reklama
hej
Dziewczyny pęcherzyk widać przy becie od ok 1200 a serduszko od ok 30000 wg OM ciężko powiedzieć,bo nigdy nie wiemy kiedy była owu tak mi tłumaczyła lekarka
Ja już nie mogę się doczekać piątku i wizyty mam nadzieję,że wszystko ok i dostanę już kartę ciąży
Dziewczyny pęcherzyk widać przy becie od ok 1200 a serduszko od ok 30000 wg OM ciężko powiedzieć,bo nigdy nie wiemy kiedy była owu tak mi tłumaczyła lekarka
Ja już nie mogę się doczekać piątku i wizyty mam nadzieję,że wszystko ok i dostanę już kartę ciąży
Ja się z tym trochę nie zgodzę, bo serduszko mojego dziecka było widoczne przy beta ok 10 tyś. Co prawda w tym dniu co usg nie badała, ale badała parę dni wcześniej i nie sądzę by przez kilka dni urosłoł z 5 tyś. do 30 tyś. Choć jest jeszcze chyba różnica jeśli chodzi o badanie HCG a badanie beta HCG. U mnie w mieście spotkałam się tylko z badaniem bety, może samo HCG jest wyższe.hej
Ostatnia edycja:
die_perle
Fanka BB :)
Dzien dobry dziewuchy i Fasoluchy
Mi sie wydaje ze sa pewne wytyczne co do przyblizonego terminu na ktorym na usg mozna juz zobaczyc serdulko- ale wiele zalezy od sprzetu i indywidualnego rozwoju człowieczka- wszak to odrebna istota zyjaca swoim zyciem
Kto dzis ma wizyte??
Własnie sobie wlazłam na strone mojej praxis i wiecie co znalalzm ?
super sprawa- wpisujesz dane- ostani termin miesiaczki, dlugosc cykli- i robi Ci osobiste wyliczenie z terminami w Twojej ciązy i tak:
26.01.13- doszło do zapłodnienia(co by się zgadzalo co do joty z moimi obliczeniami)
09.02.13- mozliwy test ciazowy (robilam 12.02.13)
16.02.13-buduja sie pierwsze organy
23.02.2013- pierwsza wizyta u ginekologa (mam 22.02.13)
09.03.13- serduszko i embrjon widoczny na usg
16.03.13-mozliwe badanie z kosmówki
23.03.13- budowa wszytkich organow wewnetrznych i zewnetrznych jest zakonczona- dzidzius musi juz tylko rosnąć
12.04.2013- badanie wód płodowych mozliwe
18.04.13- USG anatomicznej budowy ciała
25.05.13- powinnam poczuc ruchy swojego dziecka
22.06.13- od dzis nawet wczesniaczek ma szanse przezyc
07.08.13- zaczyna sie ochrona nad ciężarną (dla pracujących- idzie na zwolnienie z urzedu)
19.10.13- przewidywany termin porodu
potem Wam napisze jaki mam tutaj plan badan- bo tez jest zakładka- z wszytkimi badaniami jakie będą robic- i w ktorym tygodniu ciazy
Mi sie wydaje ze sa pewne wytyczne co do przyblizonego terminu na ktorym na usg mozna juz zobaczyc serdulko- ale wiele zalezy od sprzetu i indywidualnego rozwoju człowieczka- wszak to odrebna istota zyjaca swoim zyciem
Kto dzis ma wizyte??
Własnie sobie wlazłam na strone mojej praxis i wiecie co znalalzm ?
super sprawa- wpisujesz dane- ostani termin miesiaczki, dlugosc cykli- i robi Ci osobiste wyliczenie z terminami w Twojej ciązy i tak:
26.01.13- doszło do zapłodnienia(co by się zgadzalo co do joty z moimi obliczeniami)
09.02.13- mozliwy test ciazowy (robilam 12.02.13)
16.02.13-buduja sie pierwsze organy
23.02.2013- pierwsza wizyta u ginekologa (mam 22.02.13)
09.03.13- serduszko i embrjon widoczny na usg
16.03.13-mozliwe badanie z kosmówki
23.03.13- budowa wszytkich organow wewnetrznych i zewnetrznych jest zakonczona- dzidzius musi juz tylko rosnąć
12.04.2013- badanie wód płodowych mozliwe
18.04.13- USG anatomicznej budowy ciała
25.05.13- powinnam poczuc ruchy swojego dziecka
22.06.13- od dzis nawet wczesniaczek ma szanse przezyc
07.08.13- zaczyna sie ochrona nad ciężarną (dla pracujących- idzie na zwolnienie z urzedu)
19.10.13- przewidywany termin porodu
potem Wam napisze jaki mam tutaj plan badan- bo tez jest zakładka- z wszytkimi badaniami jakie będą robic- i w ktorym tygodniu ciazy
Ostatnia edycja:
madziarena
Mamusia Amelki
Witam.
Die perle - ja mam dzisiaj wizytę pewnie za wczesnie no ale się okaże może owulka była szybciej ...
Die perle - ja mam dzisiaj wizytę pewnie za wczesnie no ale się okaże może owulka była szybciej ...
die_perle
Madziarenka trzymam moooooocno kciukaski za WAS nawet jak za wczesnie- to akurat porobicie podstawowe badania- a kolejna wizyta bedize juz tylko emocjonalnym spotkaniem z serduszkiem Fasolinki- niezabuzona pojemnikiem na mocz , wazeniem ciala, czy pobieraniem krwi!
nnatalie04
Cześć
Jak wasze dzisiejsze samopoczucie? Mnie jak od rana zrmdlilo to myślałam ze bede wymiotowalam ale zjadlam ze spokojem chlebka i przeszło
Powodzenia na dzisiejszych wizytach! I piszcie potem jak było
Jak wasze dzisiejsze samopoczucie? Mnie jak od rana zrmdlilo to myślałam ze bede wymiotowalam ale zjadlam ze spokojem chlebka i przeszło
Powodzenia na dzisiejszych wizytach! I piszcie potem jak było
reklama