reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2014

reklama
Pscolka-fakt szpital to nie hotel dlatego tu po porodzie jesli było sn i poszło dobrze to po 4-6h idzie sie do domu. Modlę sie zeby teściowa w porę przyjechała ;) czasem pierworodki trzymają 2-3 dni.

Po porodzie młodego wyszłam na 2 dobę (niecałą) na własną prośbę bo to tuż przed wigilią było:p A młody i tak musiał pod lampami leżeć ze względu na żółtaczkę. Teraz chyba też tak zrobię:)

Przyszedł mi fotelik dla młodej;)) I zamówiłam maszynę do szycia i chyba zbiorę się do uszycia jej kocyka/kołderki z polaru minky:) Też muszę zamówić na all bo u nas chyba nie ma żadnej hurtowni materiałów:/

Młoda coraz niżej i wszystko w okolicy klementyny się rozluźnia bo boli jak cholera...:/

hej laski, wreszcie pada u mnie :) jak ja to kocham :-)

Cyntia a gin Ci nie mierzy tej szyjki przez usg żeby wiedzieć ile ma mm? czy ta pierwsza cyfra 1 oznacza 1 cm?

kotulcia ja wczoraj cały wieczór czułam właśnie takie jakby kłucie w pochwie + jakieś gmeranie w szyjce, nie wiem czy to już dziecko tak czuć czy tylko wyobraźnia tak działa :confused: poza tym od wielu już tygodni zauważyłam że moje wargi sromowe są takie większe i jakby opuchnięte jak u murzynki jakiejś :eek:

Dziś puszczam pierwszą partię ubranek do prania. Mam plan żeby w przyszłym tygodniu już być spakowana.

U mnie 2 praniawyprane. Coprawda schna w domu bo na dworze zacznie padac lada chwila, ale bylam w tyle ze ho ho.

Kotulica- ja wlasnie tez zastanawiamsie na maszyna, z mysla o dorobieniu paru groszy wlasnie takimi kocykami czy metkusiami, ale po pierwsze w zyciu nie szylam a po drugie czy ja znajde czas ...

Czarna - u mnie tez szanowna opuchnieta, przekrwiona jak nie wiem, ale to normalne :p uczuciedziwnety, bardziej jak apkikuje luteine wieczorem to jakbym ledwo co plaucha mogla tam wsadzic ;)

Gosiak- mam nadzieje ze mi pozwolą zostać tak z 2 dni żebym troszkę do siebie doszła i nauczyła sie podstaw opieki nad noworodkiem bo jestem blada w tym temacie ;)

ja juz mam wszystko poprane i poprasowane.Wczoraj uprałam kocyki.
Kupiłam ten duzy co mówiłam,wzór mi sie nie podoba ale tatus wybierał.

Moja klementyna tez spuchnieta ale przz zylaki.
U nas ochłodzenie,padało.Ide na spacer wkoncu odetchnąc

reklama
Wy dziewczyny to jakieś hiper zorganizowane jesteście. Ja to nie mam nawet proszku nie wspominając o łóżeczku itp

Do czegoś muszę się Wam przyznać. ..naogladalam się wczoraj porodów na youtubie i wpadłam w lekką panikę czy dam radę :/ Im bliżej tym bardziej mam stracha....Nic Wam nie pisałam bo nie chce wyjść na jakąś histeryczke :/ staram się mówić, ze bedzie ok, ze tyle kobiet, ze zobacze córeczkę ale lęk sie pojawia a co będzie potem, czy eytrzymam ból i vzy nie wywine orła i czy z małą bedzie ok ?

Do góry