reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2013:)

reklama
hej :)

Dziewczyny pęcherzyk widać przy becie od ok 1200 a serduszko od ok 30000 wg OM ciężko powiedzieć,bo nigdy nie wiemy kiedy była owu ;) tak mi tłumaczyła lekarka

Ja już nie mogę się doczekać piątku i wizyty :) mam nadzieję,że wszystko ok i dostanę już kartę ciąży:rofl::rolleyes::wink:

Luska ja tez w piątek mam wizyte- pierwsza- ale ejstem tydzien nizej niz Ty wiec sie jakos ienastawiam ze cos tam uslysze/zobacze...

hej :)

Dziewczyny pęcherzyk widać przy becie od ok 1200 a serduszko od ok 30000 wg OM ciężko powiedzieć,bo nigdy nie wiemy kiedy była owu ;) tak mi tłumaczyła lekarka
Ja się z tym trochę nie zgodzę, bo serduszko mojego dziecka było widoczne przy beta ok 10 tyś. Co prawda w tym dniu co usg nie badała, ale badała parę dni wcześniej i nie sądzę by przez kilka dni urosłoł z 5 tyś. do 30 tyś. Choć jest jeszcze chyba różnica jeśli chodzi o badanie HCG a badanie beta HCG. U mnie w mieście spotkałam się tylko z badaniem bety, może samo HCG jest wyższe.

Ostatnia edycja:
Dzien dobry dziewuchy i Fasoluchy :)

Mi sie wydaje ze sa pewne wytyczne co do przyblizonego terminu na ktorym na usg mozna juz zobaczyc serdulko- ale wiele zalezy od sprzetu i indywidualnego rozwoju człowieczka- wszak to odrebna istota zyjaca swoim zyciem :)

Kto dzis ma wizyte??

Własnie sobie wlazłam na strone mojej praxis i wiecie co znalalzm ?
super sprawa- wpisujesz dane- ostani termin miesiaczki, dlugosc cykli- i robi Ci osobiste wyliczenie z terminami w Twojej ciązy i tak:
26.01.13- doszło do zapłodnienia(co by się zgadzalo co do joty z moimi obliczeniami)
09.02.13- mozliwy test ciazowy (robilam 12.02.13)
16.02.13-buduja sie pierwsze organy
23.02.2013- pierwsza wizyta u ginekologa (mam 22.02.13)
09.03.13- serduszko i embrjon widoczny na usg
16.03.13-mozliwe badanie z kosmówki
23.03.13- budowa wszytkich organow wewnetrznych i zewnetrznych jest zakonczona- dzidzius musi juz tylko rosnąć
12.04.2013- badanie wód płodowych mozliwe
18.04.13- USG anatomicznej budowy ciała
25.05.13- powinnam poczuc ruchy swojego dziecka:D
22.06.13- od dzis nawet wczesniaczek ma szanse przezyc
07.08.13- zaczyna sie ochrona nad ciężarną (dla pracujących- idzie na zwolnienie z urzedu)
19.10.13- przewidywany termin porodu :)

potem Wam napisze jaki mam tutaj plan badan- bo tez jest zakładka- z wszytkimi badaniami jakie będą robic- i w ktorym tygodniu ciazy:)

Ostatnia edycja:
Madziarenka trzymam moooooocno kciukaski za WAS :) nawet jak za wczesnie- to akurat porobicie podstawowe badania- a kolejna wizyta bedize juz tylko emocjonalnym spotkaniem z serduszkiem Fasolinki- niezabuzona pojemnikiem na mocz , wazeniem ciala, czy pobieraniem krwi!

cześć dziewczyny :) die_perle powiedz mi na jakiej stronie wpisywałaś te dane żeby otrzymać takie wyliczenia? daj linka

Cześć;)
Jak wasze dzisiejsze samopoczucie? Mnie jak od rana zrmdlilo to myślałam ze bede wymiotowalam ale zjadlam ze spokojem chlebka i przeszło;)
Powodzenia na dzisiejszych wizytach! I piszcie potem jak było;)

reklama
Mnie też mdłości męczą już od soboty i nie mam pojęcia skąd się wzięła nazwa poranne?? Może od tego, że poprostu zaczynają się rano ;) bo ogólnie u mnie trwają cały dzień, z małymi przerwami kiedy zjem lub wypije coś co mi pomoże...

Do góry