reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2014

Humorek poprawiony:) Właśnie wracam z tesco... Wyprzedaże że aż ryjek się cieszy:) Jak któraś nie ma jeszcze body dla maleństwa to w tesco są 5 par za 19.99, nie wiem jak jakość bo nie kupowałam ( mam już dużo) ale wzory śliczne ... Kupiłam buciki dla malucha za 8.90 z 29 zł i śpiworek z 79.90 na 22.99 rewelacja:):) Śpiworek większy bo na 6 do 18 miesięcy i tu moje pytanie czy moge do takiego dużego dawać noworodka??? nie zsunie mi się do środka? nie zaplącze???

W czwartek przyjdzie chorobowe więc pójdę zobaczyć i zakupić jeszcze coś, chociaż mam już dużo ubranek ale są takie cudowne i takie tanie:)

reklama
cześć, byłam rano na badaniach krwi, potem u teściowej i tak dzień mi zleciał.

Garmelka, nie przejmuj się, ja mam wrażenie że jeszcze ani razu nie czułam czkawki u małej

Zamówiłam dzisiaj przez allegro wózek, ale się cieszę, używany, ale wygląda dobrze, zobaczymy jak przyjedzie :)

4508736908.jpg

Załączniki

• 4508736908.jpg
    4508736908.jpg
    39,3 KB · Wyświetleń: 70
Humorek poprawiony:) Właśnie wracam z tesco... Wyprzedaże że aż ryjek się cieszy:) Jak któraś nie ma jeszcze body dla maleństwa to w tesco są 5 par za 19.99, nie wiem jak jakość bo nie kupowałam ( mam już dużo) ale wzory śliczne ... Kupiłam buciki dla malucha za 8.90 z 29 zł i śpiworek z 79.90 na 22.99 rewelacja:):) Śpiworek większy bo na 6 do 18 miesięcy i tu moje pytanie czy moge do takiego dużego dawać noworodka??? nie zsunie mi się do środka? nie zaplącze??? W czwartek przyjdzie chorobowe więc pójdę zobaczyć i zakupić jeszcze coś, chociaż mam już dużo ubranek ale są takie cudowne i takie tanie:)
Dobrze,wiedzieć musze zajrzeć do tesco ;) Mi się wydaję że dla noworodka ten śpiworek będzie zdecydowanie za duży..

Ruda, zazdroszczę zakupów. Areszt domowy ma kolejna wadę :-(.
Co do mebelkow, to ja też bym nie stawiała łóżka pod oknem. Zdecydowaliśmy sie postawić łóżko pod kątem prostym do ściany żeby podchodzić raz z jednej raz z drugiej, jak radzą fizjoterapeuci. A komodę mamy obok przewijaka żeby mieć ciuchy i pampersy pod ręką. Chyba będziemy też kąpać na tej komodzie, więc przewijak obok do suszenia i ubierania będzie wygodny.
Przylaczam sie do pytania d nawilzacz powietrza, macie pogląd?
A, no i doszła wlasnie paczka z kocykiem o którym pisalysmy tydzień temu. Miałam dac znać jak z gruboscia. No więc nie jest gruby jak takie wlochate anilanowe kocyki ani taki cienki jak te z polaru. Ja jestem zadowolona. Tylko niefajne jest to, ze mimo ze skład bawełna 100% to każą prac ręcznie w 30 stopniach. Ani myślę, wrzucam do pralki na 40.

Załączniki

• 1408366861950.jpg
    1408366861950.jpg
    11,5 KB · Wyświetleń: 58
Co do nawilżacza... To sa podzielone zdania. Ja mam (używałam go zimą na początku ciazy jak mi w nosie strasznie sluzowka sie wysuszala). Ale moja bratowa była ostatnio u alergologa z córka i kategorycznie jej zabronił... To siedzisko roztoczy i grzybów... Jeśli dziecko jest uczulone lub ma tendencje do alergii to moze ja pogłębiać... (Wstyd sie przyznać ale apropo grzybów nie używałam tego nawilżacza gdzies od kwietnia i w zeszłym tygodniu mąż otworzył pokrywę a tam grzyb :( / wody nie było bo wyparowała- ja faktycznie nie sprawdziłam go od środka ale w ciagu 4 miesięcy tak sie zasyfil). Ja wiem ze nie bede używać przy dziecku- wroce do starych metod mokrej pieluchy powieszonej przy łóżeczku lub pojemniczka z woda na grzejnik. Jest jeszcze cos takiego jak jonizator- ale nie wiem czy to spełnia funkcje nawilżacza...

Agniecha- to mura plus 3? Wyglada na super zadbana:)

martna - ja muszę nieco dalej od okna łóżeczko stawiać bo mam w każdym taki wywietrznik, którego na zero nie da się zamknąć. Zwłaszcza zimą czuć jak wieje. No i druga sprawa to kaloryfer, od ciepłego może głowa boleć. Idealne ustawienie łóżeczka to jest krótszym bokiem do ściany, ale chyba mało kto ma taki pokój:-D.

mizzah - jak nie masz co z pieniążkami zrobić to można kupić nawilżacz. O wiele bardziej przyda Ci się nebulizator. Jak już od początku dziecko przyzwyczaisz do maseczki, to później nie będzie problemu z inhalacjami. Nebulizator ma tę przewagę nad nawilżaczem, że można lekarstwa podawać w formie inhalacji, a sama sól fizjologiczna idealna na katarek, a że to będzie okres jesienno-zimowy to pewnie bez przeziębienie się nie obejdzie.

ruda - 6-18 miesięcy to faktycznie spory, ale możesz go po prostu przeszyć prostym ściegiem w połowie;-)

dzięki dziewczyny za rady ;-)

pokój jest mały, ale jak to mówią lepiej ciasny ale własny :-) i dlatego nie jest łatwo poustawiać, żle wyglądało jak wszytsko było w jednej linii dlatego rozdzieliliśmy meble. Ale tak jak radzicie łóżeczko wyląduje koło przewijaka :tak: jak skończę wszystko i przyjdą zasłonki to się pochwalę efektem :-)

reklama
Do góry