reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2014

Juz przestaje marudzić bo sie robie nudna ;)
Dziewczyny które juz maja w domu malucha. Chce zrobic zakupy apteczne ale nie wiem co mi sie moze przydać. Chodzi mi o leki bo z kosmetykami dam radę ;) np co polecacie na kolki, biegunki czy gorączkę. Nie chce małej faszerowac lekami ale chce miec je ww w domu :)

reklama
Juz przestaje marudzić bo sie robie nudna ;)
Dziewczyny które juz maja w domu malucha. Chce zrobic zakupy apteczne ale nie wiem co mi sie moze przydać. Chodzi mi o leki bo z kosmetykami dam radę ;) np co polecacie na kolki, biegunki czy gorączkę. Nie chce małej faszerowac lekami ale chce miec je ww w domu :)

ja to na razie mam tylko paracetamol dla niemowląt w czopkach w razie gorączki itd., wodę morską do noska i fridę, maść majerankową. Myślę że na początek starczy, a reszta i tak w większości jest od 3 mies ;-)

a i kupiłam w Polsce sobie witaminy dla małego:-)

Ja juz prawie cala wyprawke mam. Wczoraj kupilismy z moim brakujace rzeczy do lozeczka i jeszcze jakies tam *******y,no i 500 zl poszlo nawet nie wiem kiedy...masakra jakas...
Zostalo mi jeszcze kupic termometr do ciala,biustonosz i laktator,chociaz z tym to sie jak na razie wstrzymam.
Wiele mialam bo wozek,ubranka,szlafrok dostalam od bratowki,wanienke moj zalatwil od kogos za darmo,lozeczko kupilismy uzywane z kolderka za 200zl.Gdybym to wszystko miala kupic to chyba bym nie wydolila finansowo.
Jutro ide na wizyte do mojej lekarki, mam miec usg obowiazkowe w 3 trymestrze. Ciekawa jestem czy pokryja sie informacje o malym z lekarka co bylam ostatnio prywatnie. Caly czas mnie przeraza waga mojego maluszka 2300,ciekawe czy jutro wyjdzie podobnie :-)

Ufff ubranka wyprane :happy2: Zmieściło się wszystko w dwóch praniach, jednym białym i drugim kolorowym a to znaczy że chyba nie przesadziłam jeszcze z ilością ubranek ;-) Zostało wyprać pościele, ręczniki itp. no i poprasować wszystko a to już będzie bardziej absorbujące zajęcie niestety :/ Widzę, że dziś wszystkie mamy wielki dzień prania a to dobrze bo się nawzajem mobilizujemy :happy2:

Ja zauważyłam że z każdą wizytą to coraz trudniej się do mnie dostać :baffled: Mój lekarz to może nie jest jakoś mega delikatny ale wszystkie wewnętrzne badania robi bardzo szybko żeby nie męczyć. Jak byłam w szpitalu to ordynator też badał konkretnie ale szybko, za to jak mnie przyjmowali to na izbie przyjęć była taka bardzo młodziutka lekarka, wręcz dziewczynka chyba początkująca bo odpowiadała regułkami z podręcznika ale za to jak się wzięła za badanie to myślałam, że mi oczy z orbit wyskoczą a tyłek aż mi do góry podskoczył :szok: słowo daję, no w życiu mnie tak żaden lekarz nie zbadał. Mam nadzieję, że nigdy więcej nie będę miała okazji na nią trafić :no:

magda6m oj uważaj na siebie. Na tym etapie to już trochę niezdary jesteśmy no i coraz mniej widzimy pod nogami. Ja jak wchodzę do prysznica to trzymam się wszystkiego dookoła żeby orła nie wywinąć. Z dzidzią na pewno jest ok :)

By the way.... Jakiego rodzaju ubranka zabieracie do szpitala? W sensie jakie będą najwygodniejsze? Ja myślałam głównie o pajacach, ewentualnie body+śpiochy. No i ile tego trzeba?

Witam :-) remontu ciąg dalszy więc tylko was podczytywalam:-) widzę że pralki nie stygną ;-)

Magda jeśli czujesz że coś nie tak to ja bym podjechala na ip lepiej niech zbadają to nie będziesz sie stresowac.

reklama
Do góry