reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2014

Z ciekawości postanowiłam policzyć dziś moje skurcze. Biorąc pod uwagę wasze wskazówki odnośnie skurczy a ruchów dziecka, to 4 razy już mi się brzuszek postawił. Tyle ze rano zmieniłam pościel, zrobiłam pranie, trochę posprzątam. Teraz leżę i zobaczę dalej co będzie

reklama
A robicie albo idziecie na sesje zdjęciową z brzuszkiem bo my sie zastanawiamy ponieważ mąż mi od września wyjeżdża i wraca przed porodem by później być już cały czas z nami :) Teraz nie zdarzymy iść na zdjęcia a później nie wiem czy mała nie zechce do nas zawitać wcześniej niż ma termin :p

Zastanawialam sie nad taka sesja ale jeszcze nie rozmawialam z moim o tym.
Na pewno jest to super pamiatka,a wiadomo samemu takich zdjec sie nie zrobi.
A ile u was taka sesja kosztuje,ja sie cos tam orientowalam i jedna kobita mi powiedziala ze za 15 zdjec bierze 200zl. Nie wiem czyto duzo czy malo

Marrika - a jak długo to trwa? I jak często. To może być przecież dzieć :) Niby powinnaś wyczuć czy dzieciątko akurat się porusza czy to macica się tak spina. Ale nawet gdyby to macica, to też jest na naszym etapie fizjologiczne i znaczy, że macica ćwiczy :) Już skonczylas 33 tc, więc tymbardziej będzie pewnie już tak codziennie. Zobacz, ja tak mam od maja i w sumie jest ok :) Aż czasem się zastanawiam czy lekarze w Polsce za bardzo nie panikuja ;)

Mnie czasem ostatnio znowu pobolewa w trakcie jak na @

U mnie póki co rozstępów brak. Oby tak zostało. Smaruję się raz dziennie Palmersem i jest ok. Jak czuję swędzenie brzucha to idę się dodatkowo posmarować - nie wiem czy to prawidłowy tok myślenia :-)

Pępek cały czas w środku, ale dziurka już prawie zanikła, tzn. taka płaska jest całkiem.

malinka - 2 kg na miesiąc to wręcz książkowo!

My sesji brzuszkowej nie planujemy bo mój B. to i tak ledwo się czasem daje namówić na jakąś fotkę (twierdzi że jest nie fotogeniczny) więc wiem że dla niego to byłaby trauma :-D

Na dziś mam w planie wygotować wszystkie smoczki, butelki itp. i zacząć pakowanie. Tylko się jakoś zebrać nie mogę. Leń mnie wziął.

Ja to chcę sesję ale dzidzi jak już się urodzi :)

No a co do wstretnych rozstepow jak juz sie ogarnę po porodzie to pojde do mojej kosmetyczki. Co dwie głowy to nie jedna.

reklama
Malinka- mnie tu nikt nie pobije... Równo rok temu (koniec lipca) ważyłam 59kg przy 167cm - dla mnie idealnie. Ale zaczęłam brac hormony, jesienią miałam zabieg (polipy i zrosty macicy), dalej kuracja hormonalna i tak w ciagu pół roku przytyłam do 70kg... I to moja waga startowa... A ponieważ w ciazy przytyłam juz 18 kg to łatwo to sobie policzyć ile wazę... Moja skóra jest tak naciągnięta ze mam pełno rozstępów na pupie, biodrach i pod piersiami... Mimo wszystko smaruje sie 2x dziennie kremem żeby to łagodzić. Także nie narzekaj na swoją wagę.. Ja bede miała co robic pó porodzie... :(

Cyntia- mnie wczoraj późnym wieczorem bolało jak na okres ( juz zapomniałam jak to jest). Słyszałam ze przed porodem tak jest i jeszcze bóle w plecach. Ale teraz to tez chyba ćwiczenia nie?

A co do sesji brzuszkowej to my robimy sobie sami- ostatnio widziałam zdjęcia kolegi z zona- znaleźli pare trików w internecie jak sie ustawić itd i wyglądają swietnie te zdjęcia.

Do góry