A co do skurczów czy napinania się dziecka... Ja mam wrażenie że skurczów to praktycznie wcale nie odczuwam a jeśli już to rzadko, natomiast wypinanie małego całkiem często. Też się zastanawiałam czy aby nie mylę tego ze skurczami ale jak byłam w szpitalu i robili mi ktg to w trakcie badania też miałam takie wypinania i żadne skurcze jednak nie wyszły. Więc chyba dobrze odgaduję. Poza tym myślę że jeśli nie są one bolesne i regularne to nie ma co panikować, bo tylko takie świadczą o rozpoczynającym się porodzie.
reklama
Mizzah
Fanka BB :)
Garmelka na szczęście wagę można zrzucić Mnie też czeka batalia ale mam motywację wiec dam radę.
Ja jestem wysoka kobitka i zawsze byłam szczupła. ...niestety miałam zdrowotne problemy plus rzuciłam papierochy i niestety sporo przytyłam.:/Nabawilam sie sporo kompleksów gdyz nigdy nie miałam takich problemowm. Kiedy zabrałam się za siebie, żeby wrócić do swojej dawnej Ja okazalo się, ze mam dzidziusia na pokładzie. ..i tyle było z odchudzania. ...także będę miala co robić. ...ale w kupie razniej!
Ja jestem wysoka kobitka i zawsze byłam szczupła. ...niestety miałam zdrowotne problemy plus rzuciłam papierochy i niestety sporo przytyłam.:/Nabawilam sie sporo kompleksów gdyz nigdy nie miałam takich problemowm. Kiedy zabrałam się za siebie, żeby wrócić do swojej dawnej Ja okazalo się, ze mam dzidziusia na pokładzie. ..i tyle było z odchudzania. ...także będę miala co robić. ...ale w kupie razniej!
Ostatnia edycja:
Cyntia85
Fanka BB :)
Czarna - też używam ostatnio Palmersa i wydaje się dobrze nawilżać, więc liczę, że działa
Malinka - a masz namiary na jakieś studio u nas? Ja tylko na Fotografia Ciążowa, Sesje Ciążowe w Mama Studio Fajne fotki, ale wydaje mi się drogo....
Malinka - a masz namiary na jakieś studio u nas? Ja tylko na Fotografia Ciążowa, Sesje Ciążowe w Mama Studio Fajne fotki, ale wydaje mi się drogo....
malinka_002
Zaciekawiona BB
https://www.facebook.com/fabrykaszczecin Fabryka Wspomnień albo https://www.facebook.com/StudioNaPietrze/info fajne zdjęcia mają i pomysły
Kochane zacznę drażliwy temat kg Od kiedy jestem w ciąży oczywiście jest różnie do 20 tc schudłam 7 kg a do 26 tyg przytyłam 5 kg a ostatnie 4 tyg przytyłam 2 kg wczoraj właśnie byłam na wizycie 30 tc. Moja gin powiedziała że to spoko 2 kg na miesiąc to nie tragedia bo wchodząc na wagę mówię że aż tyle ale przecież mała roście i brzuch też
A jak u was z rozstępami bo ja mam po 3 na boczkach ;( i oczywiście wczoraj zauważyłam po jednym na piersi a o żyłkach to już nie wspomnę :-)
A wyszedł wam juz pępuszek w 30 tyg? ;P Bo mój się jeszcze trzyma a mąż mi dogryza że o już już wychodzi
Jestem ciekawa jak to u was czy przesadzam że aż tak mnie rozpycha
Ja niestety rozstępy mam pod piersiami A o pępku to już nie wspomnę mój już dawno wyszedł na wierzch. Najgorsze jest to że przez ostatnie kilka dni mały tak nawala w przeponę że oddychać nie mogę. Już bym chciała koniec września
malinka_002
Zaciekawiona BB
Ja niestety rozstępy mam pod piersiami A o pępku to już nie wspomnę mój już dawno wyszedł na wierzch. Najgorsze jest to że przez ostatnie kilka dni mały tak nawala w przeponę że oddychać nie mogę. Już bym chciała koniec września
A moj jeszcze się trzyma ale już prawie JA mam brzuszek wysoko bardzo jak bede miec fotografa (męża) w domu to pokaże brzuszek i mnie zgagi meczą a czasem mam wrazenie ze nie moge oddychac
malinka_002
Zaciekawiona BB
Mamuśki własnie przeglądam gazetki z lidla i zaciekawił mnie regał
i kosztuje 89,90 fajnie by bylo jakby gryzaki itp trafialy jak narazie w jedno miejsce a na pewno ulatwi to tatusiowi znalezienie wszystkiego " bo nie chce miec w salonie wystawy zabawek tylko chce miec u malej w pokoju miejsce na zabawki itp a bawic sie tez bedzie w salonie ale wieczorem chce zeby wszytsko wrocilo do pokoiku córeczki
Załączniki
martina969
Filipowa mama
Czarna- ja wkoncu kupiłam łóżeczko i przewijak w IKEI. Miałam zamawiać z Pietrusa ale zmieniliśmy zdanie w ten weekend zestaw mi sie bardzo podoba, mozna pozniej dokupić szafę itd. Wprawdzie wyszło drożej ale przynajmniej widziały gały co brały
Ja tez sie nie moge skupić na niczym- mój ogląda jakis film a ja juz sie wykapalam i leżę w łóżeczku. Ale wkurza mnie tez to ze nie moge znaleźć wygodnej pozycji przed TV. Mamy taki duży narożnik ze skóry i sie na nim slizgam mimo koca i rogala poza tym filmy mnie nie interesują
Moja mama dzwoniła ze kupiła jakieś ciuszki wiec jutro od niej odbiore i znaczne wkoncu prac.
