reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październik 2014

Kurcze pscółka zamówiłam sobie te próbki tena jeszcze jakiś czas temu bo widziałam reklamę w tv że można zamawiać i dupa do dziś nie przyszły :no: Albo niepotrzebnie podałam prawdziwy rok urodzenia (mogłam się trochę postarzeć) albo wszyscy się na to rzucili jak zobaczyli te reklamy. A dziś widziałam te pieluchomajtki w Rossmannie no ale całe paczki to po co mi tyle... Nie wiesz czy można gdzieś kupić pojedyncze sztuki, np. w aptece jakiejś?

reklama
czarna - może być, że tak reklama w TV zadziałała:baffled:. Ja czekałam chyba z miesiąc, ale na szczęście przyszły na czas. No niestety kupiłam całą paczkę, bo już zabrakło mi adresów na które mogłabym zamawiać próbki:-D. Tak więc dziewczyny z Wawy jakby co mogę poczęstować, piszcie na PW:tak:

kacha - i tak mnie nie pobijesz, ja luteinę przez miesiąc aplikowałam doustnie, zanim przez przypadek nie zobaczyłam, że to tabletki dowcipne:-D

Pscolka :-o padlam ja chyba z 3 razy czytaam ulotke zeby sie upewnic ze mam jej wlasnie nie polykac bo mysle sobie moze zle uslyszalam hehe

Co ten stres z nami robi.
Musze wam jednak mega podziekowac bo myslam ze to bedzie juz do konca okropny dzien a tu prosze nawet sie posmialam:-d

A czy ktoras z was tez ma juz tak nisko dzieciaczka?

Kacha - no troszkę trzeba ją wepchnąć (po umyciu się, a ja to sobie nawet obmywalam palec spirytusem, bo na początku coś próbowało mnie złapać). A z siusianiem po aplikacji, to nie powinno wypaść ;) Z czasem się rozpuści i będzie wypływać.

Ja na wizycie w 30 tyg 6 dn usłyszałam, że główka jest nisko i szyjka skrócona o połowę.

Hej dziewczynki. My po wizycie i jutro szpital
sad.png
Szyjka sie skrociła. Brzuch twardy i skurcze. Do tego glowka mocno na nia naciska. Tak czulam ze cos jest na rzeczy bo az mnie od wczoraj bolalo w pipi i sikanie co chwile.Bede miala wymaz tego paciorkowca i zobaczymy jak sprawy sie beda mialy, gdyby bez poprawy to sterydki na plucka.
Dobra/wiad ze z mała ok. Wazy 1855 g

Cześć dziewczyny widzę że te nasze dzieciaki zaczynaja być ciekawe świata. Dobrze żeby jeszcze wytrzymały chociaż do września.
Ja mam wizytę w poniedziałek to zobaczymy co mój syn cuduje !! :-D
Pauletta- może dobrze że poloza cię do szpitala i dostaniesz sterydy, zawsze to pewniej że plucka wrazie czego rozwinięte będą.

Ostatnia edycja:
Pauletta - trzymam kciuki. Ale pamiętaj, żeby nie panikować. Już trochę nas tu z twardnieniem brzuszka i skróconą szyjką jest i wszystkie w dwupakach :)
Dawaj znać ze szpitala!

Pauletta witaj niestety w klubie....U mnie też krótka miękka szyjka, rozwarcie na 1 cm i mała nisko....Ale na szczęście pomimo skurczy szyjkowych w szpitalu rozwarcie się nie pogłębiło. Jak to w środku wygląda w sensie jej obecnej długości dowiem się pewnie 26.08 na wizycie bo w szpitalu nikt mi nawet dowcipnego USG nie chciał robić żeby pessara nie dotykać....Gdyby go nie było to raczej byłoby już pozamiatane a tak on ratuje sytuację:) Ja już jestem po Celestonie i miałam pobrany posiew ale nie miałam wyniku przy wypisie ze szpitala, jadę dopiero w piątek po wypis i wynik. Ale faktycznie duże Twoje dziecię:) Moja w poniedziałek miała 1650 gram czyli ponad 200 gram mniej niż Twoja. Zapowiada się na taką małą dziewczynkę jak pierwsza córa - donoszona, niby w 40tc - ważyła 3050 gram i 53 cm:) Ja mam zamiar ściskać do 37tc czyli jeszcze prawie 6 tygodni....
Tak jak pisze Cyntia jest nas trochę i jakoś ciągniemy:) Ja pessar mam od 17tc, marzyłam żeby donosić do 30tc i udało się. Teraz kolejny cel - 37tc;-)

Kacha ale Ci dobrze....Ja lutkę aplikuję już 7 miesięcy heheh i mam jej serdecznie dość a jeszcze teraz zwiększyli mi na 2x200 a że tabletki mam niektóre 50 to wpycham 4 na raz!!! Ja ze względu na pessar który czuć nie wpycham głęboko bo w sumie to wielkiego znaczenia nie ma -ważne żeby miało kontakt ze śluzówką.

Dzisiaj byłam u okulisty i na szczęście mam zaświadczenie że mogę rodzić SN:) Jeśli nie będzie takich problemów z tętnem jak przy córce i donoszę chociaż do 36tc do nikt mnie do CC nie zmusi;-)

Ostatnia edycja:
reklama
Ale nam sie klub krótkiej szyjki powiększa....witajcie na pokładzie i ściskamy mocno nóżki: 1,2,3,!

Doznalam dziś szoku w związku z pierwszym praniem. Okazało sie, ze te płyny są strasznie mało wydajne! Cała butelka dzidziusia to tylko 8 pran!! Pomyślałam, ze może te droższe są bardziej skoncentrowane i za jedno pranie wychodzi w rezultacie taniej, ale szybki przegląd netu wykazał ze nie. Cena za pranie dochodzi w niektórych przypadkach do 2 zł. Koszmar. A wy liczylyscie w czym sie najbardziej opłaca prac?

Dzięki za cynk o pieluchach w piotrze i pawle, zaraz obczaje!

Do góry