reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2014

Dziewczyny sorki ze tutaj wam panikuje. Kupilam sok z burakiw w sklepie zadowolona ze udalo mi sie znalezc. Wypilam pol szklaneczki po czym zgapilam ze to sok niepasteryzowany :/ I do tej pory gryzie mnie sumienue jak moglam tego nie przeczytac wczesniej ; (

reklama
My po wizycie:) Młoda 2400g +/- 400g:) Niby jest też długa:)

Nie wiem co do szyjki bo gin już nie mierzył i nic nie mówił czy długa czy coś - powiedział że młoda jest prawie donoszona więc nie ma co się martwić już szyjką:)) Pytał już gdzie będę rodzić i powiem wam że po tej wizycie wpadłam w panikę:zawstydzona/y: Jak to prawie donoszona - jak to już:biggrin2: Następna wizyta 11 września - ciekawe czy dotrwam:)

Garmelka ja cały czas spałam w staniku i tak naprawdę zdejmowałam go tylko do mycia bo nie dość że mam duże piersi to miałam mega dużo pokarmu i non stop się ze mnie lało - nie nadążałam z wkładkami. Tak więc sex jak najbardziej u mnie wchodzi w grę ale bez dotykania piersi:-)

Moja mała ważyła wczoraj ok. 1650 gram, szyjka kiepska, 1cm rozwarcia ale pessar trzyma. Na szczęście Celestone podany, mam zamiar ściskać nogi jeszcze przez 6 tygodni a potem już tylko czekam na poród;-) Jesli będę dużo leżeć jest to realne jak twierdzi gin:-)

Ostatnia edycja:
Magdalenka, nie panikuj, a owoce jesz? Warzywa surowe jesz? :) wazne, zeby zachowac zasady higieny - a w przetworstwie na bank o to dbaja, i mozna jesc i pic, no to zdrowko soczkiem buraczanym za wszystkie Maluszki pazdziernikowe ;)

Dzieki za info - tak myślałam że może być baaardzo mlecznie... :-D

Ale ma dziś dzień lenia!!! Przeleżałam prawie cały dzień :crazy: bardzo mnie dzisiaj plecy bolą...
Teraz dopiero za obiad się biorę.. :sorry2:

Dziewczyny, czy teraz już w każdym szpitalu jest tak że po porodzie SN kładą bobasa na mamie i już tak zostaje? Bez mycia - wyciera się tylko , a dzidzia brana jest tylko do ważenia i mierzenia .... ? (przy założeniu że wszystko jest ok).
Czyli na dobra sprawę pierwsza kąpiel jest dopiero w domu>?

reklama
cześć dziewczyny, cieszę się, ze wszystkie jakoś się jeszcze trzymamy, oby jak najdłużej.
Mam do Was pytanko, jakich butelek zamierzacie używać dla maleństwa, ja sama myślałam o Avencie, ale byłam w zeszłym tygodniu u koleżanki (matki 2-latka) i ona mówiła, że nie warto Aventa, bo smoczki drogie i ze względu na to, że butelki są takie szerokie to dziecko ma potem problem z samodzielnym trzymaniem butelki, a lepsze są takie np. z Carrefura Mówiła, że jej mały jak miał pół roku to trzymał butelkę samodzielnie, a jej koleżanki syn, który był na Avencie, dłuugo później zaczął sam trzymać butelkę.

Do góry