reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2014

reklama
Enya śliczne ciuszki :-) nie martw się moja też ma adhd w sumie to obie mają ;-) ciekawe po kim :-D

Pscolka ty też już gotowa a ja już w tym miesiącu nic nie kupię bo wydałam na wyprawkę do pierwszej klasy ok 400zł i reszta wyprawki dla maluszka musi poczekać do września :-/

cześć laski :)
nadrobiłam zaległości od czwartku, pisałam coś tam w środę, ale widzę, że wcięło mojego posta, rzadko korzystam z jakichkolwiek forów i to jest efekt.
dwa słowa o mnie: termin z OM 23.10.14r. i tak też wynika z ostatnich badań USG, prawdopodobnie córka, choć to się okaże w październiku, to moja druga ciąża, ale poprzednia była naście lat temu, więc ta jak pierwsza :) a w tej sytuacji Wasze rady są bardzo cenne, bo przez tyle lat sporo się zmieniło

Dyskutowałyście a propos smoczek czy bez, to powiem Wam, że ja spróbuję dziecko przyzwyczaić do smoczka,jedna z dziewczynek u nas w rodzinie nie przyzwyczaiła się do smoczka i cały cas ciągnie kciuka, a ma 3,5 roku, wydaje mi się, że chyba od smoczka łatwiej odzwyczaić, zobaczymy

współczuję wszystkim chorującym i z problemami, ja na szczęście dowiedziałam się dzisiaj od mojej Pani doktor od cukrzycy, że narazie mam trzymać dietę, sprawdzać glukozę 4x dziennie i uważać ok 32 tyg., bo ponoć wtedy coś tam się zmienia i znów mogę mieć problem z cukrami

spokojnej i przespanej nocy życzę

P.S.
Na szczęście widzę, że nie tylko ja jestem daleko w polu z wyprawką :-) dla małej coś tam kupiłam w lumpie w zeszłym tygodniu, ale .... to dużo za mało; gdyby ktoś być zainteresowany to widziałam dzisiaj reklamę, że w przyszłym tygodniu w Lidlu będą ciuszki dziecięce, m.in. body z długim rękawem, które pewnie będą bardziej przydatne w październiku niż te z krótkim

P.S.2
Sorry za spam, chyba trochę się rozpisałam:zawstydzona/y:

Msdziula78 - ze smoczka jak piszesz w ogolnym rozliczeniu jest wiecej plusow niz minusow. Juzteraz tak specjalistyczne sate smoczki ze nie wplywaja ujemnie na zgryz, wiec ja tez jak najbardziej jestem za ;) z makym wytrzymalismy ze 3 tygodnie i sprowadzalam z polski smiczki bo tu nie chcial mi zalapac nic. Dopiero podczas zmiany na wieksze przeszlismy na MAM i ich sie trzymamy

Pscolka, a to nie jest tak, ze rożek służy do spania w nim a otulaczek do pacyfikacji? Bo sie troszku pogubilam....
A moze napiszesz mam co masz w torbach? Chętnie zajrzalabym ci do nich i może coś podpatrzyla ;-).

Magdalenka - ja się cieszę, że mam detektor tętna płodu. Bez niego chyba czasami bym bezsensu się stresowala. Może kup sobie? Adi miał takie dni, gdy ledwo go czułam i zastanawiałam się co się dzieje. W sobotę z kolei chyba zrobił obrót (czułam jego gramolenie się w brzuszku) i czuć go bardzo intensywnie.

Enya - super, że Basia ładnie rośnie :)

Ja po wizycie :) Tak jakoś liczyłam, że mi się szyjka wydłużyła. Niet. To tak nie działa ;) Najważniejsze, że bez zmian :) 1/0/0 Skrócona, ale nie poszła dalej i szczelnie zamknięta :D
I dostałam zgodę, by móc pojechać na zakupy (po wózek itp). Coś gin mówił, że za 3 tyg (w 36 tc), ale wydebatowalam, że za tydzień ;)

Czuję się w czarnej d...., bo na mebelki oczekiwanie ok. miesiąca i na wózek też. I do tego w sklepie (u producenta), gdzie i tak robią na zamówienie, powiedzieli mi, że nie sprzedadzą nam łóżeczka niepolakierowanego, bo lakieruja i tyle :/

I mam zgagę z ulewaniem :D Super, druga kolacja :-D

Dziewczyny spać nie mogę. Dramat! Kładę się spać o 24.00 albo później a o 6.00 już muszę wstać. I jak tu wypocząć przed narodzinami maluszka? Ehhhh....idę prasować :p

Dzisiaj odbieram zdjęcia z sesji z brzuszkiem :) Doczekać się nie mogę :) A jutro wyjazd nad jeziorko :D Może zmienię klimat i tam pośpię....

Czesc ja bylam wcZoraj u lekarZa I mialAm usg a wiec tak jak zwykle moje malenstwo mialo nas gdzies I bylo odwrocone do nas dupa :-) doslownie siedziala na dole skulone nozki glowka odwrocona do mnie pod zebra mi I za nic nie chciAla sie zmierzyc hehe takA jest :-))) wazy juz 2040 kg w 32 I 5 dniu ciąży spora juz pow lekarz ... Serduszko I przeplywalnosc w pepowinie wzorowe ... Jeśli w ciagu 3 tyg nieodwroci sie główka w dół bede miała dodatkowe usg by to potwierdzić to idę do szpitala tutaj i bedą mi ja odwracać ręcznie zastanawiam sie czy mam sie na to zgodzić ???? Co byście zrobiły na moich miejscu ????? I jeśli to nic nieda bede miała cesarkę wtedy ... Wszystkie wyniki ok trochę tarczyca poszła mi w gore ale dzis mam wizyte u lekarza rodzinnego mam dostać zwiększona dawkę tabletek i to by było na tyle z wiadomości .....

reklama
Do góry