reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2014

Kotulcia - Judy jest Szczecinianką, jak i ja, więc mamy 20 minut do granicy niemieckiej i raz dwa możemy kupić (Judy jak będzie w PL).

Właśnie - na pewno będę jechać po porodzie do Niemiec. Pewno po Sab Simplex i jakieś niemieckie pierdułki, więc możemy się umówić, że kupię więcej tych Sab Simplex, jak któraś będzie chciała, to wyślę - przynajmniej nie będzie dodatkowych opłat (cena leku plus wysyłka). Będę pytać pewno w październiku czy ktoś chce :)

reklama
Cyntia w niemczech te kropelki z tego co wiem kosztują ok 7,5 euro - czyli ok 30zł plus paliwo osoby kupującej i ewentualna wysyłka do innych zainteresowanych (polecony ekonomiczny+koperta to ok 8-9zł dodatkowo) . W aptece docsimon cena to 16zł +16,7zł wysyłka na teren polski;) Kalkulacja prosta:)

Porównam ceny i jak będzie duża różnica to zamówie przez neta. W Niemczech i tak jestem czesto wiec jesli cena była by podobna to moge tam wpaść do apteki ;)
Kotulcia- dzieki za namiary na aptekę ;)

Sama korzystałam z tej apteki bo młody straszne kolki miał a te krople je łagodziły:tak:

Cholera tak mnie kość łonowa boli że wczoraj kwiczałam przy chodzeniu i obracaniu się nawet w łóżku:/ Mój M stwierdził że z młodym tak nie marudziłam, a ja na to że z młodym chyba nic mi nie dolegało - zresztą 7 na 9 miesięcy mojej ciąży go wojsko zgarnęło:p Ehh faceci - on paluszka przetnie to umiera:/

A to my z ranka

Załączniki

• 1407909758497.jpg
    1407909758497.jpg
    18,9 KB · Wyświetleń: 60
Zrobilam zakupy niezbednikow w aptece gemini typu termometr, tantum rosa, waciki, kosmetyki, sól fizjologiczna cena końcowa - 400 zł aaaaaaaaaa!!!! Naprawdę wydawało mi się, że takie drobne zakupy zamawiam.
Dziewczny ja widze, ze Wy juz o jakis antykolkowych antygoraczkowych rzeczach rozmawiacie. Sądzicie, ze juz trzeba to zamówić? ?? Ja mam jak na razie fride, zwykła masc majrankowa, termometr i sol fizjologiczną. Chciałam kupic sol morską, ale na innych forach dziewczyny odradzaly szczegolnie u takich maluszkow, ze wzgledu na spore cisnienie. No więc nurofen w czopkach kupic?? Antykolkowych to boję się bo ns SR polozna mowila, zeby jednak wpierw konsultować się z pediatra bo kolki sa różne. Lepiej nie leczyć takiego maleństwa na własną rękę.

Mam takie pytanko do sunovi lub cynti gdyz one zarzadzaja naszymi dzialami...czy bedziemy jakos zmieniac zakładkę przyszle mamy, zeby była bardziej przejrzysta? Nie wiem jak Wy, ale mi osobiscie bardzo podoba mi sie ten dział u sierpniowek :)

reklama
Do góry