławy zwłaszcza rano, a poziom wód płodowych był na dolnej normie. Niby na usg nic doktor nie znalazła, a poziom wód w ciągu kilku tygodni prawie się podwoił.
mroczko - ja z takich niestandardowych rzeczy to zabrałam stopery do uszu i opaskę na oczy. Obowiązkowo wody z dziubkiem, herbatka na laktację i coś do jedzenia na długie bezsenne noce (przynajmniej w moim przypadku takie były
). Chyba jakieś muesli błyskawiczne sobie zrobię, co to tylko wystarczy wrzątkiem zalać, może jakieś bułeczki sobie upiekę, w ostateczności pieczywo kukurydziane, baban/jabłko.
katinka - widzę, że masz już syndrom wicia gniazda, stąd tyle siły i determinacji w Tobie
magda - ja łykam coś takiego, kupiłam go bo miał największą dawkę jaką znalazłam
Olimp Chela-Mag B6 Mama, kapsułki, 30 szt. - Portal Dbam o Zdrowie.
Tutaj jakiś studencik się wymądrzał na temat chelatów magnezu (i tak też podsłuchałam od farmaceutki w aptece jak komuś tłumaczyła):
"Najlepiej przyswajalną formą magnezu, sposród form organicznych jest chelat, a konkretniej chelat aminokwasowy magnezu (lub jak kto woli diglicynian magnezu). Nie wchodząc w szczegółny blologiczno-chemiczne, połykane minerały i tak są przez nasz organizm chelatowane - jest to naturalny proces. Dostarczając magnez bezpośrednio w formie chelatu, znacznie ułatwiamy ten proces i zwiększamy przyswajalność tego minerału."
Domka - nie wiem jak jego wchłanialność, a jaka tam dawka i forma tego magnezu? Bo jak węglan magnezu, to kiepsko się wchłania.