reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2014

Cześć kochane :) Najpierw zacznę od super nowiny że od wczoraj zostałam kolejny raz w tym roku (już 3) ciocią!! :) W tym roku też zostanę mamą i może kolejny raz ciocią ponieważ moja bratowa na termin na 4 stycznia :p

A teraz wyniki z dzisiejszego usg 29/30 tydzień ciąży termin na 31 października - 1300g i ponad 20 cm szczęścia :) Mąż zakochany w córeczce :)
Ale zła wiadomość jest taka że CRP mamy ciągle ponad 12..... Nie wiem czy któraś z was też ma jakiś stan zapalny bo my dostaliśmy skierowanie na do szpitala na arkońską :(

reklama
Mizahh i mroczko serdeczne gratulacje!!!

Ja przeziębienie leczylam domowymi sposobami sok z malin, herbata z cytryny. Lekarz kazał mi kupić na gardło tabletki Islaa i krople do nosa homeopatyczne dla dzieci, a jeśli miałabym gorączkę to polopiryne, ale na szczescie obyło sie bez.

Dziewczynki czy możecie mi pomoc i podpowiedziec co do wyprawki malucha trzeba kupić w aptece? To moje pierwsze dziecko i całkowicie nie wiem jak to ogarnąć, co kupić...
A może któraś przyslalaby mi listę swojego zamowienia na priv? Widziałam ze kilka z was pisało ze czeka na paczkę z gemini, to dobra apteka jedli chodzi o konkurencyjność cenowa?

Ostatnia edycja:
Gemini jest tanie. Polowr kupilam u nas w aptece, polowe tam. Bepanthen np. Gemini 23 zl a ja w aptece dalam 40. Za 100 g.

Po bad. Bylam w lumpku, 2 rzeczy za 2 zl :-) IMG_20140818_124509.jpg

Załączniki

• IMG_20140818_124509.jpg
    IMG_20140818_124509.jpg
    23,4 KB · Wyświetleń: 57
Skoro tak piszecie o tych ubrankach z Lidla to muszę sie w takim razie przekonać...jak do tej pory nic nie miałam to dwie sąsiadki dały mi ubranka...jutro tez ma dotrzeć przesyłka od mojej bardzo dobrej przyjaciółki z czasów studiów ...i dopiero wtedy będę dokupować to co brakuje ...

kupiłam tez szlafrok i koszule do karmienia z italian fashion jutro ma odebrac wiec podziele sie z Wami wrazeniami;-)

Nika ja też robiłam zakupy w gemini bo jest taniej.
Oto lista moich rzeczy , dziewczyny cos dopisza ewentualnie : aspirator frida do nosa , podklady higieniczne bella 5 opakowań, majtki wielorazowe, oilatum emulsja do kąpieli, butelka, masc bepanthen baby, sudocrem, wkładki laktacyjne.

ruda - ręce opadają, ale dobrze że chociaż już Twój mąż zaczął reagować:tak:

kotlcia - dopiero pierwsza wrześniówka? to i tak nieźle wytrzymały:-D

Domka - ja rajstopek nie kupuję, bo i założyć się nie da, no i to chłopak to stroić go w rajstopki też nie będę:-D, ale do raczkowania będą super, bo półśpioszki to mi Szymek w kilka dnia na palcach przecierało. To i ja paluszkiem pogrożę za tą szafę - no no no :happy2:

malinka - to wysyp u Was, że hoho. Gratulacje:tak:.

nika - tak gemini ma bardzo niskie ceny, jak sprawdzałam kosmetyki to nawet taniej jak w Tesco. Kilka dni temu pisałyśmy o lekarstwach, podaję link
https://www.babyboom.pl/forum/pazdz...rnik-2014-a-69666/index1005.html#post10915174

Ja też nie mam jeszcze nic prane. zaraz wybiorę się do biedronki po proszek i płyn. Mąż kupił mi do prasowania żelazko turystyczne takie małe, na początku się z niego śmiałam ale teraz myślę że faktycznie może się tym lepiej prasować maleńkie rzeczy:)

U nas ten rok owocny w maleństwa :p Chyba ciąża i głaskanie brzuszków jest zaraźliwe :p hehe Albo nasi mężowie się zmówili :p Pod choinką w tym roku to będzie prezentów a prezentów :p
U nas jeszcze nie ma wyprawki ani pokoiku za to jutro jedziemy po wózek dla małej :D Żeby juz cos miec bo my wiecznie mamy czas :p

reklama
malinka: ja miałam podwyższone CRP ale to po przeziębieniu. Po czasie wróciło do normy.

Ja dziś w lidlu 300 zł wydałam na ubranka :szok: Dla starszej trochę kupiłam i dla maleństwa brakujący rozmiar 62/68. Teraz mogę powiedzieć, że mam wszystko dla maleństwa :tak:
A na jakość Lidla nie narzekam. Miałam ubranka dla starszej i były ok po praniu.

Do góry