ja też mam łóżeczko i przewijak z ikei ciekawe czy nie takie same ;-)
Kochane zacznę drażliwy temat kg Od kiedy jestem w ciąży oczywiście jest różnie do 20 tc schudłam 7 kg a do 26 tyg przytyłam 5 kg a ostatnie 4 tyg przytyłam 2 kg wczoraj właśnie byłam na wizycie 30 tc. Moja gin powiedziała że to spoko 2 kg na miesiąc to nie tragedia bo wchodząc na wagę mówię że aż tyle ale przecież mała roście i brzuch też
A jak u was z rozstępami bo ja mam po 3 na boczkach ;( i oczywiście wczoraj zauważyłam po jednym na piersi a o żyłkach to już nie wspomnę :-)
A wyszedł wam juz pępuszek w 30 tyg? ;P Bo mój się jeszcze trzyma a mąż mi dogryza że o już już wychodzi
Jestem ciekawa jak to u was czy przesadzam że aż tak mnie rozpycha
u mnie na razie tfu tfu rozstępów brak przy pierwszej ciązy też nie maiałam, ale jak rodziłąm Filipa miałam taki brzuch jak teraz a tu zostało mi jeszcze pare tyg. Zobaczymy, a smaruję się niestety nie codziennie ale staram się. Mam sklerozę
A robicie albo idziecie na sesje zdjęciową z brzuszkiem bo my sie zastanawiamy ponieważ mąż mi od września wyjeżdża i wraca przed porodem by później być już cały czas z nami Teraz nie zdarzymy iść na zdjęcia a później nie wiem czy mała nie zechce do nas zawitać wcześniej niż ma termin
ja z pierwszym synem robiłam sama w domu i też fajna pamiąta, teraz jakoś nie mam. ale planujemy sesję rodzinną jak się mały urodzi bo chciałabym miec ładne zdjecia obojga dzieciaczków
co do skurczów, ja mam kilka razy dziennie twardnienie brzucha, jak kamień jest wtedy, nie mówie o takim wypychaniu się młodego, bo czuje gdy wypina plecki czy pupę. twardnienie brzucha odczuwa się jednak inaczej. Mnie również conajmniej kilka razy dziennie boli ostro brzuch jak na @ z przejściem bólu w kręgosłup. Zwłaszcza jak dłużej pochodzę, ale i w nocy ze dwa razy mam. Pamiętam ze z Filipem było podobnie no i urodziłam go w 37 tyg. jak sobie pomyślę że to może być za 2-3 tyg ale z drugiej strony mam nadzieję że urodze chwilę wcześniej bo powoli mam wrażenie że chodze w ciązy całe życie. Boli mnie wszystko, cięzko spać, leżeć itd.
Jutro mam położną to zobaczymy co powie, pewnie nic bo tutaj to wszystko jest normalne i ok Wątpie żeby nawet wysłała mnie na ktg
Mam pytanie: są jeszcze jakieś mamy które nie mają imienia dla swojej pociechy??? Czy tylko my mamy taki problem:-( Masakra nic nie może mi tak wpaśc żebym była pewna ze to to
Cyntia, ja tam wolę żeby nasi lekarze panikowali niż zlewali :-). Jak czytam o opiece nad przyszlymi łamali w innych, nawet bogatszych krajach, to jestem przerażona. Ostatnio sie dowiedziałam, ze w Holandii rodzisz w szpitalu tylko jak masz wskazania medyczne. Jak nie to w domu albo możesz sobie zapłacić za poród w klinice...horror.
Ja bym chciała sesję. Zwykle kiepsko wyglądam na zdjeciach, maz też, a z sesji narzeczenskiej, która dostałam na wieczór panienski, i slubnej jesteśmy niezwykle zadowoleni.
Malinka, regal wygląda na funkcjonalny i ma fajne kolorki do pokoju dziecinnego.
Czy wam też tak potwornie chce sie pić? Zaraz pekne, pije i jak tylko odstawie szklankę to od razu mnie suszy. W nocy budzilam sie 4 razy z pragnienia i w sumie wypilam przeszlo dwa litry wody, a od rana już nie wiem ile. Normalne to?
Ja bym chciała sesję. Zwykle kiepsko wyglądam na zdjeciach, maz też, a z sesji narzeczenskiej, która dostałam na wieczór panienski, i slubnej jesteśmy niezwykle zadowoleni.
Malinka, regal wygląda na funkcjonalny i ma fajne kolorki do pokoju dziecinnego.
Czy wam też tak potwornie chce sie pić? Zaraz pekne, pije i jak tylko odstawie szklankę to od razu mnie suszy. W nocy budzilam sie 4 razy z pragnienia i w sumie wypilam przeszlo dwa litry wody, a od rana już nie wiem ile. Normalne to?
reklama
martina969
Filipowa mama
Cyntia, ja tam wolę żeby nasi lekarze panikowali niż zlewali :-). Jak czytam o opiece nad przyszlymi łamali w innych, nawet bogatszych krajach, to jestem przerażona. Ostatnio sie dowiedziałam, ze w Holandii rodzisz w szpitalu tylko jak masz wskazania medyczne. Jak nie to w domu albo możesz sobie zapłacić za poród w klinice...horror.
ja od dwóch tygodni piję również bardzo dużo. ciągle chce mi się pić
Podziel się: