reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2014

cześć dziewczynki,
my dzisiaj wcześniej wstaliśmy bo jechałam juz na 8:30 z Matim do dentysty. Teraz taki długi dzień się wydaje :)

Dzwonił kurier, zaraz mi łóżeczko przywiezie :)

Babina, super brzuszek, taki zgrabniutki

Garmelka, gdzie się podziewasz?

Mi tez zaczęły doskwierać bóle pachwin i spojenia łonowego, w pierwszej ciązy pamiętam pod koniec 9 m-ca tak już bolało że momentami wyłam z bólu, no ale mój pierworodny ważył sporo bo 4200 :)

Mizzah, sól fizjologiczna warto kupić, nie wszystkie mają wysokie ciśnienie, ja kupiłam ta NOSE FRIDA Spray do nosa 20ml - 280 dawek (4424718414) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. i jest ok,
warto też miec czopki na gorączkę żeby po nocach nie latać w razie czego

Ostatnia edycja:
reklama
cześć dziewczynki,
my dzisiaj wcześniej wstaliśmy bo jechałam juz na 8:30 z Matim do dentysty. Teraz taki długi dzień się wydaje :)

Dzwonił kurier, zaraz mi łóżeczko przywiezie :)

Babina, super brzuszek, taki zgrabniutki

Garmelka, gdzie się podziewasz?

Mi tez zaczęły doskwierać bóle pachwin i spojenia łonowego, w pierwszej ciązy pamiętam pod koniec 9 m-ca tak już bolało że momentami wyłam z bólu, no ale mój pierworodny ważył sporo bo 4200 :)

Mizzah, sól fizjologiczna warto kupić, nie wszystkie mają wysokie ciśnienie, ja kupiłam ta NOSE FRIDA Spray do nosa 20ml - 280 dawek (4424718414) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. i jest ok,
warto też miec czopki na gorączkę żeby po nocach nie latać w razie czego

Agniecha dziękuję, tej soli akurat nie widziałam. Wszystkie co patrzylam to były wlasnie z tym wiekszym ciśnieniem.

Maść majerankowa stosowana jest przy katarku, ułatwia oddychanie, smaruje się dziecku pod noskiem

łóżeczko i materac już są :) Ale to cieszy. Ja czekam jeszcze na pościel i paczkę z gemini, zamawiałam proszki do prania żeby nie nosić :)

Ostatnia edycja:
Mizzah- ja akurat mieszkam w kraju gdzie trzeba padać na twarz zeby dostać lek a do 3roku życia najchętniej nic by nie dawali to wole miec w domu tak na wszelki wypadek. Mi tez poszło w aptece ponad 400 pln i myślałam ze przegielam ale widzę ze inne tez nie wydają tam mało :)

hej:) Pracodawca na pewno nie nasłał na mnie zusu, bo jak szefowa dowiedziała się że jestem w ciąży to szczerze się ucieszyła a nawet pomogła i zwiększyła umowę, żeby więcej kasy dostać na chorobowym:) i może dlatego ta wizyta???
Niby Panie tłumaczyły to tym że są wakacje i ludzie na chorobowym dorabiają albo traktują chorobowe jak urlop

Mizzah - a jakim sensie bardziej przejrzysta? Chodzi Ci o tę tabelkę? Wchodzisz przez kompa czy komórkę?

W sumie nasza tabelka jest bardziej przejrzysta niż tamta pstrokata lista (która z resztą ciągnie się na parę postów, bo w jednym się nie pomieści) ;) Czy to ma sens bawić się w udziwnianie na finiszu? Zaraz będzie lista rozpakowanych mam :)
https://www.babyboom.pl/forum/sierpien-2014-a-f548/lista-sierpniowek-bez-komentarzy-68998/

Mroczko - moja mama 29 lat temu przechodziła takie naciskanie brzucha i i tak poród posladkowy. To bardzo niebezpieczne metody.
Ja bym się nie zgodziła na odwracanie.

Moja koleżanka z pracy miała kontrolę przy pierwszym zwolnieniu, za które już ZUS miał wypłacać świadczenie, ale ona ponoć ma 4 tys na rękę.

Czarna - jakoś w III trym nie mierzył.
1 w zapisie 1/0/0 oznacza, że część zewnętrzna szyjki ma 1 cm, ale do tego też dochodzi część wewnętrzna, którą da się zbadać USG. Wiem, że jest skrócona o połowę....

Ostatnia edycja:
Babina - cudnie wygladasz !!!

Kotulica- oj facet z lekkim katrem to facet umirajacy !!!

Mizzah
- spray do noska z sola morska sa specjane dla niemowlakow z malutkim cisnieiem. CO do kolki. Ja zaczelam stosooowac kropelki gdy przeszlismy na butle (Tymek mial 6 tygodni). Dawalam profilaktycznie i nic nas nie ruszylo. Ja robie zapas bo tu takich cudeniek nie dostane

Czarna- mascia majerankowa mozna smarowac tez klatke piersiowa i plecki, tylko ona brudzi , wiec trzeba miesc jakiegos bodziaka czy cos czego nie bedzie szkoda.

judy - tu rzadzi paracetamol !! :-p daja na wszystko doslownie. Cale ich szczescie ze za darmo leki do dziciaczkow sa ;-)

A dla mam kamriacych piersia - na katarek dla dziecko super dziala wlasne melczko. Wystarczy wypedzlowac nim nosek i podobno dzala cuda ;-)

Pranie malutkiej wyprane, teraz pozstaje prasowanie tego wszystkigo

Ja póki co leków nie kupuje. Mam wodę morską no i paracetamol w czopkach kupię bo to być musi. Laura kolek nie miała i liczę na to że malutką też oszczędza.

Ja poszłam w końcu do lekarza bo od soboty coraz gorzej się czuje. No i z gardła poszło na krtan i dostałam antybiotyk :-(

reklama
Ale z tego co wiem to ten paracetamol to chyba od 3 msc bo wczesniej I tak musisz do lekarza jechac bo czesto u dzieci przed 3msc moze byc wstrzas lub uczulenie na lek. Ja sie zastanawiam czy juz teraz kupywac czy pozniej...

Do góry